Здраво Можеби не е за овде прашањето но да прапам Бебе е предвереме ридено во 33 недеча и добро напреднува ,но уште кога злеговме од болница со намален хемоглобин почна да пие малтофер капки му почна да му се покачува до 104 о потоа стагнира но исто така приметив како влакна крв во каката, отидовме на лекар и ни го сженија млекото од патамил прематур во аптамил адц бидејќи дикторот мисли е алергична на кравји протеин и ни го зголеми внесот на малтофер од 5 капки на 9 капки.веќе 3 дена пие од новото млеко какаше само по еднаш денес се искка 3 пати и во послесните две видов повеле крв како слус. Докторт рече да не се грижиме за каката ама јас немам мира .дали имал некој ваков случај
и јас истиот пат го врвев, исто скроз и за хемоглобинот и за млекото, исто кажано од педијатар и ние пиевме НОВАЛАК ИТ заради кравјиот протеин.после се регулира.не се грижи тоа се последиците од млекото плус ти е проверено со педијатар.пишими инбокс ако имаш уште грижи
Моето не е предвемено родено ама правевме дека одевме на физиотерапевт. Кај Оливера Лековска во Систина, невролог е.
Здраво мајки, ве молам за искуство, дали на дечињата редовно во термин сте ставале вакцини? Или чекавте некоја недела плус?
Здраво на сите, Имав близначка бременост и се беше во ред, но во вторникот ми пукна водењакот.Вчера ме породија 32+4, девојчето 1600 гр,беше 1900 дур беше во стомакот и момчето 2000гр.Денес ми јавија дека имам цистит и тие и јас ке примаме двојна терапија со антибиотици.Јас претходната недела правев урино култура и чиста беше,не стигнав брисеви да направам Примив 2 дози за зреење претходните 2 дена.Бебињата се на респиратор.Јас ни на небо ни земја сум одкога ми пукна водењакот само плачам посебно денес кога ми кажаа дека сум им пренела бактерија и примат 2 антибиотици.Незнам како ке издржам секој ден кога кога ке ме известуват,уште ако чујам лоша вест. Со години се борам за дете и на крај ова ми се случи. Сепак се мали и немат имунитет,да се борат со бактерии Никогаш нема да си простам што ми се деси ова,толку се радував и на крај којзнае и дали ке преживеат Дали има некој со слично искуство и како поминал?
Навистина немам никакво искуство, уште сум во борбата за бебе. Но, сакам да те гушнам и да ти кажам дека ти не си крива за тоа што ти се десило да фатиш бактерија . Ви посакувам најдобар исход на сите, од срце.
Моето имаше покачено црп и примаше антибиотик. Па останавме подолго во болница. 6 дена бев. Се роди во 38ма. Мајка не се секирај, одлична килажа за близначиња и тоа родени 32ра недела. Близнаци обично и порано се раѓаат. И јас и пренесов на мојата иако се ми беше чисто. Еве сме 4ри месеци женска веќе. Немај гајле, ќе бидат супер, ќе видиш. Ќе примат антибиотик и ќе се среди. Ништо нема да им биде.
Мајка прво да ти се живи и здрави близначиња и што побрзо да се пуштат дома. Второ никако не си виновна за тоа што се случило, за жал близначките бремености го носат ризикот од предвремено породување. Бактериски инфекции се многу чести во вакви случаи, ама во добри раце се, добиваат одлична нега и се под надзор. И тоа се мали борци што се посилни од што очекуваш, само верба во господ и се добро ќе се заврши и набрзо ќе се гушкате дома. Пишувај како сте а јас ќе ве носам во мислите и ќе се молам се да биде во ред
Живи и здрави да сте сите 3. Јас едно носев/имам се роди 37+7. Имаше 2970 ,брисеви чисти. Ама фати бактерија на плуќа беше во инкубатор 5 дена па жолтица ,па после со терапија уште 7 дена па се беше ок веќе е девојка 4.5г ќе те продаде ако сака Само сила господ да ти даде да ги поминеп овие дена ,мисли позитивно иало ти изгледа невозможно се ќе биде во ред Килажата им е ок на двете за тие недели полека ќе си закрепнат