Рота прими навреме а БСЖ ја прими на 8 месеци т.е. откако ги заврши сите 3 дози рота. Не сум прашувала што како. Како ни закажуваа така одевме.
Колку ви напредуваат бебињата помеѓу 2 и 3 месец? Моето 1кг напредна. Докторката ме искара и ми рече премногу било во килажа 4.390кг
Абе што им е на некои доктори? Ако е помалку од кг, не напредувало. Ако е повеќе, премногу било. Значи секое бебе си има своја крива на раст која си ја следи.
Mojata napreduvase po 1kg i 200 gr sekoj mesec I maticnata bese presrekna.Sega e izramneta so vrsnicite.Taka da ne grizi se majka.Stom si rucka deteto zdravo e i napreduva
Vo nikoj slucaj ne go krati deteto od jadenje Ne znam kaj koj pedijatar odite Ama jas sum prezadovolna od Tanja Jovanova vo Sistina.
Нека си јаде детето кога сака зашто после ќе има периоди кога нема да сака толку да пие. 1кг е супер според нашиот педијатар. Моето од 2ри до 6ти месец напредуваше месечно 700-800гр., а од 6ти до 9ти месец по 1кг месечно и на 1 год веќе си беше 9,5кг. Јас се радував кога бараше да јаде, секогаш кога сакаше му давав
Бебе на 3 месеци е мало за да спие цела ноќ, ма да сите се различни. Моето почна да преспива цела ноќ без јадење помеѓу 8-9 месеци. Самото ќе си покаже кога е спремно...не се оптеретувај едно јадење преку ноќ не е страшно
Многу е мало да му го кратиш ноќниот оброк, ако бара давај му. Моите на возраст 8-9м прекинаа да бараат ноќе млеко и да спијат цела ноќ.
Мами дали сте користеле Биодерма атодерм, линијата што е за сува кожа? Дека прочитав не е за предвремено родени деца.
Сега имав една мајка со истиов муабет и ја прашав преставничката на Биодерма. Значи не може да се користи Биодерма во периодот кога практично порано родените се во инкубатор најчесто. Ако се роди 30та недела бебето додека да дојде 40 та не се користи . Кога ќе почне реална возраст , после денот кога бил термин за пораѓај може да се користи.
Фала мами. Мојата е 20месеци веќе. Сега почна на ноџето суви делови да има. Ова ми е подобра опција да пробам отколку кортико и други јаки креми. Им пишав на Биодерма и добив одговор дека оваа линија Атопи може над 9месеци.
За која линија точно се работи, зошто и јас кпристам за едното бебе, а моето е мало уште? Кога купував во аптека ми го препорачаа, не ми кажаа ништо вакво.