За некој ден ке го префрлат горе и ке си се чувате Ке го носиш сабајле на мерење на бањање на 3 саати ке го храниш рестото време ке спие Ке помине една недела и ке си одите дома Смири се опасноста помина уште малце и ке си одите дома
Алиске извини вака не сакам да се контрам али нова ти е информацијата дека од неонатологија може да се шета/излегува или стара? јас лежев 2021 година ни мува не можеше да влезе во делот каде е детска клиника (не амбулантите), посета никаква, работи ми носеа до портирница, сестри или болничарки ми ги качуваа горе, подалеку од прагот од собата не мрднав а не па надвор...плус ако си сама во соба кој ќе ти го чува бебето? сама си....мочав, одев во вц и се капев со отворена врата за да слушнам некој да не влези @Lidija1990 Во добри раце си, моето искуство е дека докторите се професионални и сите потребни тестови ќе ги направат пред да ве пуштат дома...ако е инфекција, ќе откријат која е, ќе си добие бебчето терапија и кога веќе ја нема и има добра килажа ќе ве пратат дома...некој ми спомна дека одделението од 2021 и сега не е исто, уништено е, ни тогаш не беше сјајно ама бар ќе бидите заедно со бебчето...Што и да ти треба пиши ми ПП
Па одамна е Ама ти си била у време корона може затоа било толку закачено Сепак она ке си праша пред да оде А може и телефонсски да се јаве да праша
Ние надбор на тераса седевме поготово трета смена со сестри седевме Бебето беше во инкубатор и спиеше нон стоп а собите се пола стакло си го гледаш бебето
Сигурно има разлика бидејќи ти имаш одамна лежено, а јас кога лежев сеуште беше корона време па беше сигурно построго ама надвор од болница сигурно не пуштаат, последно бев таму 2023 година ништо не мрдаше ни горе ни долу по лифтовите само родители и деца со термини по други одделенија...Стварно бебињата спијат скоро цело време ама да го оставиш само и ти да луташ по клиника по јадење и тоа не ми е океј...мене на два дена ми носеа за два дена и јадење и пиење, среќа јас останав само 8 дена таму..од нивното јадење само пецивата ги јадев
Е ја бев месец и моите дојдоа 2 пати Ние бевме три македонки Една одеше по храна а другите две ги пазеа бебињата .или една ке се симне до кафематот Коа спиеа бебињата испашавме на тераса да пиеме кафе и да се подружиме Не висевме ние ден нок надвор како тоа така го разбра ти тоа незнам а и небитно е
Не мислев дека сте виселе надвор а и да сте виселе тоа не е моја работа, муабетот јас како што ја разбрав членката дека ќе биде сама во соба, значи ти си имала на кого да го оставиш таа ќе нема...кај тебе имало посети во 2021 не пуштаа прагот на клиниката да го поминиш, пакуваш јадење пишуваш име спрат соба и оставаш на портирница, ти го носат сестри...еднаш реков ќе одам сама да го земам да не ве малтретирам, кога скокнаа сите нема ти што да одиш долу знаеш дека нема шетање Несакав членката да добие грешна слика како ќе може да се понаша таму...нека си праша најубаво таму, ако нема посети а не си од ск мораш да имаш некој скопје барем јадење и пиење да ти носи....друго се ти треба како за дома (облека, шишиња, јас се молзев па носев пумпа, носев стелиризатор, за тебе облека како за дома, јас седев искрено по пиџами сите денови, влажни, пелени, за тебе фен, козметика, долна облека, буквално се, јас отидов со 1 куфер и 2-3 кесиња ме гледаа како чукната ама тоа е, ми беше гајле @Lidija1990
Па да буквално се шо ти треба дома ке ти треба и таму И јас бев сама у соба со еден кревет и еден инкубатор Бебе спие уклучени на монитор и ос надвор го гледаш дур го гтниш кафето У мое време на портирот даваш литро ракија и ги пуштат горе твоите пример Ама на тераса ке седиш со нив Внатре никој не смееше да влегува Дури ни други мајки од другите соби не смееа у мојата соба да влегуваат Сепак ке каже Лидија сеа како е Само да биде се ок па како ке и кажат така
Ете гледаш, сигурна сум дена многу значи да можеш малку да излезеш на воздух да видиш малку луѓе да испиеш кафе, јас тие денови додека бев таму се осеќав како во кафез...незнам дали во твое време имаше решетки на прозорите ама исто како во кафез да си...муабет само на камера....прагот од собата не го минав...не литро ракија цела бочка да донесеше немаше фајде зошто само персонал и доктори имаше по спратовите, скроз беше затворена цела детска клиника, сега не знам дали имаат попуштено откако се смири коронава...последно бевме на контрола мислам 2023, мораше на кардиологија да одиме, нешто имаа проблем со амбулантата, одвај не пуштија двајцата родители...затоа најубаво да си праша членката кои се политиките да не остане без вода и со нивната никаква храна
Верувам и ради короната било толку стегнато Мене и маж не пуштија да го видиме еднаш и доле на приземје на интензивна Да имаше решетки Значи да видиш твој човек како не Ја теле 19 годишно породено у 8 ми месец Слики и ситуации шо ке те пратат цел живот Лиде прашај си се телефонски коа ке ти се јават да одиш па пиши ни тука какво е стањето сега
Denes vo 1 ke odam na poseta i ke prasam sve Jas verojatno nema da sum sama vo soba budejki bebeto nema da se vo inkubator Barem za sega taka e muabetot I ne sum od skopje nema da imam Koj da mi nosi hrana, ke vidime ke prasam sve denes i ke pisam tuka
Dobri sme , Fala ti sto ne mislis Infekcijata mu se iscisti konecno, Uste sme na intenzivna iako rekoa deka veke sme za gore ama nemalo momentalno mesto Pa cekame Pocna da si kacuva na tezina , sega e 2100g Uste da pocne samostojno da disi toa me zagrizuva mnogu Sega go menuvaat malku na bubble malku na maska e
Добро е Ке се ослободе горе соба па ке бидете заедно малце и ке си одите дома Само да го избежба дишењето
Konecno denes ne prefrlija na neonatologija Konecno da si go gusnam bebeto Ne e poveke vo inkubator, vo soba sme so uste edna zena Dobro e, ne e loso, cisto sredeno , poseti nema vnatre no do vrata moze da dojde bilo koj da donesi sto treba a moze dozvoleno e I da slezis dolu da si kupis ako Imas potreba Na cekor do doma konecno, se nadevam za brzo ke e
Super sme Si jadi Bebe , kacuva na kilaza , I krvna slika dobra e Samo praznik pogodivme, samo dezuren doktor ima ne moze toj sondata da mu ja izvadi pa mora da cekame do Vtornik za taa rabota Za da pocni od sise da pie mlekce