Cestit neka vi e Ramazan na site muslimani... Me interesira ako ne e problem da mi kazite koga pocnuvat postite za ovaj prazik, i kolku vreme postite?
Postot e veke pocnat.Ovaa godina pocna na 17 juni,a ke trae eden mesec.Sekoja godina e taka,a sekoja godina pocnuva deset dena porano od predhodnata. Vi blagodaram inace.
Мислам дека се честита на крајот кога се слави Рамазан Бајрам а тоа е оваа година на 17 Јули и наредните 2 дена по овој ден инаку деноите додека се пости се поздравува со лесен пост, Како што во христијанството додека траат велигденските пости не се поздравува со Христос Воскресна туку на крајот. Инаку навистина не ја гледам целта за отварање на цела тема кога веќе има тема околу речигијата каде може да се опфати и оваа тема. Ако е за честитки тоа можат кога ќе фојде денот сите оние што сакаат да го направат во темата СДК или СП така да мислам дека е излишно постоење на ваква тема кога и самиот тој што ја отворил темава не дал увод и насока за дискусија туку ја отворил само како тема за поздрави и честитки.
Честит Рамазан на сите браќа и сестри од Исламска вероисповед. Со лесно нека ни е постењето, молејќи го Возвишениот Аллах џ.ш. да не обдари со милост, да ни ги прости гревовите и да не направи од успешните.
Cestit Ramazan I od mene drustvo. Mesecot na Kur'anot, mesecot za ibadet. Molete se na Gospoda. Ucete zikr. Ucete/citaj te Kur'an( koj znae na Arapski koj na drug jazik).Cinite dova na Allah. Allah da ni dade olesnuvanje I da ni go primit postot inshaAllah. Amin ♡