Не примам никој дома , ја видоа блиските само на поминување од кола до дома . Има време кога ќе ја гледаат. Душава на место ми е . И давам млеко и со паузи пие 50 мл скоро саат време . Дали шишињата таму кај нив им се ,,расцицани" па побрзо ги пијат млекото таму.
Бокаче земи бејбилов само М цуцла таму со тоа даваа и тоа дадов и јас навикната беше . Со помала ќе се мачи. Мене така ми рекоа и таму и после кај Јадранка во Ремедика. Немој вика мали цуцли најобична средна и да и тече млеко нема она сила да се мачи. И така ние исто 45 мл скоро пола сат.. па за 20 мин и како се ујача така побрзо пиеше. Никој луѓе дома нема лутење и све со маска. Вие ако идете на прегледи со неа исто маска и тоа. Ќе помине периодов е таков. Значи за очно таму е хаос, ако одиш кај Беким Татеши и оди на време капки ќе му стават за ширење зеници и барај не се устручавај да застанеш негде настрана, нас бевме заедно со Веци во една ординација на почетокот не сместија.. зошто во ходникот и старо у младо и здраво и болно.
Еве ја 5 саати не сака уста да отвори за млеко И земав бејби лов најмала цицла ама тече како лудо и се давеше, авент земав и кика боо овие две као ок се ама 1мл 10 мин цуца . Ни дадоа и сируп за цревата , многу работи не ни кажаа додека лежеше таму, туку сега на одење . Има промени во главата. Кога ќе ја за гледаш се приметува едната страна сплескана и е и ушите и се различни значи пукнав
Аих тоа ич не се секирај, мојава беше со свиткано уше према напред и главата како на сликава. И лануго влакна цело чело и уши. Хаос гремлимче. Јас викам што е ова со главата. И почнав на др страна и ставав тетра пелена свиткана како ролна и да не се врти, мала беше немаше сила. После почнав на стомаче и кога бевме на ортопед ми рече ќе добие главата форма. оставете на времето. И стварно како ја ставав на стомаче почна и да лежи на грб право да гледа и скроз се исправи. Сега сме како топка во главата. Ушето јас исправи го тоа пак према напред сплесано. Сега и се преубави. Паднаа лануго во еден ден и излезе плаво бебе со плави веѓи и очи. Све полека ќе се среди. Сега не мисли на тоа. Нека е све добро здравствено па изглед ќе се среди со килажата когс ќе ја качи.
Исто како на сликата е и кај мојава , и едното уште и е понапред другото поназад . Кога ја гледаш од двете страни како различно бебе да е.
Истиот проблем и ние го имаме, главичката иста како на сликата од Ladyme Ни кажаа да го вртиме на другата страна, потпирам со тетра пелена за да ја фиксирам главичката исто така користам и перничка со дупче, за да го поставувам и право да лежи, се надевам ќе се среди со тек на време.
Се средува, цело време така лежеле во болница. Кај мене беше карлично и уште од стомак излезе со сплескано уше нанапред. И се на една страна лежеше и се сплеска малку. Еве година ќе правиме, веќе не се познава кај е сплескано, се исправи скро. Ставајте ги на спротивната страна да лежат преку ден. Навечер оставете како сакаат. Кога ќе почнат да се вртат сами постепено ќе се средува.
Да, така правам овие денови преку ден цело време се обидувам на спротивната страна а навечер го оставам како сака така. Фала на одговорот
Бокаче прво марисол капки - како физиолошки се за да омекне малку слузот и после со Носко влечам со правосмукалка. Немам сила да повлечам јас. https://www.annifarm.com.mk/product/nosko-plastic-nose-аспиратор-за-нос/