Искуство со предвремено родени деца

Дискусија во 'Бебе' започната од eva11, 29 февруари 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.654
    Допаѓања:
    39.912
    Пред вакцина испитувам. До сега 2 пати од прсте. Пред 2нед испитавме, следна вакцина ни е 15 март и тогаш пак. Хемоглобинот ни беше и двата пати 119, другото беше добро. Ако има некој проблем почесто ќе испитуваме

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srekna sum so nemam fb:worried: ke citev se i sesto.Vaka postedena sum od stresovi.Jas imav d3+omega do denes.Ja prasav Marija dali da prodolzam rece dosta e.Deka se davaat do 3 meseci.Ke prodolzime so kapkite

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sanja1105

Sanja1105 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2017
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    10.485
    Mojta kerka e eden mesec predvreme rodena I od 15 den koristime plivit d3 po 3 kapki sekoj den I ni kazaa do edna godina da davame drugi ne sam koristila

4. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Ние ги користевме тие по 9капки ни рекоа во аптека и така ставав ама тие ги земав за замена дека немаше нигде на бабутол д3, мене ме нервираше тоа цуцето што е за дозирање некако непрактично ми е, чим ги завршив ги најдов на бабутол и со нив си продолжив до ден денес

На Momichka и stevemila им се допаѓа ова.
  5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Користевме на бејбитол три месеци д3 со к1.Сега пливит д3 5 капки,ортопедот ни ррче уште не и се оформени јадренцата.Инаку три пати имаме проврено крв и беше слаба 8.9 но последниов пат беше супер хрмоглобинот 117.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Мајки од кога почнавте со воведувања на вкусови? Моето е 3+, има запек од ад млекцата. Се надевам на 4+ ќе ни дозволат да пробуваме вкусови. И дали знаете од што зависи кога би почнал?

7. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Јас почнав од 6м+. Роден е 34та недела, така да корегирана возраст е 5 месеци.
    Која недела се породи?

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Зависи која недела е родено ? Ние почнавме на 6+ или 5 м корегирано , 35 недела е роден .
    Многу е рано 4+ и за нормално родени . Ако си напредува убаво не се брзај .
    Чајче и водичка даваш ли?

На Karmina1989, stevemila, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Чајче пие, вода не сака :) Секако ќе си почекам, сигурно и педијатар така ќе каже :) 35та недела се породив. Ви благодарам

10. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    И
    Или нека ви го смебат на педијатар ад млекото, син ми доби запек ид нан 1 па се префрливме на хип комбиотик и до сеа немал запек и покрај тоа што он веќе конзумира цврста храна и има во денот два оброка.

11. AnjaMarin

AnjaMarin Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    119
    Nie pravime sekoj mesec krvna slika najmnogu zaradi hemoglobinot-prima Maltofer no hemoglobinot sega padna na 86- pedijatarot veli deka e poradi rastot bidejki za 20dena kaci 760gr i na 3 meseci ima 3960gr ( a se rodi so 1420)

12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Mislam deka e od maltoferot

Super ste so rastot.

Последна измена од модератор: 29 јануари 2018
    На AnjaMarin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Што е тоа? :)

14. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @AnjaMarin so vitamin c li gi davas ?
    Капки за железо.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Od Maltoferot e sigurno.Tri pati kako i gi davam so prekini.Odma zapek i zelena kaka.I se vitka ko kifla.Mnogu bile jaki im pravat maka.Stom gi prekinam odma ko novo bebe e

16. AnjaMarin

AnjaMarin Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    119
    Mojot bese 2meseci na moe mleko nemase nikakov problem super stolica bez grcevi, ppcnavme so Aptamil Premature imase mn tvrda stolica kako dzamlii i znaese da bide zelena mn placese ama sekoj den skoro imase stolica, sega sme na Aptamil1 i stolicata e polutvrda so zlatno zolta boja ama grcevi nevideni ima- probavme so Colief, pa smeniv Espumisan pa probav so SabSimplex- nisto ne pomaga.Pravime vezbi, masiram stomace vo pravec na strelki, stavam topla sol na stomak duri nekogas i toplomer koristam koga ne moze da se iskaka.Ja prasav doktorkata da smenime mleko rece Aptamilot ponsostav bil najdobar i zatoa i bebeto dobro napreduva i deka so bilo koe mleko ke ima grcevi. Celo vreme davam maltofer taka da mislam deka sepak e do mlekoto.

Da dodadamduri i nekoja voda od London mi donesoa Gripe Water na baza na anason i kim- ni toa ne pomaga. Bekutan cajot mu pomagase so Premature, me karaa site imal seker ama na Hipp mi go pljuka vcera kupiv od DM od morac caj i sreka go piese pa ke prodolzam so toj- ama efekt nema zosto nokeska 4h rikase od bolki.

Последна измена од модератор: 30 јануари 2018
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Epa vikas tvrda stolica i grcevi,a davas maltofer.Znaci moze od nego e

18. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Nie sme na hipp combiotik sea sme 2ka a bevme na 1, voopsto nemase tvrda stolica a nemase nitu grcevi taka da doktorkata treba da bide malce sovesna i da vi go smeni mlekoto bidejki moze navistina ne mu odgovara na bebeto, a iskreno i ne e samo aptamilot so poln sostav tuku i drugite mleka go imaat gore dole istoot sostav ali za mene hipp e na 1vo mesto, pa evego moevo super e vo tezina , taka da moj sovet ne go macete bebceto smenete mu mleko

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Мајки треба да закажеме за на дефектолог.Се мислев измеѓу државна читав овде Валентина дуковска била добра или на клиника за раст и развој на Бит пазар.Ваш совет?

На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Дуковска, премногу стручна, моето дете напредува добро благодарение на вежбите што ни ги кажа, масажите и нормално советите, редовно на секои 2 месеца одиме, има гужва кај нејзе али ако имаш термин достапен те советувам кај нејзе

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.