Ние сабајлето на дефектолог, виде отпусно, гледа тонус и движења, добар бил, за корегирана супер, вежбички тие веќе што ги правиме со рачиња, покажа некои масажки/движења плус да се прават, да се става почесто на стомаче, иако проблем кај нас со рефлуксот, па темпираме најмалку 2 саати по јадење, успеваме 3-4 пати на ден, еднаш 5, еднаш 10 мин, еднаш 15 успева да издржи без дрекање... како е расположен господинот. На контрола за 2 месеца. Пак ќе треба да ловам термини. Се мислам заради тоа на Бит пазар да го однесам, полесно е, оди закажи, а не да чмаам мој термин да се отвори. @Bibi30 На Детска клиника додека лежевме му направија на џивџи и ехо на мозоче, и скрининг за слух. За ехото на мозоче спомнаа дека и без него се гледа по детето како се однесува и реагира, ама сепак убаво е да се направи, за мирна душа. Државно ако ископаш термини, или врски па со приоритетен упат или сл. или на приватно Систина мислам, некој што знае и бил да препорача.
@DuchessAnn ние 2 пати бевме кај Дуковска ,немавме проблем за термини. Имаше слободни и тоа за брзо ,пример од денес за следната недела . Да не дека е лето сега ,одмори ако имаат. Од септември ќе е друго. За ехо на мозоче и ние бевме, кај Дума и ни кажа дека немало потреба ,ама нели мисла ќе ти биде па поминавме и тоа. Не се замарајте многу со вежбички ,оставајте ги повеќе децата сами на под ,на стомак ,на грб .
Систина правевме кај др палчевска околу 2000 и нешто беше ехото и задоволни бевме од начинот на кој се детално ни објасни
Прашав Систина за ехо, 2800 е... е сеа дека две, малце поише ќе ме фати, ама ако нема термин ќе си закажам, мн се изнервирав дека не им напраиле пред испис (демек не праеле на сите и ја се погодив ни на двете ненаправено). Сега во мисла сум цело време.
Zdravoo bebushot stabilna nema krizi infekcijata se namaluva prima uste antibiotici mleko i davaat 4-5 ml 850 g e, no sto mnooogu me zagrizuva e toa deka ima krvarenje vo mozoceto i toa od 2 do 4 stepen treba uste analizi da se napravat za da vidat dali krvarenjeto se povlekuva davaat terapija za krvarenjeto no neznam ima li nekoj iskustvo so ovoj slucaj
Nie nemamr praveno eho na mozoce.Ni kazaa nema potreba. Ako ti kazat deka treba napravi si.Ama dokolku nema potreba,ne go zraci samo deteto.
Nas ni rece Palcevska Da napravime uste ednas, dosega Imame napraveno 3 ,gledala nekoja cista bilo normalno ama Da Ja videla uste ednas dali ke se povlekla skros aman veke od se ama koga ti kazat takvo nesto aj pa ne idi..
Devojkii... Ponedelnikot bev ja vidov zborrev so doktorka i mi kaza deka krvta navlegla do komorite i mozocnoto tkivo gi prosiri komorite i deka posledica na toa e hidrocefalus... Zivottot mislam 10 godini mi se skrati nekjev da placam no solzite sami tecea. Crniot drob e osteten, znam bez 1 bubreg moze da se zivee no bez crn drob ne nfekcija vo krvta seuste ja ima. Stabilna od tvoeto mlekce po 5 ml i davame srceto e dobro bubrezi dobri ... Se vrakjam doma neznam nitu kako stignav se molam na gospod zlaten za nejzinoto zdravje da bide zdrava jas sigurno nema da se sramam od moeto dete, no sepak zivotot e dragocen se molev da ima dolg i zdrav zivot bez maki.. Zvoni telefonot se javuva doktorka offffffff Bebeto ne izdrza, mnogu mi e zal ne prezivea ne uspea nemozese da se izbori , jas glas nemav tolku mnogu me stegase grlo nitu glas nemozev da ispustam cel svet mi se srusi pred oci za sekunda zostoo se prasuvav si go znam bebeto si go znam ne ja vidov 1 2 pati mnooogu pati ja vidov i gi znam ocinjata usnite racinjata prstite Dusha moja mala izmacena so 100 kanili i modrinki na racete na glavata duuusha me boli me pece pred 2 3 saati ja vidov mrdase so racinjata so nodzinjata ni se raduvase na mene i na soprugot no toa e maaalku spokoj naogjam koga ke pomislam na toa deka sega nisto ne ja boli nisto ne i smeta i deka e anglece od nebooto ne gleda i deka eden den ke se sretneme ke ja dopre, zamirisa mama A I JAS NEA
Господ нека ти даде сила Те читав и претходно срцево ми се кршеше иако сеуште не сум мамичка али солзи ми потекоа. Биди силна ,господ нека ви дава здравје на сите и многу дечиња Немам зборови за да ти дадам утеха
Нема збор за утеха мајка биди силна само тој што го минал тој пат најдобро те разбира...иако до мене спие најмилото неможам да престанам да плакам ме потцети на мојот прв ангел..само биди јака мајка викај,плакај,пцувај го животот само не се откажувај ќе си имаш и ти еден ден живо и здраво бебе знам и верувам дека е претешко ете го имам ама првиот јунак не се заборава дур сум жива, верувај дека Господ така сакал ама и тебе ќе те дарува со жива рожба те гушкам најсилно
Многу ми е жал Бидете силни ќе имате и вие бебенце еден ден. Ангелчето нека почива во мир. Мене ме заболе душата а којзнае како ви е вас
@Damnna Многу ми е жал, нема утеха во вакви моменти. Нејзиното тело не издржа и покрај големата борба, душичката стана ангелче на небото. Толку мало срценце, а толку храбар борец, хероина. Ќе се дружи со другите наши ангелчиња и тие ќе даваат сила и поттик за понатаму. Нека почива во мир.
@Damnna стиснав лајк само како подршка, не оти ми се допадна напишаното Нема утеха, што и да се каже ќе биде погрешно или неточно, сега плачи, викај, лути се, сиот бес нека излезе од тебе, дозволи да тагуваш, не држи во себе, па ќе дојде ден кога од некоја ,,светлина,, ќе собереш сила за понатаму, со тек на време и ,,помалку ќе боли,, , односно ќе научиш да живееш со болката, загубата.. Голема гушка
Dusa mala.Sega ke ja cuva Bog.Te guskam mila moja i ke se molam Bog da ti dade sila da gi prebrodis ovie teski momenti.Pisuvam i solzi mi tecat.Znam kako mi bese na sekoe javuvanjr na intenzivna.Se tresev od sekoe zvonenje na tel