Сврти го и другиот образ, што плачеш одма ? Намерно дискутирам вака со тебе, пошто ти горе се послужи со израз чукната за една членка?
Се исплаши од модератор значи свесна си дека правиш нешто што не е во ред? Не ми импутирај, никаде никоја членка не нареков чукната, повторив што кажа друг член. Така дискутираш затоа што подобро не знаеш, не сум ти јас преседан. За образот ќе ми суди Господ, не ти.
Se izvinuvam sto se ubacuvam...no na pr ako isus e EDINSTVENIOT GOSPOD OTECOT BOG I PLus SINOT NA (bog=samiot sebe si),togas jesus kaza NEMOJ DA SUDIS...toa vajda znaci deka isus KAO EDINSTVENIOT BOG nema da sudi ups....Mozebi isus ako rekol JAS I OTECOT SME1,toa ne znaci deka isus e demek od SVETOTO TROJSTVO so nekoj si drug demek otecbog..jas NE veruvam vo Jehova...ne se karam...sorry...
во секакви глупости и во вонземјани ќе поверуваш само не во Бог не сакам да дискутираме повеќе, колку повеќе дебатираш се тераш во грев кога го одрекуваш Бог се отвараш за сатански влијанија Господ нека е со тебе, ќе ти треба
Христијанството и Исламот се темелат врз Стариот завет (Јудаизмот). Сее исто, само што во библијата е додаден новиот завет т.е животот на Исус а во коранот делата на Мухамед.
Иста е пораката во сите религии: Институционална поделба на народите и борба за превласт. Вера (спиритуалност) е интимна состојба. Религија и верување се две различни работи.
Имаат многу сличност ама само Христијанството нуди спасение.. Куранот всушност е напишан врз база на Библијата. Во Куранот се спомнати сите значајни луѓе што се и во Библијата, со различни имиња. Веруваат во Исус само не како Божји син туку како пратеник исто како Мухамед, знаат дека Марија била девица кога го родила Исус, за чудата Исус што ги правел. Ама не веруваат во тројството и дека Исус ни е спасител на сите. Всушност Муслиманите не го следат ни нивниот закон, во Куранот им е наведено дека треба да го читаат и следат Евангелието, а штом го отфрлаат и не веруваат во она напишаното тогаш и нивниот закон го отврлаат. Вистината е во Библијата, можам до утре да набројувам зошто.. А за Исламот или Мухамед паднал на искушенијата или тој сакал себе си да се воздигне па ги измамил другите.. Во Библијата има стих кој што вели "Ако некој ви проповеда нешто надвор од ова нека биде проклет, дури и да е ангел од небото". А кој му кажал на Мухамед дека е избран за пророк? Ангелот Гаврил... Во Библијата Исус јасно кажува и знае што ќе се случи со сите нас, кажува како да се спасиме, кажува зошто е дојден на земјата, кажува како ќе изгледа крајот на светот. Во Куранот Мухамед кажува дека не знае што ќе биде ниту со него ниту со нас.. Куранот ги става Мухамед и Исус на исто ниво дека и двајцата се пратеници, а јасно се гледа колку уствари се различни. Исус е единствен што одел на земјата без грев, Мухамед како и сите нас грешел, Исус лечел болни, правел чуда, Мухамед со ништо не дал потврда дека е пратен од Бог... Исус немал ниту една жена, Мухамед спиел со повеќе... Исус кажува како треба децата да се сакаат, да бидеме како деца, Мухамед се жени и спипе со дете од 9 години, а со неа бил од нејзина 6г возраст...