Пред вакцина испитувам. До сега 2 пати од прсте. Пред 2нед испитавме, следна вакцина ни е 15 март и тогаш пак. Хемоглобинот ни беше и двата пати 119, другото беше добро. Ако има некој проблем почесто ќе испитуваме
Srekna sum so nemam fb ke citev se i sesto.Vaka postedena sum od stresovi.Jas imav d3+omega do denes.Ja prasav Marija dali da prodolzam rece dosta e.Deka se davaat do 3 meseci.Ke prodolzime so kapkite
Mojta kerka e eden mesec predvreme rodena I od 15 den koristime plivit d3 po 3 kapki sekoj den I ni kazaa do edna godina da davame drugi ne sam koristila
Ние ги користевме тие по 9капки ни рекоа во аптека и така ставав ама тие ги земав за замена дека немаше нигде на бабутол д3, мене ме нервираше тоа цуцето што е за дозирање некако непрактично ми е, чим ги завршив ги најдов на бабутол и со нив си продолжив до ден денес
Користевме на бејбитол три месеци д3 со к1.Сега пливит д3 5 капки,ортопедот ни ррче уште не и се оформени јадренцата.Инаку три пати имаме проврено крв и беше слаба 8.9 но последниов пат беше супер хрмоглобинот 117.
Мајки од кога почнавте со воведувања на вкусови? Моето е 3+, има запек од ад млекцата. Се надевам на 4+ ќе ни дозволат да пробуваме вкусови. И дали знаете од што зависи кога би почнал?
Јас почнав од 6м+. Роден е 34та недела, така да корегирана возраст е 5 месеци. Која недела се породи?
Зависи која недела е родено ? Ние почнавме на 6+ или 5 м корегирано , 35 недела е роден . Многу е рано 4+ и за нормално родени . Ако си напредува убаво не се брзај . Чајче и водичка даваш ли?
Чајче пие, вода не сака Секако ќе си почекам, сигурно и педијатар така ќе каже 35та недела се породив. Ви благодарам
И Или нека ви го смебат на педијатар ад млекото, син ми доби запек ид нан 1 па се префрливме на хип комбиотик и до сеа немал запек и покрај тоа што он веќе конзумира цврста храна и има во денот два оброка.
Nie pravime sekoj mesec krvna slika najmnogu zaradi hemoglobinot-prima Maltofer no hemoglobinot sega padna na 86- pedijatarot veli deka e poradi rastot bidejki za 20dena kaci 760gr i na 3 meseci ima 3960gr ( a se rodi so 1420)
Od Maltoferot e sigurno.Tri pati kako i gi davam so prekini.Odma zapek i zelena kaka.I se vitka ko kifla.Mnogu bile jaki im pravat maka.Stom gi prekinam odma ko novo bebe e
Mojot bese 2meseci na moe mleko nemase nikakov problem super stolica bez grcevi, ppcnavme so Aptamil Premature imase mn tvrda stolica kako dzamlii i znaese da bide zelena mn placese ama sekoj den skoro imase stolica, sega sme na Aptamil1 i stolicata e polutvrda so zlatno zolta boja ama grcevi nevideni ima- probavme so Colief, pa smeniv Espumisan pa probav so SabSimplex- nisto ne pomaga.Pravime vezbi, masiram stomace vo pravec na strelki, stavam topla sol na stomak duri nekogas i toplomer koristam koga ne moze da se iskaka.Ja prasav doktorkata da smenime mleko rece Aptamilot ponsostav bil najdobar i zatoa i bebeto dobro napreduva i deka so bilo koe mleko ke ima grcevi. Celo vreme davam maltofer taka da mislam deka sepak e do mlekoto. Da dodadamduri i nekoja voda od London mi donesoa Gripe Water na baza na anason i kim- ni toa ne pomaga. Bekutan cajot mu pomagase so Premature, me karaa site imal seker ama na Hipp mi go pljuka vcera kupiv od DM od morac caj i sreka go piese pa ke prodolzam so toj- ama efekt nema zosto nokeska 4h rikase od bolki.
Nie sme na hipp combiotik sea sme 2ka a bevme na 1, voopsto nemase tvrda stolica a nemase nitu grcevi taka da doktorkata treba da bide malce sovesna i da vi go smeni mlekoto bidejki moze navistina ne mu odgovara na bebeto, a iskreno i ne e samo aptamilot so poln sostav tuku i drugite mleka go imaat gore dole istoot sostav ali za mene hipp e na 1vo mesto, pa evego moevo super e vo tezina , taka da moj sovet ne go macete bebceto smenete mu mleko
Мајки треба да закажеме за на дефектолог.Се мислев измеѓу државна читав овде Валентина дуковска била добра или на клиника за раст и развој на Бит пазар.Ваш совет?
Дуковска, премногу стручна, моето дете напредува добро благодарение на вежбите што ни ги кажа, масажите и нормално советите, редовно на секои 2 месеца одиме, има гужва кај нејзе али ако имаш термин достапен те советувам кај нејзе