Кај сите ли се јавуваат тие болки? Јас немав такво нешто, а со две цезареи, затоа помислив дека некако незгодно се поместила или свртела, по описот на мускулна болка ми личи, што и е, ако е поради притисокот на дијафрагмата.
@Annath по тоа што читав на странски форуми, не е кај сите, ама честа појава била. Кај мене испадна болката да е од што беше многу високо во дијафрагмата наместено бебето, после тоа имав мака дури се врати се во нормала. А во врска со болката во рамено, читав во странство дека има даваат дури и лекарства за полесно исфрлање на гасовите, зошто се многу болни ако се низ телото.
ти реков??? а за болката пред да одите за ск отидите до кај баба шинка да види дали си за кај неа или не си ако си ке те спастре одма
Болно ми беше на почетокот кога се враќаше дигестивниот систем во нормала, кога тоа толку болеше, којзнае како е ако се шират нагоре. Првото ми беше прилично високо поставено, ама немав такви болки. Убаво е да се знае во секој случај.
Да тоа е тоа што јас погоре објаснив тоа се страпни болки при вдишување и издишување и е последица од анестезијата и трае 2 недели се јавува во одредени периоди од денот поготово сабајле и навечер
@barbyyy Причините кои доведуваат до предвремено породување можат да бидат од страната на мајката и тоа: зголемена телесна тежина, употреба на одредени лекарства, пушење и консумирање на алкохол, висок крвен притсок, инфекции, пореметувања на плацентата, депресија, дијабетис, како и повеќеплодна бременост.
Или аномалии на матка , мојот случај , конкретно дворога матка и немаше место . За жал при следна бременост ме чека истиот пат
Ili ko mene,skrateno grlo. Nie sme doma.Si fativme odma cice.Kolku ima mleko tolku,se nadevam ke nadojde poveke.Interesna e deka epten mala a smuka so seta sila.Sonce majkino.I zemav i Pre Nan.Taka mi kazaa od bolnicata
Da da prenan e formula za predvremeno rodeni i se pie dodeka stignete kilaza do 2500 potoa prodolzuvate so nan1 http://skopje24.mk/smrtonosen-paracetamol-se-prodava-vo-makedonija-foto/
Не за жал. Не е преграда , како две матки се споени со 1 грло . Нема како да се направи една . Бев на 100 мислења предходно и бев свесна за предвременото породување . Дури ми рекоа максимум до 32 недела . А дотуркав до 35та. Како и да е нека ми е живо и здраво сега за сега не мислам за следна бременост.
Moze ti imam pisano,zolva mi so dve matki e.Plus i rog na ednata matka.Resi da se operira vo skoro vreme
Моја пријателка го имаше твојот случај ја направија операција во систина кај др. Панчевски. Ако не си била таму можеш да одиш.
Пре Нан се пие кога ќе дојдат со килажа од 2500? Не знаев за ова. На табелата мислам пишуваше до 4 кг. Моите имаат скоро по 2600 значи ќе треба да земам Нан 1? Брзо се трошат кутиите Има точно 10 дена од кога дојдоа бебушките дома, а вчера ја отворив 3 кутија. Среќа ќе земам за 3 дете надомест, инаку банкрот
Да да до 2500, после продолжува со нан 1 така ми кажа педијатарот и така постапив пошо ќе почнат и запек да фаќаат
@karibian незнам точнп за каков случај се работи , но операција кај мене би било премногу ризично . Фактички од 2 матки треба да направат 1 , премногу е комплицирано и таа операција не ја прават во мк . Бев и на државна, ремедика и систина сите исто мислење имаа .
Bebuski se veke 3 nedeli, a skoro edna nedela doma ama ne mozat da ja ispijat potrebnata kolicina na mleko brzo se izmoruvaat od cicanje i zaspivaat. Ima li nekoja iskustvo kako da pijat poveke mleko? Site mi vikaat so spric ama ne odi bas lesno brzo zaspivaat i ne se budat