Ајде Лиде ќе се грижат тука им е добра негата за неонатологија . Ќе се среди. Биди јака. Како е со дишењето? уште на кислородна?
Имало инфекција некоја, нели виделе шлајм во плодност на рентген. Ќе го средат ќе биде добро, терапија и ќе се крене. Ајде голем борец е, ќе издржи уште малку и ќе иде со мама дома. Биди јака, му требаш да си тука, мене ми велеа да не плачам дека све осеќаат кога идев до инкубатор. Збори и дај му сила. Пиши како сте важи.
Добри се таму тоа е интензивна нега Штом се подобри стањето ке го качат на неонат горе напнувај и ти да бидеш со него таму Имаат само 2 соби и можно е да неможе ти да бидеш со него Исто беше моето со бронхопнеумонија лежеше таму Веднаш после оперативен зафат го однесија на интензивна За 4 5 дена го качија горе
Za 4-5dena mu pomina bronhopneumonijata? Posle kolku vreme gore gi drzat ? Tamu se samo na kislorod ili kako ?
Не не Критичното стање помина за 4 5 дена после горе уште 15 20 дена пак во инкубатор Сега е критично затоа е на интензивна Но ,они се борци ке се изборат
Uff mnogu mi e strav mnogu Taman mislev zavrsi sve za nekolku dena doma ke e, vo koja nedela se porodi ti ?
Важно да е добро, да дојде дома здраво и да не му се секираш па колку треба нека седи. Ќе го кренат, ќе биде добро ќе видиш. Побркај некој, сестра или доктор или специјализант најдии да ти се најде.. да можеш да си таму барем и да си го гледаш.
Veke najdovme I sestra sto e tamu I bliska projatelka na Sofjanova se slusnaa na tel I stan najdovme da mozam da odam sekoj den na poseta Samo da mi se spasi bebeto se molam
Ќе се спаси Лиде, ајде големо бебе е има килажа, добро развиени органи, имаш зреење примено. Тоа е све во предност. Пие млекце со сонда и тоа е важно. Све ќе биде добро неколку дена да почне терапија да делува.. и ќе го префрлат. Биди јака. Измолзувај се и замрзнувај, тоа правев кога дојдов дома, и плус на неонатологија кога идев и таму се измолзував. Тоа што беше колострум жолто све и го дадов и дома кога ја зедов. Ќе му значи после све да пие колострум. После немав више секна, дека све на пумпа ради килажа и давав од шише да не падне 2кг беше и стресот влијаеше ама важно колострумот го испи.
Mi rekoa deka e stabilen Mu napravile rengen pa pokasno ke se javam da vidime kakvi se rezultatite Se nadevam deka e namalena infekcijata
Se nadevam barem vo tekot na ovaa nedela da go premestat gore , se nadevam deka nema da e dolgo na intenzivna