На контролата на 4ипол мессци ортопедот тоа ни го кажа. Сега треба да одиме да го види пак. Претходно давав 1 капка пливит на 1кг тежина. Намалив само на 2 капки пливит после тоа и сега давам по препорака на ортопед. Ортопед ни е Антоније Хаџи Антоновски од Орто пед Плус
Nema pricina, se si e dobro. Dr.Fidanobski rece deka sega zabrzano raste, pa i treba pogolema kolicina na vitamin d3
Здраво мами Да прашам дали некоја од вас знае да ми каже колку е ехо на мозоче кај новороденче во Систина? Убава вечер имајте
Zdravo,sakam da prasam nesto dokolku nekoj imal vakvo iskustvo,34 nedela sme od bremenosta,megutoa ima malo kolicestvo na plodova voda,bebeto e pomalo za gest.nedela i sega lezime na bolnica i vo edna nedela primivme dve dozi za zreenje na belite drobovi, dali ova znaci deka ke mora da se rodi sega i mozno li e da ima poseriozni posledici dokolku se rodi.. Ve molam za iskustva pozdrav.
Не мора да значи дека ќе се роди сега, меѓутоа можно е. Тоа најубаво доктор ќе ти објасни. Колку е помало?
Ne samo rekoa deka vo pon ke se pravi test za stepen za zrelost i sl.osven ako ne dobijam bolki do togas..verojatno posle toa ke se odlucuva neznam, a vo mojot slucaj neli e podobro da se izvadi bebeto otkolku da bide so nedovolno voda..toa ne mi e jasno doktorite mnogu ne objasnuvaat a ne ni davaat moznost za da prasas..
Штом веќе си примила зреење и не е толку страшно. Знам какви се на патолошка, верувам дека не можеш ништо да прашаш, ама нема да те остават така, без грижи. Барај го докторот што те водел до сега и барај врски таму за да добиваш информации и да си помирна.
И мене истото ми се случи, 36та се породив на 32ра одговараше. Примив зреење и во тој контекст добро беше бебе, штом зреење си примила ке бидете добри.
Ve molam za mislenje Sega za nekoj den ke pravime 40 dena no bebeto seuste e vo bolnica jas sakam da pravam molitva no neznam dali moze bez nego. Dali nekoja od vas ima praveno molitva podocna od 40 dena vo crkva bez bebceto? I dali e vo red na ovaa pandemija da go nosam vo crkva za molitva koga ke go pustat od bolnica? Mnogu ke mi znaci vaseto mislenje/sovet
Најдобро поп да прашаш дали може отпосле. Јас го носев моето, ама беше топло и молитвата ја земавме надвор. Ако ти е желба носи го, маската на тебе, дистанца од други и готово. Нека е живо и здраво
Ние земавме молитва неколку дена после 40 бидејќи тогаш беше полициски час, попот ми рече не е битно да е точно на 40, битно е да се поминаѕи 40 дена и мајката да нема воопшто крварење. Исто мислам дека треба бебето да е присутно бидејќи на него му чита попот под мантијата. Прашај си сепак за сигурно
Ти праша дали е во ред во пандемија Јас мислам не е во ред бебе што лежело во болница да се мкне нигде