Многу нормално за такво малечко срценце. Ќе треба да се следи, со тек на време треба само да си исчезне. Ќе бидете добри мама Пс. Моето во 38ма недела се роди и имаше шум. Добар си е.
И кај нас имаше шум.Му направија ехо на срце таму ништо страшно рекоа се средува со раст.Послем 3 месеци немаше шум и се е ок ,а педијатарот одма рече нема шум на првиот преглед.
Баш денес бевме на педијатар и тој рече дека е нормално предвреме родените често имаат шум на срце и само се средува после некое време , не грижи се
Majki preporaka za pedijatar kardiolog za eho na srce kaj prematurcinja? Treba da odime na redovna kontrola a Sistina pak kacile ceni pa da razgledam alternativi
Другарка се јавила и кажале 7600 и после преглед и наплатиле 8700. Ми кажува 10 мин не беше прегледот
Многу се мислев систина или клиника и ајде бевме преку пријатели кај Данило значи 2 мин работа ехо на фронтанела добро е чао се гледаме. Си викам дане треба повеќе да трае прегледов ама изгледа тоа е.. со плус здраво чао
Ми треба совет што да направам кога пробуваме да цицаат ама малечки се и немаат сила, а имаат и физиолошка жолтица па заспиваат за брзо. Пробувам со размрдување на муцињата, обравчиња - почнуваат и после неколку влечења пак нанкаат. Пробано со штипење за нога, сестрата проба кај едното и само го расплаче, ништо друго. Има ли нешто што е ефикасно, а да не е кубење за коса, штипење за ноџиња? Сакам да ги дојам, ми рекоа имам и млеко, затоа и ми ги носат ама не знам како со ова да им помогнам.
Измолзувај се дури да ојачаат за да се одржува млекото а и они да се хранат од тебе. Нема друго дури да можат они да цицаат убаво.
Баш ги прашав за ова, уште сме во болница ние, ми рекоа не, подобро они сами да цицаат, затоа што им даваат пак со шприц и уште јас ако сум измолзувала и пак се со шишенце, немало да научат на града. И стварно не знам што да правам.