2 минути преглед,може и помалце. Им ставаат капки,т.е. им ги шират зениците,чекаш сат време и го зема докторот да го прегледа. И ти кажуваат дали се е во ред,или треба уште една-две контроли. Ние само еднаш бевме.
Ve citam za pregled na mozoce i srce.Vi pisuvase vo kartonot deka treba ili sami po svoja volja pravevte?Nas ne ni pisuva za mozoce i srce.Ocniot pregled ni e pominat vo bolnica.Ima i kopija od pregledot prilozeno.Na ortoped bevme,skrining za sluh napravivme.Ni ostanuva uste sledenje na rast i razvoj
Nas ni dade pedijatrata od bolnica sto ja sledese za oci i za fisioterapia. Drugi pregledi i napravia pred da ne pustat doma i napomena deka se e vo red.
Од што се состои прегледот на клиникита за раст и развој на Бит пазар? Треба да одиме ск при крај на месецов за преглед за слух,па дали таму прават или да закажиме посебно?
da za zal denes e 1010gr i primi transfuzija na krv [/QUOTE] не се секирај ке почне да накачува наеднаш тежина колку дена е стара момата сеа? како е со тежината ? зошто трансфузија прашај коа ке звониш утре женска додека се на гак некои од прегледите има ги прават таму ако не ги направат ке те упатат ти да го носиш ако веке има проблем со срце мозок бог да чува продолжува со контроли на таа клиник ана детска поточно не се секирај ако требало ке ти напоменеле штом не ти рекле значи се си е ок
мила мора да се поминат и тие прегледи ги викаат како еден вид протоколи кое секое предвремено родено бебе мора да ги помине, ехо на срце на клиника правевме бидејќи имаше термини, ехо на мозоче правев во систина кај др палчевска бидејќи немаше термини на клиника, слух на клиника и редовно одиме на следење раст и развој на детска клиника кај др валентина дуковска;не ми пишуваше во картонот туку матичниот педијатар ни го кажа тоа, вие колку месеци сте?само слух и следење раст и развој имате посетено?
Јас се породив 35недела и 2 дена. Керкичката беше 2250 гр па намали на 2150 гр немаше потреба од инкубатор и не пуштија на 4 ден и беше 2300гр .Првите 40 дена качи 1800гр и беше само на доење. По цел ден само спиеше и цицаше.Сега сме полни пет месеци и е 6500гр
Нормално е првите дена да падне на тежина, и нас кога не испуштија од болница ќерка ми имаше намалено 100 грама.
Imam bliznaci od edna nedela rodeni vo 35 nedela na kpntrola posle 4 dena odkako ne pustika od bolnica ednoto bebe ima namaleno 100 grama iskusyva ve mplam Ama ima namaleno otkako ne pustika doma baska od toa stp.namali vo bolnica
Normalno e, sekoe bebe namaluva odkako ke go pustaat od bolnica ke so fatite red doma, moeto se rodi 2010 doma si dojdovme so 1900, dali cica ili e na ad?
Нормално е, период на адаптација. Затоа и се прават почести контроли во првиот месец, ако треба да се реагира.