Амбуланта бр. 28. Јас правев прв скрининг минатата неделс и бев со приоритетен, само имај во предвид дека прво ги викаат тие со закажан термин, па отпосле останатите
Торч што испитување е? Во првата бременос не ми го правеа, а сега го имат наведено до 12 да се направи
Испитување преку крв за токсоплазма, рубеола, цитомегаловирус, херпес симплекс. Антитела се испитуваат, дали имаш во моментов и дали си прележала во минатото.
Одамна се спремам да ја сменам но се некако ќе помине и толку што ми е голема грешка. Уште со првата бременост сакав да ја сменам, но не знаев дали можам што и како повеќе од страв останав, но барем сестрата и беше ок и можеше со нејзе да се договараш и да имаш некаква комуникација. Сега од пред 2-3 месеци има нова сестра што искрено не само јас сите пациенти се револтирани и се жалат од нејзиното понашање, но доколку продолжи така ќе морам одма да си ја сменам
Скриен шекер, 25-26 гн, кумбсов тест ако си рх- во 27 за да можеш во 28ма да се боцнеш, доплер на протоци 30-32гн, брисеви 35-36 гн..
Здраво, денес бев на ГАК за вториот скрининг, ама баш ништо не ми кажаа. Може ли да ми дадете препорака за приватно каде и колку чини. Во Систина ми кажаа 6000 ден. за скрининг во 20та недела.