Ako ne ti dava maticen ginekolog pobaraj si od opst maticen. Kazi mu deka treba da sledis ddmeri i vreminja i ke ti dade. Genetski mutacii imas ispitano?
Јас со првото дека во Мк претпоставувам ради мутациите од почеток правев и јас имав проблем со хемостазата т.е со едно од времињата. А, тука онојпат кога ја прашав докторката ми рече ние тука не испитуваме Д-димери бидејќи секако се изместени во бременоста. Ти која недела си ?
Да, прашај си баш да видиш. Дали проверуваше скриен шеќер? И ако да, дали кај матичен доктор што ти е или во болница ?
A sto se doznava ili kontrolira ili sto pokazuvaat tie ddimeri i hemostaza, jas prv pat slusam za toa i isto doktorkata niso ne mi spomnala Za toa?
Во рана бременост си, затоа не ти спомнала сеуште. Ова се проверува 24+, а порано ако има некоја индикација.
Може да, приска 2 е тоа и мислам дека не се работи во лабораторииве во Македонија, може грешам, обично се праќа во странство.
Денес матичната ми кажа дека сега задолжително се проверува хемостаза, д-димери и скриен шеќер. Мене шеќерот општо ми е низок ама не може да го избегнеме протерувањето.