Од почеток Наталија го води како лесна хипотонија исто о нас ни покажа вежби тоа кога имаше 2м .Сега има 8м,можеби со закаснување ги прави работите но сепак достигнува се. Едит.Колкави сте и што вели кај вас?
Мајки некоја ако го има носено бебето на ортопед кај Александра Димова во Ортоплус да ми каже искуство? Таму има најбрзо термин, се мислам дали да закажам.
Здраво мајки,предложете ми доктор за ехо на мозоче,кај др.Наталија во Систина нема термини тек во февруари а треба да направиме контрола после празнициве.
Со приоритетен упат можеш на детска клиника, кај данило. Ќе отидете на крај за да не чекате. Оти ептен е гужва. Само ќе видиш на мој термин кога има амбуланта. Исто и др Љеља мислам дека е вратена на работа
Моите деца нели се исто предвремено родени и ги гледаше Палчевска но и на децата што ми доаѓаат на работа исто доста ги гледа она
Топла препорака за др Палчевска. На неонатолошки преглед, прв после болница самата ни се понуди истиот ден да и направи и превентивно ехо на мозоче кога виде во картонот дека не е направен на гак. После и редовен контролен правевме кај неа.
Здраво мајки,направено денес ехо на мозок во Систина кај др.Палчевска,кажа дека има вода во мозочето и дека треба да се консултираме со неврохирург што ќе каже тој,но таа предлага да се направи операција со вметнување на цевче за да се извади водата. Треба да се јавам утре дали неврохирургот ќе не прими утре како итен случај. Дали сте се соочиле со вакво нешто или имате искуство затоа што јас сум премногу исплашена..
Имам дечиња што ми доаѓале на физикална со проширени комори и биле гранични дали да се става цевче или не . Зависно колкаво ви е детето и каква е историјата , што се случило на пораѓај и колку вода има ќе процени неврохирургот дали е за операција или ќе треба да с спочека може ќе се апсорбира само од себе
E bash taka,nie bevme granicni ama fala bogu prekina da se akumulira voda vo mozoceto i ostana na taa gorna granica odnosno ostana kako ventrikulomegalija ne prejde vo hidrocefalus.Konsultacija so nevrohirurg moze da upati na magnet i sledenje ako odluci deka nema potreba od hitna operacija.
Имало случаеви каде од гидроцефалус за некој месец преоѓа го микроцефалус , ништо не е конечно . Пак ќе кажам зависи и каква ви е историјата и колкаво е детето.