Јас од тритех земав памучни се и имаат 50 бројче,нехт исто имаат мали броеви,а чорапчиња ако ти требаат саамо таму најдов.
Тритекс има 50ка . За мекици добив едно боди 50ка , се друго ми беше и е од 1-3 месеци и за месец дена ги пополни. Дома е топло , кога ќе видиш и нашиот врат е гол Брзо растат , доле чорапчиња да не му се пафтаат , ќе го покриеш со некое потенко ќебенце и ќе ги порасне алиштата.
Исто беше и кај нас, се му беше преголемо и дури ножињата му заглавуваа во шпикозните од што му беа големи. На поклон добив две шпикозни од органси памук, купени од Стружанка, тие му беа ептен тамн и убавки Исто и чорапките му беа сите големи, му испаѓаа, па земав со игла и конец тачно го прешивав на пола за да му бидат тамн. Верувај за еден месец брзо ќе пораснете
Da bevme na ocen pregled kaj tateshi ni kaza deka se e vo red i nema potreba od povtorna kontrola. Pocnav i jas da go shetam obleceno vo skafanderce i vo kolicka
Имате ли искуство со ортопед во поликлиника Букурешт? Дали е толку арогантна докторката или денот денес не и беше потаман Туку Дарија има развиени кукови но нема јадро , пуздер ме направи зашто тој вит Д сум го давала, па детето не ти спие на страна затоа ти плаче сега. Ме прашува колку месеци има , и кажувам сега на 14ти ќе полни 5 месеци , а корегирани 2 ипол . Па и за тоа ми се пушти како сум можела да кажам така , па како и она била седмче па ете ништо не и фалело Па како ја гледа ми вика , е да поситна е од тоа што треба . Ја однесов и на вакцина , прими прва вакцина бсг . Со лесно да ни е . Машала Дарија 4650 грама е Утре сме на редовна контрола на педијатар . Мислам дека се што треба направив , најверојатно ќе ја носам и на физикална . Дома не можам да и го зацврстам тонусот на вратот со вежби , кога соработува, а кога не .
@bokace1 , стар ортопед тука, цел прашалници кога и јас му се запнав на прв преглед корегирана возраст, ваква таква. И да не е исто родено дете во 38ма пример, во 35та недела, во 29та итн, ама оди разбери се. Ми вика ти на денот на раѓање ќе си славиш роденден или кога требало да се роди. Моево не е прематурче до толку многу како твоето, со физички развој немавме и некаков проблем ама муабетот ми е уште тие термини им се тешки за прифаќање на дел од докторите.
Исто како некој гиниколог кога ќе прашаме што пол е бебето Ако не кажеш корегирани месеци ќе каже не си ја однела таму , ако кажеш зашто кажуваш така . Никако не си . Битно ми кажа нема да прооди и седне како кога би требало терминско бебе, а не изруга што сум кажала корегирани месеци.
Леле ај закажи на асален ортопед.Од таа од букуреш многу се жалат ако е истата.Ако не сакаш на приватно имаш мајчин дом со приоритетен послемм12ч или со термин.Јас одам Мајчин дом имаш и физикална таму.Таман ќе ти закажат да не плаќаш приватно.Ние следен месец правиме 1 год ене го се крева и се држи по креветите ,сам си стои и лази се прави седењето не е баш сигурен да го ооставиш на подлога,ама седи.
Моиве се 36+0 родени па Антоние ми викаше по корегирана возраст да ги рачунам за прегледи. Срамота е такво однесување од доктор.
Кај Марина ли? Таква е малку, башка што на нос збори. Може и плус денот си и го погодила, ама не е дека не нешто многу фина.
На 8 ипол месеци , корегирано 6 ипол доаѓа. Само носето и се затна ја по лекари ја носам правам инхалации и докторот ја виде вика настинка нема заб, дома дојдов и др ден со телефон светнав со блиц и и го видов светеше и изби за ден два . Иначе ортопед, еве Веци што вика, јас сум била кај Тони два пати и кај Кирил во неуромедика еднаш со упат. Ок и двајцата. Ништо нападно културно и така .
Дали сте ги носеле бебињата, на она во вода што е како базен ? Не знам дали ќе ме сфатите на што мислам. Дали е добро и дали се исплати , дали имаат придобивки ?
Ко бејби спа тоа шо е? Јас не сум ја носела ама сум физиотерапевт и има придобивки можам да ти кажам. Види у Fit family center дали имаат уште бејби спа. Таа ми е колешка и знам дека работеше со бебиња.