После наполнети 2 години, сестра соња од очно ни рече за следен преглед да закажеме преку мој термин. Термини ни за лек, нормално , а башка што тие што се пуштени не соодветствуваат за нашите потре и за прематурче туку за возрасни. Како закажувате преглед? Кај беким и игор?
Zdr ako moze iskustva so dr bekim tateshi mojata kerka ne e predvreme rodena da napomenam ama ima nekoj problem so roznicite i ke treba da se pravat nekoi dopolnitelni ispituvanja na ocnata klinika
Majki zdravo Denes konecno poe 10 dena na Oint si ja zemavme kerkata doma.Bebeto mi e 2 260kg tesko i e odlicna,no jas nsmam voopsto iskustvo so predvremeno rodendo bebe.Mi objasnija nekoi raboti na Gak pred ispis ,no sakam da slusnam i vasi iskustva,soveti pa dokolku saka nekoja moze da mi pise poraka.Me interesira na kolku dena go banjavte bebeto,sto kozmetika koristevte,jas so prvoto bebe rodeno vo termin koristev Mustela a so ovaa mi rekoa Pavliceva mackanje samo.Sega na presoblekuvanje zabelezav deka ima nekoj sekrer dolu na vaginata pa dali e toa normalno,niso ne mi spomnaa za toa.Papokot veke i e pri kraj kaj i da e ke i padne samo so alkohol da go cistam i nisto drugo.Mi rekoa osven doenje plus edna doza moze dnevno i prematur aptamil ad mleko da davam po 50ml ..Site soveti iskutva sppdelete gi so mene mnogu ke mi znacat.Vi blagodaram
Здраво Жива и здрава нека и со лесно сега Која недела е бебче? Јас немам женско и не можам да ти дадам совет околу хигиената. Најдобро со педијатар да се консултираш. Го бањавме преку еден ден. Почнав со Биодерма, но ми кажаа дека не е препорачана за прематурчиња. Се префрлив комплетно на Хип колекцијата и моето ја прифати супер. За папочето така продолжи со алкохол и со стапчиња за уши чисти го и убаво исуши го. Не го затворај со пелената, свиткај ја на тој предел за да диши местото и побрзо да зарасне. И моето беше комбинирано со мајчино млеко и Аптамил прематур. Аптамил прематур се дава до направени 3кг, после во консултација со педијатар доколку има потреба ќе се префрлите на друго млеко. Ако не, ќе си продолжиш да ја доиш. На прв преглед претпоставувам сте во брзо, ќе видиш како напредува. После тоа прегледите се на 1 недела, па на 2 недели, па на 1 месец. Друго ако те интересира пиши
Здраво мајки Јас сум малку во паника па ми треба некое позитивно искуствомалку да ми влее надеж.... Пред 11 месеци сум породена со царски, а моментално сум 27ма недела бремена. Минатата недела на преглед во државна за конзилијарно мислење ми рекоа дека бебето се спушта за прораѓај и затоа да одам во 28ма недела на повторен преглед кај нив. И ако бебето продолжило да се спушта ќе ме породат. Кога отидов кај матичниот да му го покажам извештајот и да му кажам што ми рекле се испонаша како кретен. Ќе го цитирам за поубаво да сфатите што дебил од човек станал Кацарски. Ми вика "глупости се тоа, па и да е така што можеме да направиме ние. Нема да пиеш што ти препишале ни да одиш на преглед таму" а кога му реков да ме прегледа за да види дали навистина се спушта ми рече нема потреба, да си дојдам за 3 недели кога ми е редовен преглед. Јас секако пијам што ми рекоа во државна и се држам до препораките за целосно мирување ама срцето ми е во петици. Има ли некоја родено во 28ма недела? И дај те предлог гинеколог за да го сменам Кацарски а и секако сакам да чијам мислење и од друг доктор
Mene mila bremenosta mi bese so invitro i mi ja sledea od ginekolozite dr Vladimir trajkovski od new born klinik dr milka trajanova od gak no sega e vo penzija i ne rabote veke i dr trivudaliev od strumica i maticniot gin 4 ginekolozi posto 13 gpd se borevme so neplodnost i bese dolgo ocekuvana bremenost a od gak skrininzite edniot skrining mi go pravese dr aleksandra lazarova mislam oti bese i ok pominav togas imam ubavo iskustvo so. Nea
Како да закажам преглед кај Беким Татеши,каде е тој доктор во државна или? Преку мој термин не бива затоа што таа сеуште нема извод?
Tesko se zakazuva termin kaj nego znaci jas vcera sabajleto proveriv nemase pusteno termini porucokta veke site bea popolneti i denes zakazav kaj drug dr
А дека работи Беким,јас стварно немам појма ништо само ми кажаа дрка бил најдобар очен за прематурчиња.Толку знам Ако нема термин кај него ќе морам кај друг,бидејќи морам да го носам детето на контрола.
Ако ви било бебето на Оинт во инкубатор треба да имате број на отпусното писмо од сестрата на докторот, преку неа се закажува термин. Кај мене едното бебе имаше потреба од контрола од како го пуштија дома, се јавив на сестрата и ми закажа, плус имаше податоци и она за бебињата.
Преска цитирав на погрешена членка, јави се кај сестрата и без разлика што нема извод бебето, ќе ти каже кога да го носите со твојата здравствена книшка.
Здраво мајки. Јас се породив на 30 јуни во 27+2 недела. Мене ме пуштија, а бебенцето е во инкубатор нормално. Се роди 1 кило и сто грама, па намали на 890 грама. Еве 14ти ден како е таму стабилна си е, самостојно сега дише. Се храни и вчера беше 970 грама. Дали некоја мајка има вакво искуство?