Нас не пуштија Мај месец и времето беше променливо,по 2 недели затопли и почнавме да шетаме.Повеќе пазевме да не го мешаме со деца и во затворени простории.
Nie sme veke 6 nedeli doma ednoto drugoto 2. ama mene mi e strav da gi iznesam samo na kontroli po bolnici i pak dvajcata se so zatnat nos. Ne znam ni kako soodvetno da gi oblecam za nadvor.
Ќе ги изнесеш на отворено малку свеж воздух, ќе ги облечеш со еден слој повеќе од ти што носиш од гардероба. Кога е сончево и само боди да носат ништо нема да им биде. За носот чисти со носко и физиолошки понекогаш и инахалации. Мојава како расте така си има се поголеми мрсули и борба е дома кога се чисти носот , сигурно комшиите мислат дека ја тераме
Одиш по болници а надвор ти е страв.Слободно прошетај ги немаш гајле.Ако се мала килажа облечи ги боди на долги и пантолончиња дека е променливо времето.Носето од млекото им е ко затнато.
First time mum и збунета сум скроз. Готово ми дадовте храброст. Изгледа претерувам и со облекувањето. По дома ми се со боди на кратки и шпихозни на долги... Кога спијат и ги покривам со памучна покривка.
Ако ти е шубе консултирај се и со педијатарот, ама и јас би ти рекла да ги вадиш надвор, не може да им штети свеж воздух. За да процениш дали им е доволно топло на мешињата допирај ги, ако се ладни додавај уште еден слој облека/ покривка.
Здраво мајки, Кога почнавте да ги седнувате вашите бебиња? Ние сме 6.5 месеци (корегирана 5 месеци) и сеуште седиме под агол од 45 а веќе две недели сме на немлечна храна..бебе од скоро почна да се тегне нанапред како да сака да се исправи поготово кога е во раце.