1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Искуство со предвремено родени деца

Дискусија во 'Бебе' започната од eva11, 29 февруари 2012.

1. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    6.415
    Јас се породив 35г.н со второто.
    Не лежеше во инкубатор. За три дена не пуштија дома.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    2.516
    :l::l::l:

3. tazna

tazna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    144
    Здраво
    Можеби не е за овде прашањето но да прапам
    Бебе е предвереме ридено во 33 недеча и добро напреднува ,но уште кога злеговме од болница со намален хемоглобин почна да пие малтофер капки му почна да му се покачува до 104 о потоа стагнира но исто така приметив како влакна крв во каката, отидовме на лекар и ни го сженија млекото од патамил прематур во аптамил адц бидејќи дикторот мисли е алергична на кравји протеин и ни го зголеми внесот на малтофер од 5 капки на 9 капки.веќе 3 дена пие од новото млеко какаше само по еднаш денес се искка 3 пати и во послесните две видов повеле крв како слус. Докторт рече да не се грижиме за каката ама јас немам мира .дали имал некој ваков случај

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.095
    и јас истиот пат го врвев, исто скроз и за хемоглобинот и за млекото, исто кажано од педијатар и ние пиевме НОВАЛАК ИТ заради кравјиот протеин.после се регулира.не се грижи тоа се последиците од млекото плус ти е проверено со педијатар.пишими инбокс ако имаш уште грижи

5. tazna

tazna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    144
    Ти пишав во инбокс