Искуство со предвремено родени деца

Дискусија во 'Бебе' започната од eva11, 29 февруари 2012.

1. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    3.336
    Не примам никој дома , ја видоа блиските само на поминување од кола до дома .
    Има време кога ќе ја гледаат.
    Душава на место ми е .
    И давам млеко и со паузи пие 50 мл скоро саат време .
    Дали шишињата таму кај нив им се ,,расцицани" па побрзо ги пијат млекото таму.

На DreamOn, sani99, Mila0000 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.352
    Допаѓања:
    186.252
    Ке наголеме и ке пие побрзо
    Моето 30мл ги пиеше пола саат саат

На bokace1 и dromka им се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    5.043
    Бокаче земи бејбилов само М цуцла таму со тоа даваа и тоа дадов и јас навикната беше . Со помала ќе се мачи. Мене така ми рекоа и таму и после кај Јадранка во Ремедика. Немој вика мали цуцли најобична средна и да и тече млеко нема она сила да се мачи. И така ние исто 45 мл скоро пола сат.. па за 20 мин и како се ујача така побрзо пиеше.
    Никој луѓе дома нема лутење и све со маска. Вие ако идете на прегледи со неа исто маска и тоа. Ќе помине периодов е таков. Значи за очно таму е хаос, ако одиш кај Беким Татеши и оди на време капки ќе му стават за ширење зеници и барај не се устручавај да застанеш негде настрана, нас бевме заедно со Веци во една ординација на почетокот не сместија.. зошто во ходникот и старо у младо и здраво и болно.

4. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    3.336
    Еве ја 5 саати не сака уста да отвори за млеко ]:)
    И земав бејби лов најмала цицла ама тече како лудо и се давеше, авент земав и кика боо овие две као ок се ама 1мл 10 мин цуца .
    Ни дадоа и сируп за цревата , многу работи не ни кажаа додека лежеше таму, туку сега на одење .
    Има промени во главата. Кога ќе ја за гледаш се приметува едната страна сплескана и е и ушите и се различни значи пукнав ;(

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.352
    Допаѓања:
    186.252
    Главата и ушите ке се средат за тоа ич да не се секираш

На bokace1 и dromka им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    5.043
    Аих тоа ич не се секирај, мојава беше со свиткано уше према напред и главата како на сликава. И лануго влакна цело чело и уши. Хаос гремлимче. Јас викам што е ова со главата. И почнав на др страна и ставав тетра пелена свиткана како ролна и да не се врти, мала беше немаше сила. После почнав на стомаче и кога бевме на ортопед ми рече ќе добие главата форма. оставете на времето. И стварно како ја ставав на стомаче почна и да лежи на грб право да гледа и скроз се исправи. Сега сме како топка во главата. Ушето јас исправи го тоа пак према напред сплесано. Сега и се преубави. Паднаа лануго во еден ден и излезе плаво бебе со плави веѓи и очи. Све полека ќе се среди. Сега не мисли на тоа. Нека е све добро здравствено па изглед ќе се среди со килажата когс ќе ја качи.

Прикачени фајлови:

На Joanna28 и Mila0000 им се допаѓа ова.
  7. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    3.336
    Исто како на сликата е и кај мојава , и едното уште и е понапред другото поназад .
    Кога ја гледаш од двете страни како различно бебе да е.

8. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.061
    Истиот проблем и ние го имаме, главичката иста како на сликата од Ladyme :(
    Ни кажаа да го вртиме на другата страна, потпирам со тетра пелена за да ја фиксирам главичката исто така користам и перничка со дупче, за да го поставувам и право да лежи, се надевам ќе се среди со тек на време.

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.352
    Допаѓања:
    13.782
    Се средува, цело време така лежеле во болница. Кај мене беше карлично и уште од стомак излезе со сплескано уше нанапред. И се на една страна лежеше и се сплеска малку. Еве година ќе правиме, веќе не се познава кај е сплескано, се исправи скро. Ставајте ги на спротивната страна да лежат преку ден. Навечер оставете како сакаат. Кога ќе почнат да се вртат сами постепено ќе се средува.

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.061
    Да, така правам овие денови
    преку ден цело време се обидувам на спротивната страна а навечер го оставам како сака така.
    Фала на одговорот :l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    3.336
    Со што успевате да го исчистете носот?
    Имам едно од локо кроко ама ја не умеам со тоа .

12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.428
    Допаѓања:
    5.043
    Бокаче прво марисол капки - како физиолошки се за да омекне малку слузот и после со Носко влечам со правосмукалка. Немам сила да повлечам јас.

https://www.annifarm.com.mk/product/nosko-plastic-nose-аспиратор-за-нос/

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.