Ние сме осум месеци, уште душечето ни е закосено. Не ни кажаа до кога, ние уште тераме така, мислам дека нема штета од тоа.
Nie sme uste na intenzivna. Se podobro disease sama, mlekce pocnaa da zgolemuvaat i infuzija prima se, denes mi kazaa se vlosila pak infekcijata pa ke sledat sega.
Исто и мене не ми спомнаа за душечето, но мислам дека е добро што ти кажале така, барем додека повраќа млекце. Јас прочитав за тоа на интернет и се двоумев да го поткренам, но пробав после пиење да го држам исправен додека ждригне и така немав проблем со повраќање. Сега има 9 месеци сеуште спие на рамно, му немам ставено ни перница.
@dromka до околу 4 месеци , односно кога престана да блуцка. @Vanjce09 офф душа...ајде сѐ ќе биде добро
Ви благодарам на одговорите инаку не ми ждригнува секогаш. ДЕНес еве и 10 мин го држев не ждригна и после пола саат ќе си бљуцне.
Се изначитав од приказниве за предвремено родени бебиња и искрено многу ми е страв. Јас сум 25+3 дена со близнаци. Во полна 28ма недела ќе примам инекција за зреење на бели дробови. До сега (да чукнам во дрво) немам проблеми освен слабо железо. Одам на работа и се движам без ограничувања до сега. Ама се надевам да истерам барем до кај 34 - 35 недела минимум. Дали има некоја со искуство за предвремено родени бебиња во Битола во Државна? Имаат опрема или ќе треба Скопје? Се надевам имаат. Ама се надевам и да ги износам до крај за да нема проблеми со бебињата.
Јас сум од Битола и во јануари се породив со близнаци на ГАК во Скопје, тогаш бев премногу исплашена од самата помисла дека ме праќаат во ск, но сега сум среќна што бебенцата беа таму згрижени, инаку и јас немав проблеми во бременоста освен слабокрвноста, и примив зреење во 29та недела што многу помогна за бебенцата да дишат добро, ти посакувам да си ги износиш фо крај, но ако недај боже се родат порано ти препорачувам да избереш скопје да се породиш, во самата болница во бт ми кажаа дека нрможат да им ја пружат истата нега кај нив
Се надевам дека сега се добри бебенцата. А најмногу се плашам од тоа да се родат многу рано. Нека помага Бог на сите дечиња мали херојчиња да бидат здрави и да растат големи
пред неколку дена се комплетиравме, прво ми го дадода едното бебче па пред 3 дена си го земав и другото, фала богу засега сме добри, се надевам нема да има проблеми понатаму