Ако е форум, а не суд, зошто да не кажам свое мислење? Зошто не одговара?[/QUOTE] На тебе не ти одговара сигурно тоа што го кажа затоа ја напна темата.Ок си го кажа еднаш своето мислење немора по сто пати.
На тебе не ти одговара сигурно тоа што го кажа затоа ја напна темата.Ок си го кажа еднаш своето мислење немора по сто пати.[/QUOTE] Аха и јас одам со машко пред ифтар, го видовте тоа а?
Не ни пробувам да бидам, ама со репликиве ваши, не можам а да не приметам дека сепак сум. Бидете ми поздравени
А шо е ифтар? Затворена е темата за прашања па морам вака ... И во која смисла е забрането да се „иди“ со машко? Пример само бакнување, дружење или она поќе?
Ифтар е оброк за време на Рамазан. Значи по заоѓање на сонцето и пред вечерна молитва се јаде после цел ден постење (наједноставно објаснето). За време на постењето е забрането бакнување или нешто повеќе од тоа секако, дружење не е
Aх...ни дојде најубавиот месец од сите месеци во годината Месецот на постот, месецот на Кур'анот... Честит нека ни е, Господ да ни го прими постот, Амин.
Честит празник Месец Рамазан Мубарек. Највозвошениот месец кај Аллах џ.ш. Месец во кој луѓето ја покажуваа хуманоста на дело се помагаат сиромашни , болни ,немоќни и изнемоштени лица нека е замногугодини на сите кои го празнуваат лесни пости од
Би сакала да им го честитам празникот на сите муслимани, со лесно да ви помине постењето и овој празник да ви донесе голема среќа и бериќет.