Искуство со предвремено родени деца

Дискусија во 'Бебе' започната од eva11, 29 февруари 2012.

1. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    @stevemila kako se porodi?ako si so carski rez ona vistinskoto mleko doaga posle 21 den od poragaj i togas ke imas mnogu poveke, sra imas samo ona zoltono kolostrum najdobroto mleko, mene mi prepisaa apcinja na prirodba baza lactil se vikaat 56 apcinja okolu 700 den bea i stvarno mi pomognaa za odrzuvanje i nadoaganje na mleko

Da da prenan e posebna formula za predvremeno rodeni bebinja nie toa go pievme i koa ne pustija doma i se pie do momentot koga bebe ke nakaci kilaza 2500 posle se pie nan1

Последна измена од модератор: 27 септември 2017
    На ada21 и stevemila им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So carski mila.Duri na denot koga me pustija od bolnica,primetiv deka nadoaga kolostrum po edna kapka.I doma pocnav da se molzam.Veke e mleko ne e kolostrum.Se nadevam ke nadojde poveke.Da probam sega so cajov dali ke ima efekt,ako ne ke zemam i apcinja.

На Sofronko, ada21, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Бело е млекото веќе?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Prozirno belo

5. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    @stevemila ако се одмолзуваш и тоа млеко бебушка ќе го прима не смееш аналгин да пиеш. Ако се измолзуваш а не го складираш тоа е веќе друго. За болки парацетамол и бруфен е дозволено за доилки.

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Дозволено е аналгин тие се неиздржливи болки кој не поминал незнае како е,а за аналгин имам прашано др и дозволено е, бруфен џабе ќе пие нема дејство за таква болка бидејќи јас лично го имам пиено и џабе се труев со бруфен, а што се однесува за Парацетамолот дејствува антипиретично преку активност врз центарот за топлина во хипоталамусот, предизвикувајќи ширење на крвните садови и зголемен проток на крв во кожата, зголемено потење, а со тоа и губење топлина.

7. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Јас го пренесувам моето искуство и препораките кои сум ги добила од сите генеколози, педијатри и матични со кои сум имала контакт. Како што читам по темиве најчесто кај сите е така. Во секој случај не би земала никаква таблета без консултација со лекар, макар било парацетамол. Ако разбрав добро @stevemila го собира млекцето, јас знам дека аналгин тогаш не смее. Можеби за нејзиниот проблем треба некаква терапија па ќе треба одмолзеното млекце да го фрли. Како и да е- прашај лекар.

На Lolipop23, sofi2107, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Точно те разбирам, но јас поминав низ истиот проблем низ к8ј што таа поминува, и др ми птепорача аналгин да пијам за да ми помине побрзо болката, а ако ти кажам дека специјалист за предвремени родени бебиња ми рече да пијам кетонал за болките тогаш што останува да кажам за нашиве спњцијалисти

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.466
    Мислам дека @stevemila мисли на едни природни апчиња за да надојде млеко, не против болки. Сигурно и она ќе одговори.
    Инаку аналгинот, иако во намалена концентрација, оди во млекото.
    Парацетамолот и ибупруфенот се препорачуваат. Јас не би експерименрила со аналгин.

На Lolipop23, sofi2107, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Sepak toa si e nejzina odluka, toa se strasni bolki povtorno ke kazam, ni paracetamol ni brufen ne pomagaat, jas piev analgin pa ene deteno mi e fala bogu zivo i zdravo

11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ovie dva dena ne zamrznuvam,go frlam.Deka i inekcii primav za bolkite i nejkev toa da go pie.Ne zamrznuvam veke.Samo se izmolzuvam i frlam.Od vcera od inekciite mi se smiri bolkata.Sinoka ubavo si spiev.Denes pak ne me bolese i si rabotev niz doma.Sega pak me fati bolkata i placam na glas.Mozebi utre malata ke ni dadat da si ja zememe taka mi kazaa na tel.Nie utre i taka odime na poseta pa daj boze da si ja zememe

На Minnie-e, Lolipop23, karibian и 8 други им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.093
    @stevemila болката ти се шири или е само на одредено место? Те штрека ли? На дишење ти смета, можеш убаво длабоко да вдишиш и издишиш? Температура имаш?

Имаше високи димери, ги провери ли по пораѓајот, терапија примаше за нив??

^^ гушки до Дариа и побрзо да и се радувате дома :hug:

На Bozica1980 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bolkata e vo ramoto levo i pod gradata rebroto i doaga pod miskata.Me streka i nemozam ubavo vozduh da zemam.Nemam temperatura.D dimeri uste vo bolnicata mi se namalija.Ama uste se bockam.Trebas vo ponedelnikot da napravam kontrola,ovde vo Str ne im raboti aparatot.Dr mi kaza za nekoj den ke go napravat a jas da se bockam.

На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.914
    Допаѓања:
    111.093
    Ако не минува посети пулмолог во брзо време..

На Bozica1980 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.104
    Допаѓања:
    177.524
    ајде со господ напред утре да си ја земете момата дома

16. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Аналгин напиј се и јас примав инекции цела сум модрици ако треба тоа млеко фрли го зошто таа болка ти е од анестезијата и ќе те држи 2 недели, се јавува точно во одредено време и не пушта ако не се напиеш ќе те боли уште напиј се и види како ќе реагира

17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sega mi se javija od bolnica,denes ke si go zemam doma moeto sonce:inlove:

A jas se razbudiv pak so bolkata.Neznam veke so da praam:(

На Belabelinakinder, orhideea, Avery и 29 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.789
    Допаѓања:
    202.746

Ќе си се гушкате наскоро, што убаво :inlove:

А за болката, по описов ми личи на мускулна болка, да не ти се изместило нешто... нагло ако си се завртела, станала или нешто слично... штом ти поминуваше од инекциите што ти ги ставаа, на тоа ми личи. Топло ставај, и масирај го местото со некоја маст од овие за загревање, мислам дека се безбедни со доење.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @stevemila браво, ќе се гушкате за брзо :inlove:

Во врска со болката, бидејќи јас после царскиот неколку дена имав мака со вдишување и болка под градите, тогаш читав за болки после царски и прочитав дека болката е од гасови што се јавуваат како резулатат на операцијата, особено по целосна анестезија.
    Еве сега барам пак на интернет, за да видам точно што беше, и многу жени истото го имаат пишувано по странски форуми. Ова го копирав
    You may have gas pains—in your shoulders
    Yep, you read that right. You may get some wicked gas pain in your shoulders after delivery. When your bowels become sluggish after surgery, the resulting gas pain can press on the diaphragm, and that pain can extend to the shoulders.

Не знам дали се работи за истото и кај тебе, обично тие болки сами поминуваат, секако ако имаш уште мака ќе се консултираш со докторите.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.325
    посети интернист. Ќе има гушкање:inlove: