Зависи од дијагнозата.Ние со ретинопатија 2 имавме чести прегледи и одкако излеговме.Прегледите беа на 2до 4 недели.Послем 3 месеца чести контоли и капки невенак веќе бевме во регресија ,и следна контрола на 1год.Зависи од состојбата и дијагнозата колку контроли ќе имате.
А имавте ласер или ? Мене уште не ми кажале конечна дијагноза освен само капките што ги прима веќе три недели .
Не немавме ласер само капки и чести контроли.Прашај сестрите да прочитаат што ви е дијагнозата ,има на листот од очниот преглед.
Епа се средува не се секирај.Со чести контроли и капки.Само купи нови невенак капки ако веќе и ставаат повеќе од 3 недели.Мислам дека капките се 3 или 4 недели се користат одкако ќе се отворат. Одкако ќе излезе биди спремна на чести контроли.Како растат се намалуваат контролите дека они растат и се се средува.
Како е денес Шо кажаа? Мене две лажни узбуни ми направија на третиот пат дома бевме Ни поклони ни алишта специјални у раце у кола и правец дома Буквално на бегање
Видов картонот е спремен па демек утре . Денес 1880 грама убаво си цицала. Од завчера ме залажуваат . Два дена балони надувани имам дома , валда нема да пукнат
БРАВО Пиши ни после како е со бебе дома И не заборавај посети не а ако најблиските дојат и вие маски Многу вируси врие