фала незнам, ние имаме веќе договорено молитва...а за куќиве се мислам, и мене ми е шубе ептен ама ќе се оди...
Абе не биди будала какво шубе. Му се тресев пред инкубатор лично јас. И ќе си го гледам само него. Ми е гајле и за луѓе и за блиски и за адети... Мислам твој избор си е, ама не прави ништо што е од било каков ризик поради чувство на вина или од што така требало Наеднаш да го измешаш со толку различни луѓе на затворено јас не би. Ние на 40те дена енос термин достасавме. Имунитет никаков
Jas utre ke pravam molitva (pominaa 40 dena na bolnica koga bevme). ama nema da odime vo 3 kukji samo kaj majka mi na rucek i doma. I plus nema da odime vo soborniot hram tuku vo izolirana crkva kade sto nema mnogu luge. A inaku osven po kontroli nikade gi nemam odneseno od strav. Jas koga ke se vratam doma (ako sum izlegla) prvo mijam lice, race so voda i sapun , posle se premackuvam cela so rakija od glavata do peticite od pusti strav...
Za molitva ako odes samo nemora posle nikade da odes na tri kuki see nosat bebinjata otkako ke bidat krsteni nie malata ja nosevme koga ja krstivme na 13 January kaj tetka mi kaj kumata I kaj majka mi
Нема врска дека се носат послњ крштевката,вие малата ја крстевте на 40 дена затоа сте оделе во три куќи.
Ama vo Bt zamolitva se odi na 3 kukji, a nikoj ne pravi krstevka togas. Ovde krstevka pravat so prviot rodenden. Za krstevka odime vo restoran posle obredot vo crkvata so rucek, muzika po zelba itn
Зошто 3 куќи? Ств не знам. Јас го однесов на голема молитва за 40дена , иначе порано ги крштевале на 40 дена. Крштевањето и роденден се прават на едно за помал трошок по некоја логика. Нема правила кога да се крсти, т.е само да наполни 40. @Emma2 Еме ја го носев по најголемиот студ на контрола. Дента за 40дена беше камен ладно. Фала на Бога супер беше. Иначе почнав да го шетам на некаде неполни 3мес ради студ. Дома е по тенко боди по долги, доле исто по долги, памучно се. Кога ќе осетат и ја дека ми е преполо по кратки го облекувам. И мој совет, помалку мешање меѓу луѓе до 3мес. Строго на отворен простор. Т.е ја ова ќе го терам до година. Идат кај нас, сами се свесни за тоа дали се настинати и сл... Еве нешто за помош
какви три куки какви бакрачи децата не ви се за носење по куки баш сеа коа циркулира варичера и морбили немојте не си правите проблеми кај шо ги нема мој совет
И кое е значењето на носењето во три куќи? Шо коа ќе го однесите? Шо ќе му биде ако никаде не го однесеш?
E aman i mojot mm e kako vas znaci isto ic ne saka bebeto da go nose megu narod samo setanje so kolickata I tolku ic virusi imalo neznam sto imalo aman za aman e rab
недај боже да ти фане морбили ке видиш дури тогаш како е аман за аман а вирусите шо вртат сеа ич да не ги спомнувам седите си мирно на газот
Ее тоа го имам веќе искусено на себе си сум имала само три месеци кога сум се разболела од нив а не сум била вакцинирана едвај сум се опоравила од морбилите ама мислам оти нема дотолку болни од морбили колку што кажуваат низ тв не ми се верува често одам по болници и не верувам дотолку да има болни
тоа е твое мислење вистината е дека морбили би можело да биде погубно за многу мало бебе поготово за приматурче кое и онака е нежно на дишните органи затоа не е на одмет малце да се припазува
Нас и од клиника ни препорачаа првите месеци никако молови, гужви, особено не контакт со мали деца. И првата зима многу пазење, зошто уште дозреваат и се опоравуваат белите дробови од машините. Ние откако дојдовме од болница во мај, дури септември дозволив повојници од други лица- тетки, стринки, братучеди и сл. Само најблиските до тогаш- родители, браќа, кум, старосват. А ако дојде некој случајно, долу кај старите. Ма ич не ми беше гајле кој што ќе каже, ни адети. Битно само здравје. Со внука ми од брат ми прв пат после неколку месеци се запознаа, зошто таа мала и тргната во градинка и цело време имаше некоја болест закачено. За молитва прашавме тоа поповите дали може покасно заради ситуација, рекоа нема проблем, да си пркне само.. е сеа ние никако не се погодивме да отидеме, па на крштевката правевме молитва.
Мами да ве прашам сега периодов дали да ставам капче на бебуш за надвор? Претопло е страв ми е да не ја варам многу или па да настине без капа?