Е како предвреме родено со полна 37 ма?Мојата е точно на 38 ма недела, со буквалнооо истс тежина како твоето и со иста исписна 2600 грама.За месец дена качи 1200 грама само со доење. Мн малце напредувате.Можеби е затоа поспана и летаргична.Евентуално жолтица да има.Давај и ад ако немаш млеко и готово.Битно е да напредува, сега најпотребно и е да оди килажата нагоре.
Здраво Мајки Би сакала да ве прашам за развојот на бебињата Кога почнаа да кажуваат чао,браво Кога почнаа да зборуваат, да проодат. Мојата е родена 33 недела наполни корегирани 8 месеци така е 9 и пол месеци но неуште не кажува чао,браво Ја учам по цел ден но никаков резултат. Веќе сама седи ,се обраќа од грб на стокам и обратно. Вика мама,тата ба Пупа ама знам дрка е без значење
Па супер е, рано е за чао и браво. Мојава е 8+ правеше браво ама не дека е значајно, па сега прекина, и здосади изгледа. Супер си е, ништо нема.
Ти благодарам Мене едни црни мисли ми доаѓаат, само и анализирам движења, зошто така прави ,ја споредувам со првото дете а тоа ми беше терминско и многу се разликуваат