Аииииии каков ден бил денес Отсега следи тон гушкање, полно срце и безрезервна љубов, ама и малку плачки, по некоја нервоза и грижа и чат пат непроспана ноќ само за убаво! Гушки до двете
@Sofronko ние сме 7 месеци и ортопедот сега ни даде зелено светло за да ја седнуваме,но таа се уште не седи самостојно.Мора да е потпрена или некој да ја држи.Не ја форсирам многу,претежно ја оставам на земја со играчки и си се врти.На стомак не сака како што кажа и ти не знае да се крева сеуште.Почнавме по малце и во хранилка да се раниме,и тогаш е седната. @podravka да си се гушкате сега најсилно со бебушот и да имате многу среќни моменти.
Ние си дојдовме домче во петокот, но бевме вчера на контрола за очите и ќе треба ласерска интервенција утре, му се влошил РОПот, многу сме исплашени. Плус вчера паника одеднаш му помодре дел од рачето и имаше како линија, од едната страна на линијата нормално, другата помодрено, викаат нешто циркулација стегнато да не било, уште е малку помодрено.. следиме..масиркаме.. а убаво си го движи, само стравови. Инаку си јаде убаво, домче за 4 дена од 1770 на 1960гр. качивме.
Majce Bog neka e so vas! Se kje bide dobro nemoj da se sekiras. Vedran e prav borec, kako do sega taka i ponataka! Ve gushkame silno!!!
Сакам да прашам дали кога мајката ја пуштаат дома а бебето го задржуваат во инкубатор даваат нешто да потпише мајката и што пишува. Прашувам за во државна во скопје
Да ,потпишуваш ,мора согласност за да остане бебето , мислам дека истиот лист беше каде што пишува кога може посета ,кога да се јавуваш за информации и тел броеви ваши за контакт.
ако не се слагаш може да ти дозволат да бидиш таму додека не го пуштат и бебето незнам стварно како е само гласно размислувам инаку ја коа бев имаше жена со родила тројка два месеци беше таму го чекаше и третото да си го земе од инкубаторот двете веке беа у креветче
Во вторникот на контрола и шумче ни најдоа, па после на ехо на срце му дадоа две дијагнози, ДАП и ПФО-форамен овале, отвори некои што се затварале после раѓање, уште не се затворени ништо страшно, со време ќе се затвореле, да се следи.. бла бла, контрола за еден месец. Аман. Месец ипол на Детска клиника, они сега го откриваат шумчето, и му прават ехо на срце. @stevemila @AnjaMarin @ALISA0000 и други мамички, моево пие ПреНан, ќе пие до 21 јуни сигурно (тогаш имаме закажано контрола на Детска). За потоа да почнеме со Нан 1, или Нан сензитив? Не сакам нагло да менувам фирма. Друго совет, го бањкаме 3 пати неделно и тогаш со Јекодерм го мачкам сосема малку, рекоа многу да не се ставаат креми и сл. и да земам маслена купка. Која ја препорачувате? А за лиценцето што препорачувате? Ова Бекутанов што го имам и крема, и купка..не ми се допаѓаат некако. Однапред благодарам.
Ne grizi se mila ke bide se dobro.Borec e maloto sonce.Nie posle Pre Nan preminavme na Nan.Pa ne ni odgovarase i zemavme Hipp.Od Hipp na Aptamil.Eve uste sme na nego.Jas imav zemeno se na Hipp.Na pocetok vo vodata stavav kamilica,ne ja mackav so mleko.Nemase potreba.Posle 40dena pocnav so mlekoto na Hipppi kremata za lice i eve do den denes uste sme na istite
@DuchessAnn јас со јекодерм и на лице и на тело првите два месеци додека не и се исчисти убаво кожичката.После со бекутан продолжив.