Во Систина и Ремедика е по 7000ден. Санте е можеби поефтино... Немаш здравствено и државно би плаќала приватно?
Последно што бев во АВРМ, по некоја работа, пишуваше за здравствено осигурување не треба, не мора да си пријавен/а како невработен/а. Преку сопругот пријави се ако он има, те следува. Или само како лице неосигурано по друг основ во ФЗОМ, прашај ќе ти кажат
Za zal nemam zdravstveno a so soprigot veke dolgo vreme sum vo proces na razvod a beveto e na drug covek sto go zapoznav meguvreme slucajno malce e komplicirano
А не можеш да се пријавиш како невработена во агенција за вработување? Па после одиш во фонд за здравство и ќе се пријавиш дека си невработена, ќе имаш осигурување...
Jas se prijaviv kako nevrabotena odma i otidov vo fondot i mi rekoa deka ne sum mozela sama kako nevrabotena moram preku ovoj sto se razveduvam a on ne saka zatoa sto on preku negovi poznanstva napravi da me otpustat
Ne može on da ne saka, tebe te sleduva od kaj nego na rabota ako raboti. Otidi tamu i reši si osiguruvanje. Ako ste pred postapka za razvod pred sud odnesi go toa vo fondot, tužbata za razvod.
Здраво девојки, на колку време испитувавте крвна слика во бременост вклучувајќи и железо ? Јас сум 18та недела, еднаш некаде 6,7 недела ми даде матичната да испитам и толку. Дали треба крвната слика почесто да се испитува а воедно и уринокултура на колку време испитувавте?
Мојава уште не ми дала никаков упат за тоа, само гледам за скрининг во 12 та ми закажала на гинекологија. И тоа на мое здравје видов апликацијата. Може и покасно да се испита?
Јас првично сама побарав за ддимери од матичната, а хемостаза не ни знаев дека се испитува дека ми е прва бременост, ама заедно ми ги дадоа. Според мене може и покасно за ддимерите, бидејќи како што имам читано во подоцнежните гестациски недели има поголема веројатност да дојде до накачување на димерите, што не мора да значи, кај некои и порано, кај некои воопшто. Јас лично сакав да испитам ради моја сигурност. Докторката каде што одам на клиника ми кажа дека сега нема потреба, подоцна таа ќе ми каже кога да испитам.
Ako e se vo red so plodovata voda, protocite, razvivanje na bebe i ako nemas mutacii sto bi indicirale za terapija so kleksani togas ne preporacuvaat i ne davaat sami upat. Kaj mene bese se vo red na eho ama jas insistirav na upat i dobro sto barav ispadnaa visoki ddmeri uste od vtor trimester
Кои симптоми треба да се имаат за хемостаза и д-димери? Или, вообичаено е превентивно да се испитува тоа?