Togas ostanuva sirupce i vitamin c, jas do godina ne mozev da go opraam a posle sest meseci jadese se. No posle god napreduvase ubavo so ova sto ti go nabrojav.
i mojata edna e na sideral, hemoglobin na granica. koga i gi dadov so vitamin c se ubi od placenje, izlea zeludniceto i go iskopa mn jako...zatoa bez C i go davam..
Сидерал и Бејбивит примаше до 6 месеци. За чист вит.Ц мали се. И не давај со млеко за подобра апсорпција. Башка меѓу млека со шприц или во шише со малку водичка. После 6 месеца само Бејбивит пиеше, добар беше. Е сега пак ни падна хемоглобинот изминатиов месец и месо почесто јадење, аронија, маџун, и Сидерал и вит.Ц примаше и од 9.5 на 12 се качи, ама друго е поголем е.
Kerka mi imase slaba krv na 8 meseci. Hemoglobinot I bese 88 I ni dadoa kapki sideral bez vit c I nemase nikakov efekt. Koga ja odnesov po eden mesec na kontrola I ja prasav maticnata za maltofer kapki I mi kaza po 20 kapki na den. I gi davav so vit c I za eden mesec ni se kaci od 88 na 115.
nas hemoglobinot ni bese 101 kaj maskoto a 105 kaj zenskoto. Sega ke vidime so Sideral+vit C kako ke bide. Babyvit pieme za ocinjata. baby vital sega ni dadoja
Мали се за Ц. Само Сидерал по можност меѓу два оброка на лажиче или шприц. До 100 не е алармантно. За прематури е очекувано. Моето пиеше 2 мес зошто не сум разбрала дека треба 10 капки (или од страв така ми одговарало ) па давав по 5. Се качи на 130, зошто без подобрен хемоглобин не даваат вакцина.
и да пие вит ц пак ек е џабе кој немал прематурче нема појма од ништо врзано за нив и да пие лекови за анемија и вит ц и со сака нека пие они страдатод слабокрвност во првата година од животот Бидејки многу брзо напредуваат во тежина и раст и нема време за создавање крвни зрнца Мојот примаше ерум лек во тоа време а ама се беше џабе па така на 3месеци си прима транфузија со крв ништо не е страшно и да се приме крв
оф имаше некој тука на форумот пишано колку е ама од 2000 ден не верувам да е повеке да р јави се во систина и прашај си
1.700 ден плативме Таму е родено бебе и таму беше во инкубатор па оваа цена е со попуст поради тоа. Ама повеќе од 2.100 не е
Ехо на мозок кај др. Наталија во систина чини 2900 или 3000 јас ја носев малата пред еден месец точно.
Нешто минимално. За дома само по боди , или ромпер . За женцки баш се цакани. За надвор некое фустанче памучно џиџано или комплет со кратки панталончиња. Жешко им е исто како нас.
Девојки ме интересира..кога почнаа бебињта ваши да ве следат со поглед и да ве пратат додека зборувате? Моите на 3,5 месеци женското гледа в лице кога му зборуваме, а машкото уште не. Секакви мисли ми врват во главата.