Јас ставам памучно шеширче. Не ради студ туку да не ја удри дамла од сонцево. Јес да на кратко денес бевме излезени ама ставив.
Денес ние скитници цел ден бевме излезени но секако небеше на сонце цело време,под сенка беше. Му ставив малце капче со качкет.
Денес мислам го зовревме. Наша грешка, дете на 30c не вадам веќе. Дланките и стапалата му беа жар црвени. А го облеков најтенко што може. Боди по прерамки, маичка и панталони по кратки. Не беше покриен нормално, нити капа нити чорапи. Имате слично искуство? Искрено се преплашив... Ма каква црвена, дури накај бордо му беа. Го донесовме дома, само по боди и одма во нормала се врати.
Инструкциите од овде се секогаш летно време да им е заштитена главата. Шеширче обавезно ако се држи во раце или кенгур во количка каде не го фаќа сонце нема потреба. Земи светла боја и од оние кои назад паѓаат до врат за да му го заштитиш и вратот.
Шеширче за на сонце обавезно. Ама тие обично не ја затоплуваат главата како капчиња за студ. Членката имаше пишано дека и е страв ладно да не му е.
На бебе во количка под стреа капа не му треба. Капа само на дете, што оди, што не е во количка. @Petra777 бодито било вишок. Не одете надвор во најжешкото, до кај 10 претпладне е доволно, после накај 6 попладне е таман. Периодот од 10-18ч дома.
Епа добро, за недела дена сигурно ќе имаат толку, сега едната е 3150 од пред 3 дена мерена, другата 2750.. дека за недела дена ни рекоа да се префрлиме па затоа..фала ти!
devojki dali vasite bebinja imale problem so anemija i sto primavte za toa? Maskoto primase Sideral ama seuste e so slaba krv a sega i devojceto e isto taka slabokrvno. Ne znam dali vo Skopje izumile da ni kazat za vit.C ama maticnata doktorka mi rece deka dzabe pie SIderal ako ne prima vit C so nego
Da taka e vo pravo e maticnata nemoze da se vrzuva zelezoto ako ne pijat vitamin c mozes I ti mesto niv ako gi dois da pies vit c oti ode vo mlekoto
Ako e ppostaro od edna godinka davajte mu grozdov med kako sokce da go pie, kakao na gladno, i pravete pudingce od kakao, leka poveke ako moze davaj i Sanostol sirupce so vitamin c. Jas godina dena se borev so anemija. So ova sto ti nabrojav za dva meseca krvna slika super.