Koleskata mi rece maticnata okolu 2 I kusur zimala ne e ubavo taka zosto da I dadam tolku pari pa tie na drzavna neli se doktori ako ima nesto somnitelno pak kje napravam dopolnitelno
Нешто се помешала колешката, бесплатно е и не го зима матичната тоа. Си испитуваат стручни лица за тоа, не е стручна матичната. Тоа е пресметка биохемиска. Ќе ти даде упат тој што ќе ти прави скрининг, после скрининг те праќаат за приска одма.
Си се помешала, имаш скрининг и приска. Она сигурно ти бара 2к за скринингот, што секако можеш и на ГАК да го направиш. Е сега јас лично си имам и кај матичната платено, а и на ГАК направено скриниг како второ мислење. Што мислам и многу членки така имаат направено. Приска е башка, тоа е само статистика за даунов кое го испитуваат преку крв.
Epa togas e toa skrining normalno isptituvanje sto se pravi vo prvo tromesecie I za prvo mislenje mi e ne sum bila do sega sega sum ja kontrola narednata ned I sig kje mi rece da pravam ama ne sakam tolku pari da mu dadam ako moze za pomalku na drzavna
На државна е бесплатно и скрининг само треба да си закажеш на време. Појди кај матичниот кажи му дека сакаш да го правиш скринингот на државна и нека ти најде термин.
Дали се соочила некоја членка со ваква ситуација, минатата среда кај матичниот лекар 6гн плодот имаше срцева акција, а денес после една недела во Чаир бев, не можеа да го видат срценцето и ми рекоа за една недела пак да одам...
Другарка две недели лежеше во Чаир и неможеа да лоцираат срце, а пред да оди и матичната и Систина и најдоа срцева реакција. Иди уште еднаш кај матичната.
За скрининг и приска 2 со приоритетен упат кое време да бидам на гак? Дали знае некоја дека не сум од Ск па да не чекам многу
Со приоритетен коа ќе завршат тие со мој термин тогап ќе влезеш, со оглед на тоа што ти дале приоритетен сигурно зашто немало термини, така да сигурно ќе има гужва, покасно да одиш ако не, од сабајле секогаш има гужва.
Зависи кај кој доктор ама еве според мое искуство со приоритетен упат си секогаш последен во редот за прием. Конкретно кај Ливринова јас пред 12 ипол/13ч немам влезено а со приоритетен одам секогаш
Хемостаза, ддимери, крвна група и рх фактор сите ми се пишани на еден упат, дали се испитуваат со едно боцкање или со повеќе знаете? Дента сакам да одам и за пренатален и за крвна слика па да не ми е многу крв земање затоа прашувам
Пренателен ти е посебно. А другово со едно боцкање завршуваш се. Мислам 4 ептуветки полнат, не гледав , ама толку мислам дека беа. Или па три. Ама едно боцкање е.
Да знам дека е посебно муабетот ми беше ако е многу крв земање да не одам во ист ден сегде, затоа.. фала ти
Уште 4 ри е за пренатален значи 8 би дошло, ми земаа и мене така еднаш може да ти се слоши, јас оке поминав ама после некако тешко одев како тешки ми беа нозеве.
Иди во два дена најубаво. Крвна слика сигурно 2-3 ептуветки ќе наполнат. Пренатален и плус ова, многу ќе ти е. Ако си во можност иди на два пати.