Сестра ми ја пуштија денес. На отпусното писмо пишува SСORE за бебето 6/7. Тоа некоја оцена е? На маска е за дишење, ќе видат дали има потреба да го стават во изолација...
Нас со иста тежина не задржаа скоро 20 дена. Дишеше самостојно. Тоа немаше проблем, ама имаше проблем со исхрана. Нема тука правила. Зависи како ќе напредува. Се надевам кај сите најдобро. @Megi88 тоа е оценка за бебето во првата, па во 5тата минута @simonka93 дома сте веќе? Како сте?
Сеуште не сме. Бебето е стабилно, само се храни, крева килажа секој ден, ама зошто уште не го пуштија не знам
Не се грижи. Ќе биде брзо. Битно да си идете дома стабилни и безбедни. Ние скоро 20 дена и многу пати тоа прашував, ми изгледаше цела вечност. Подобро да бидат 100% сигурни макар и неколку дена плус, одколку дома да се потресувате
Ме загрижува малку, бидејќи пред да ме отпуштат мене дома, докторката што ме прими за информации рече дека неделава ќе го пуштат. Ама ќе биде, колку и да е тешко ќе помине
Нека не те загрижува. Мене на почеток ми рекоа 2-3 дена па испаднаа 20 Ќе биде се во ред. Пиши кога ќе бидете дома, да не досадувам
Не ми кажале, велат само дека добро прима храна. Не оставаат простор да прашаш нешто, на брзина кажуваат стабилен е, денешна килажа и толку
Ke go pustat denovive sigurno. Ne se sekiraj majka. Mojata se rodi 2220 gr vo skoro 38 nedela. Bese 6 dena samo na intenzivna i ne pustija doma..
Бебе почнало да придава на килажа по 20-30 гр дневно. Денес им кажале на сестра ми дека ќе му прават трансфер на крв. Нормално е тоа ?