Go citav vcera isto i jas,istiot stres site nie go imame so nas, kolku sme hrabri zeni alal da ni e niz sto se ne pominuvame
До која недела се примаат флостеронот? Јас сум 35+5 вчера ме оставија во болница намалена плодова вода и постелка 3 степен на зрелост. Е сега, докторкава ми дава 2дена по 2 инекции флостерон, а матичната па ми вика нека не ти пуштаат тие инекции не се даваат по 36та недела :/ Кого да слушам сега не знам...
јас ги примив 30+5 едната доза, другата 34+0, побарај уште едно мислење, ама веке дробовите на бебето во 36та недела се развиени .
Јас кога ги примав, ми кажаа дека после 34та веќе не се примаат. Ама до тогаш веќе имав примено два пати по две дози (31 и 33та недела).
Zdravo mamicki, nie sme 28mi den vo inkubator i napreduvame poleka-poleka.Denes sme 1670gr, stabilizirani se prekinite vo disenje pa se nadevame deka naskoro ke si odime domce.Sakav da prasam dali nekoja majka koristela monitor za sledenje na puls i disenje doma i kislorod? Dali znaete kade moze da se kupat i kolku cinat?
зошто одма помислуваш за мониторинг дома? нема да има потреба од сето тоа ако е се ок со бебето кога ке стигните околу 1800-2000 грама ке ве пуштат дома
Da navistina nema da imas potreba nie so 1900 si otid9vme doma bebe si bese vo inkubator i koa si dojdovme doma normalno si disese, e sea tie prekini se normalni i jas se plasev ama normalbo e da ne dise na primer 5-6 sekundi i posle si prodolzuva so disenjeto pa zatoa od iskustvo ti kazuvam da ne se potresuvas posto jas mn bev potresena okolu toa dodeka ne mi ukazaa mn pedijatri deka toa e najnormalno i so tekot na vremeto se ke si se sredi, a za monitoring ne ti treba navistina
Majce ne se grizi,znam deka ne e lesno bidejki se sledis tamu megu monitor ama se ke si bide dobro. Site sme pominale na pocekot so tie stravovi bidejki navikata od bolnica sto go sledis bebus megu monitor pa potoa iljada misli kako i sto doma. Naskoro ke si se guskate doma i veruvaj nema da imas potreba od monitor bidejki bebus si e dobro a posle prviot den ke se naviknes bez monitor tolku ke uzivate zaedno
А зошто да си правиш дополнителен стрес? Ако треба да биде под монитор ќе си остане во болница. Јас 5 дена ги гледав во инкубатор и сите тие монитори ми оставија траен кошмар. Кога ќе сте си дома твојата прегратка ќе му биде повеќе од доволна, и ќе нема потреба бебето да ја чуствува твојата вознемиреност
Ima li nekoja majka na predvreme rodeno bebence. Jas se porodiv 26nedela, navistina mi treba nekoja majka za razgovor.
se rodi 970gr. Da i jas primiv floreston 2inekcii. i koga se porodiv dobi deksametazon. i Uste e vo inkubator. Denes imase 1010gr. Mnogu bavno kacuva tezina.