Не е точно. Би луѓето се најмалку visible во секое општество, но ДА постојат. И не е течно дека ако се со маж се автоматски геј и не сакаат да го признаат тоа.
Колку проценти е тоа? 0.01%? Не велам дека не го прават но да бидеме реално реткост е. Барем кај нас.
Не е вистина, никој не би ти кажал што се случува зад затворени врати. Многу по диви игри паѓаат од ова.. ова е ванила.
Баш поради тие клинички студии, мажите доколку се љубопитни да пробаат нешто со друг маж, поточно bi curious, си имаат комплекси од (те цитирам) "хомосексуалци во denial". Или едноставно така им е наметнато. Во секој случај, нека си прави секој што сака и што му е убаво на него.
Психологијата не е егзактна наука, меѓутоа сигурно треба да се земат во обзир тие опсежни Фројдовски студии. Дали нам ќе ни се допадне вистината од резултатите на научните иследувања е сосем друга тема. Од тоа "правење кој што сака" те лајкуваат женети хомосексуалци кои сиот свој живот го минуваат во негација зошто немаат храброст да излезат од ормарот за декларативно да се претстават како геј, иако нема ништо лошо во тоа, напротив.
Како што реков, дваесетти век - истражувања од старата школа. Во дваесет и првиот буквата "B" која стои за bisexuals е легитимно усвоена и прифатена. Не е мое видување, читајте истражувања.
Остај истражувања, глеам како се осеќам во врска со мажите, како во врска со жените. Ако одбирам, ќе речам дека сум стрејт, пошто можам цел живот да го поминам, и да не ми прифали контакт со жена. Поќе би рекла дека е спектар и никој не е ни 100% геј, ни 100% стрејт. Може 99% едно-или друго.. ама 100% не би рекла...
Не забегувај плис ) Постои бисексуалност, и те како. Јест да некои геј луѓе се „кријат“ зад бисексуалност тука, ама не можеш да негираш постоење на истата. Ништо продуктивно не излегува од бришење на бисексуалците од ЛГБТ заедницата. Не за џабе постои тоа Б
Вие мислите дека не постојат би мажи затоа што автоматски штом сакаат и мажи, не ви се доволни маженствени за да сакаат и жени.
Не знам за многуте девојки, јас сум една. И мислам се имам изјаснето околу тоа. Сепак, точен одговор не можам да дадам зошто немам такво искуство. А може и имам а не сум знаела. Може некој мој бивши бил бисексуалец а не ми кажал.