Бесплатна е ако имаш здравствено осигурување. За сите испитувања на државно, трудниците се ослободени од партиципација.
Od 11 do 13+6 bese prviot ako ne gresam. Jas ne uspeav da najdam termin kaj dimcev za prviot ama za vtoriot 3 nedeli pred zakazav.
Pokrieno e od fond. Mene upat mi dade maticen opst. Nego Torch koga se pravi? Skroz go zaboraviv toa.
Ne ednas se pravi mislam. Jas 25ta sum , niso ne mi spomna maticnata. Pa da si zemam upat sakam da proveram i toa. Se nadevam ne e docna.
Јас искрено не знаев дека треба торч зошто имав испитано 6месеци пред тоа ама тој период крварев многу а не гледаа причина и ми побараа торч и брисеви да направам. Закажи си сега брзо има резултати.
Не знам..мене поради крварење ми побараа и во систина и кај матичната а не знам зошто не ни прашав тогаш. Најдобро прашај си дали воопшто треба
Не треба ниедно од IGM да е позитивно. Како што гледам кај тебе е добро сите што се IGM се негативни имаш позитивни (реактивни) само IGG а тоа е измината инфекција си ја имала некогаш во животот.
Zdravo Bremena sum 18 ta nedela Stavam vaginaletki za kandida a utre treba da proveram mokraca e sega dali vecerva da stavam vaginaletka ili ne Da ne ima ne tocno dejstvo na mokracata utre nautro
Jas pravev vo 14 nedela i se bese ok sega pak mi rece da pravam vo 20 nedela 4000 den e, treba za valandovo da odam ovoj skrining vo gevgelija ne go pravele i posle ova pak ima skrining, edno vreme se pravese samo ednas vo tekot na cela bremenost
Zdravo bremena sum 20 nedela od odredeni pricini ne sum prijavena socijano me otpustija od rabota a da se prijavam ne mozam na drug nacin a treba mislam sega da se pravi skrining 1 kolku bi me kostalo ako go napravam privatno da ne znae nekoj fala odnapred
Kaj nas vo Gevgelija e 3900 toa sekako e na privatno ovde ama ako zivees blizu Skopje mislam poeftino e.