И уште нешто да прашам, а за пријавување кога ги пријавивте? Оти нели треба во рок од 30 дена од денот на раѓање, а јас незнам до кога ќе биди моето таму.
mozes uste odma da gi prijavis zatoa sti bolnicata ispraka podatoci vo mvr, moite bea 40 dena bo bolnica i cekav potoa se iskomplicira mn zatoa sto ne sum gi prijavila vo rok od 30 dena
Леле, јас така се зафркнав, и моево имаше жолтица, цел ден спиеше, града не сакаше да помисли да фати, вриштеше, и јас од шише дадов измолзено, и си се научи на шишето, буди го и нон стоп нека ти е нс града, ем побрзо ќе му помине жолтицата ради млекцето, ем ќе си качи на килажа, јас а приметам дека е гладно одма града му давам, и така си се научи, со молење, со вриштење, ама сега добар е.
Мајки вие што уште имате бебенца на Детска клиника на интензивна дали одите воопшто таму знам дека не пуштат ни мајка ни никој на интензивна ама да си прашам пак
I mojata ja zemav ponedelnik od intenzivna, predvreme rodeni vo 35 nedela. Slabo piese dva Dena I zaspivase, nikako nemozev da ja razbudam. Koristam sise na Phillips Avent. Tie imaat cucli so edno, dve, tri dupcinja, zavisno od vozrast. Denes mi tekna deka se zamoruva brzo I nemoze da vlece I ja staviv cuclata so dve dupcinja, avtomatski pocna poveke da pie. Probaj taka.
Не се замарај едноставно мало им е желудничето не им прима повеќе, сама ќе си фатиш ред само полека и без нервирање, според нашиот педијатар на 4 мес.требашр да пие по 120 мл.што реално немаше шанси.Еве сега сме 9 ипол месеци корегирани 8 па сега пие по 150 или 180 , тоа што тие се водат по некоја формула не е мерило секое бебе не е исто, при тоа и предвреме роденио.Бебе што се роди во ист ден со моето само терминско бебе пие сега по 240 мл неможам да се водам по него , како и возрасен некој може да изеде повеќе некој помалку, така да сама ќе си воспоставиш ред, почетокот е тежок ама ќе ср навикнете.
@mila89 Со иста килажа си заминавме и ние дома, исто така не пиеше повеќе од 20-30мл иако педијатарот ми велеше 60 да пие, тоа немаше шанса. Олеснително ми беше што имав мое млеко и му давав со шише на секој час, си напредуваше добро. Негативно е што се одвикна од градата, но јас имав и проблем со брадавиците па кога му нудев со силиконски уште потешко му беше да истрга млеко, а имаше развиено рефлекс за цицање и сакаше да цица, но немаше сила, пелените му беа суви.
Никој не одевте воопшто ни да прашате лично Моето е веќе две недели таму само по телефон комуницираме оти од друг град сме ама сакам да одам да прашам лично. Дали има шанси да ме примат има некој вакво искуство? Или и вие само телефонски прашвавте?
Јас се обидував да фатам врски за да ја видам барем кратко ама не ме пуштија ,сите ми рекоа информации во било кое време на приватен телефон ,а за посета никако.
Шубо срце. Арно беше од машина го исклучиа петокот. Ама денес паднала сатурацијата и сега со маска диши.
Ako cica od grada mislam deka nema mnogu sila i brzo se zamoruva a i nemozes da go kontroliras kolku tocno e ispil. Ako cica od sise moze cuclata da mu e problem i isto brzo da se zamoruva pa zatoa malku da cica. Jas bi ti preporacala da se izmolzuvas i ako mozes da si kupis sise od Medela so cucla medela S i ke mu bide polesno za cicanje bidejki cuclata e mnogu porazlicna od drugite sisinja moeto samo od niv saka da cuca so drugite cucli brzo mi se zamoruvase i ne sakase da cica