Да,и јас еднаш бев додека беше таа таму.Таму треба да се измолзиш.Само што на ГАК е со закажување и јас само еднаш успеав да добијам термин додека беше таму за да и дадам мое млеко.Во систина не знам како е
Да да.Остај тоа,а што имаше само еден час дневно каде што можиш да звониш за да добиеш информација за бебето од 13 до 14 часот и треба да звониш 100 пати за да добиеш.И еден ден за посета имаше само во четврток.Не знам,можеби од недостаток на персонал се случува тоа,но во тие моменти не мислев и не ми беше грижа за тоа сакав да слушнам само дали е добро бебето.Да не даде господ никому да не му се деси тоа.
Pogolema glupost nema ova samo kaj nas go Ima. Sekoj den ke si doagam ke si Ja gledam ke se molzam ovde da i dadat majcino mleko...
Vo Sistina ima soba za molzenje, ke vi kazat koga da dojdete koga mu e vreme na bebceto za mlekce. Ke si go gledas barem sekoj den.
Луѓе на моево дифтарче не можеа да му направат РОП преглед вчера. Треба пред тоа да се стават капки за отварање зеници и значи ги затвара очите и крај, нема отварање, јас и една сестра неколку пати не успеавме да му ги отвориме очите, на крај докторот кога дојде со желевце му ги отвори и му стави капки, ама после тоа не можеше очите да му ги фати зашто ги мрдал цело време. Па ни рече за една недела пак, и даде капки за очи Nevanac. Ало бре..како?! Два пати пробувам нема шанси па кај солзната ставам, стимулирам малку па колку влезе влезе. Не знам, доктор и сестра не успеаја да се справат со него.. а капкиве се доста густи, јебига..само да се молам да биде на арно работава, пошто човечево мое е сам себе убио.
@DuchessAnn ме насмеа!! Жилаво малечкото, само напред. Борец е, за скоро да се гушкате дома! Ќе си играат со него сестри и доктори, како не.
Браво Уште малце остана ке си одите дома за кратко Почна да го вадиш од инкубаторот по малце ?Го бањаа?
Бањање кога ќе има вода (со газички со водичка си го проаѓам и газето со едни влажни марамчиња демек памучна база и вода. За вадење кажаа вчера дека треба од денес по малку, ама ги нема ни сестри, ни доктор да кажат, не можам на своја рака (тоа само на кратко на некоја минутка кога плачеше многу па во кебенце замотан го нишкав).. а го исфорсирав мм да купува боденца, шпихозни, чорапчиња, капчиња, ќебенце...се брзо да се испере и испегла... Сушеле со греалки..хахах.. Ај здравје.. П.С. Дури жал ми е да го вадам..види како ужива дечкото. (Слика од пред 2-3 дена)
Дачес, коа ќе порасне малиов, една глава повисок од тебе, и коа ќе речеш не те пуштам да одиш (некаде) ќе ти рече, ти мене не ме сакаш )) само да знаеш за 15 години што те чека со лепотанов.
Dusa najmila.Lepotan prav so naprceno mucle.Kako uziva samo.Ko mojata kukla da ja vidov sega.Vaka lezese i taa.Samo vea dve bebcinja vo edno krevetce zamisli,pa mojava go sutirase drugoto.Toa a mrdne ili pusti glas Daria odma kloca mavanjekade ke se smees kade ke places.Gospod samo zdravje neka im dava.Ve so Daria najveke na svet
Дачес, можда е најмалку битно, но избегнувај влажни. Нека ти донесат тото суви марамчиња. Топи ги со вода, топла ако има.
У право си јас сум у таа фаза толку сме 15 години сме една глава повисок од мене е накај 170 см и повеке е висок а роден само 41см и коа ке ти рече шо па ти разбираш пффффффф