Мене малата ми беше на клиника. Се роди 37 недела ,на пораѓај се ок од после и се слошило ,беше на кислород Чаир ама не можеа да најдат што е па ја префрлија на клиника. Ешерихија коли имаше на плуќа. Таму беше две недели и јас како @tanjatt телефонски само и добивав кратки одговори ,стабилна е стабилна е. Од тие две недели 6 дена на интензивна нега Додека еден ден не рекоа денес се зема брис да видиме ако е исчистена бактеријата ќе си ја земете. Фати викенд понеделникот ја земавме. Затоа прашувам Силни бидете Здрави и живи да си ги земете бебенцата и двете
Пополека ќе го тргаат ,секој ден по малку за да видат како ќе реагира ,барем така ми кажуваа дека прават.
Da i mene mi kazuvaat isto veke 3 dena ama vikaat deka super reagira polesno disel so pomalku pusten kislorod a seuste e toa malku ne mi e jasno ama ke vidime do ponedelnik sega za vikend nema nikoj katastrofa e
Е тоа е лошо и јас дуури во извештајот прочитав дека била ешерихија. Да се здрави и живи само, сѐ ќе помине
I mene ne mi kazuvaat za koja infekcija se raboti oni realno nisto ne ni kazuvaat treba da gi prasuvas po edno 100 pati za se
@monche90 ти таму си така ? Види прашувај повеќе ,телефонски е потешко ,велат само стабилна е и спуштаат. @tanjatt на детска клиника се ? Се погодуваа на телефонот некогаш позборлести доктори ако можеш испрашај ко ќе приметиш таков.
Зошто не се во инкубатор, нема потреба или нема место во инкубатор. Што да ти кажам барај ја секоја врска што можеш барем за навремена и точна информација. Многу е тешко не кажуваат ништо. Имавме ситуација кога бебињата 34 родени не ги ставиле во инкубатор зошто немале место. Со врски најдоа место за 5 минути, но ситуацијата им веќе мн влошена, нашите не примаа храна и заборавале да дишат. Фатиле сепса, уверуваа дека е од мајката но отпосле дознав дека фатиле таму. Примаа плазма, се среди се, сега се супер девојки по 4 години но многу лошо и тешко без врски. Твоето е поголема недела а и едно е сигурно побрзо ќе се опорави, но барај врски за да знаеш што се случува.
Mi rekoa deka ne e za vo inkubator deka e dobar stabilen mnogu brzo zakrepnuval mu se vratila i bojata ama uste e na raspirator i na infuzija toa ne mi e jasno deneska mi dojde mleko pocnav da se izmolzuvam pa nesto sestrata mi rece strpi se dva dena pa mozebi vo ponedelnik ke mi dadat ubavi vesti ne znam sto da kazam mnogu sum zbuneta nie imame vrska doktor genikolog ama mnogu ne mi pomaga okolu informacii za bebeto samo okolu mene a jas sum dobra da ne recam super
Da se nadevame, fala vi devojki za podrskata malku mi e tesko deka se sama pominuvam sega so koronava pa nema ni poseti ni nisto mnogu e zategnato pa zatoa resiv da pisam
Бев во твојата кожа, мај со полициските часови. 34+4 се роди, дишеше самостојно и исто не беше во инкубатор, на опсервација на кислородна поддршка и со инфузија за инфекција. Ние останавме 10 дена, т.е. 10тиот ден си заминавме. Како што рече воопшто не даваат информации, еднаш во денот на визитата ако каже нешто педијатарот. До душа имаше 2 помлади докторки кои повеќе посветуваа внимание и оставаа да прашаш некое прашање, а другите само стабилен е, на кислородна поддршка, прима инфузија и толку. Од 5тиот ден не беше постојано на кислородна поддршка, некогаш му ја исклучувале. 7миот ден ми го донесоа на пола час прв пат го зедов во раце , наредниот ден ми го донесоа пак 2 часа, па потоа цел ден го оставија со мене и на крај не пуштија дома. А така и ми рече едната докторка, барем еден ден гледале да биде бебето со мајката па ги пуштале дома. И дента кога си заминавме ќе имаше полни 36 недели, т.е ќе влезевме 9ти месец доколку издржевме уште малку. Биди силна, уште малку ќе си одите дома
Kaj mene 7 dena se vo vtornik sigurno i kaj mene ke bide isto dobro barem vaka znam odprika kako e falaaaa ti najmnoguuu za imformacijava
Ние бевме на детска клиника вкупно 13 дена...откако проверија дека инфекцијата се исчисти и се осигураа дека се е во ред не пуштија...значи се зависи од тоа како оди лекувањето на инфекцијата
Moite bebenca se rodeni vo 31gn i veke 3 nedeli se vo inkubator vo gak. Ednoto dise samostojno i se hrani, a drugoto dise so podrska i se hrani samo preku infuzija, a dvete imaat infekcija. Mi izgleda kako da pomina veke dolg period a kaj niv nema nekoja promena vo odnos na infekcijata. Doktorite mi kazuvaat deka se stabilni i deka sekoe dete razlicno se izboruva so infekcijata pa nemozele da mi kazat kolku vreme ke im trebalo da moite. Dokolku ima nekoja majka so slicno iskustvo neka mi pise, navistina mnogu sum isplasena i neizvesnosta ubiva. Vi blagodaram
Te razbiram vo potpolnost jas lezam na gak pa nikoj nisto ne mi kazuva i moeto rekoa ima infekcija i seuste e na opservacija ke vidime do koga denes mi rekoa deka mu ja namalile kislorodnata podrska malku pomalku od sredina e deka e podobro pa ke vidime