Моја препорака до сите...правете си ги ваквите испитувања, крвни анализи на Клиника . За многу брзо време имаш резултати а барем знаеш дека се точни.....
Здраво и јас ист случај имав на клиника за вториот скрининг, буквално ништо не ми кажаа. Докторката си правеше муабет со другата докторка или сестра што и да беше и ни еден збор не ми кажа. Кога ја прашав дали е се во ред, ми одговори: па колку што гледам тука да. Толку. Среќа за 2 дена имав закажано во Ремедика кај др. Петрова и супер поминав, детално ме прегледа, ми објасни се по ред како што го гледаше бебето. Многу убав пристап имаше докторката.
Здраво Дали можеби некоја од вас знае колку време после пораѓај е потребно да се стабилизира холесторолот? Јас сум породена пред 3 месеци ама уште ми е висок и покрај тоа што пијам омега 3 не мрда
Прашував баш кај педијатарот ми рече дека ѓумбирот ќе му го смени,вкусот на млекото па може нема да го сака малово Почнав да пијам јогурт со мелени семиња ама ме интересираше дали и кај другите е многу покачен и дали се регулира после пораѓај
Skrien seker pravat site trudnici. Individualno e za d- dimeri ( nekoi gi proveruvaat sega, nekoi na pocetok na bremenost, zavisno od pacientot)... Doktorot koj te vodi, ke ti dava nasoki I sekako krvna slika i urinokultura sekoj mesec
Nema. Ako si pravela skrininzi na drxavno, primer GAK, tret skrining nema. A ako odis na privatno ( Sistina, Remedika) tamu praktikuvaat i tret skrining
Дали е во ред нухален набор 1.66 во 13+3? Бебето одговара на 13+6. Приска со низок ризик и другите мерки се во ред.
Да не знае некој дали од институтот за јавно здравје на клиника ги закачуваат резултатите од Торч на мој термин? Да не мора да одам по нив, да ми ги прати матичната на маил… Клиничка биохемија и трансфузилогија ги ставаат таму, ама не ги прашав овие
Има некоја што скоро испитувала скриен шеќер во Авицена, да ме информира за цената? Не успеав да најдам во онлајн ценовникот.
Сега ми текна да те прашам. На приватно е ценава или со упат од матичен? Прочитав некаде низ форумот дека Авицена соработувале со фондот и дека упат за скриен шеќер можел да креира општ матичен лекар, но не и матичен гинеколог. Не знам дали е точно ова.
Може матичен гинеколог само Авицена тафталиџе, ама е со две мерења и прават само понеделник и тоа треба да имаш закажано.