Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Здраво мамички. Дали може некоја да ми каже што значи на извештај од скрининг 13+1 недела: Постелка b.o OPV b.o?

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    8.637
    Дека се во ред и постелката и дека е во ред плодовата вода.

На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.258
    Допаѓања:
    11.394
    b.o - без особености.
    Ти кажала веќе Феникс.

На Rina1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Ти благодарам драга

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Ти благодарам драга

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    423
    Кога правевте испитувања за ХИВ, хепатит Б и Ц, крвна група (ако не признаваат од возачка) Rh фактор…?
    Веќе сум 31 недела и никој ми нема кажано ништо од ова да проверам, освен што ми спомнаа на почетокот понатаму да проверам крвна група. И сега одеднаш ме фати паника да не каснам со некои работи:^)

7. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    123
    Krvna grupa ne priznavaat od vozacka mozes da napravis koga sakas jas ja napraviv 2 dena pred poragjaj a za drugite neznam kako odea ispituvanjata doktorot si zemase sto treba ne obrakjav mnogu vnimanie

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    Кај ќе се пораѓаш?
    Јас крвна група испитав уште на почеток на бременост кога првпат проверував ддимери и хемостаза, после само резултатот го испринтав од мое здравје и на трансфузиологија ми ставија печат. Не признаваат од возачка.
    Кај мене дека е приватно во цената за породување спаѓа и крвна слика и инфективен скрининг. Инфективен ми направија во 36та недела, а крвна слика во 38ма. Исто ќе ти требаат последни брисеви, тие можеш 34 или 35. Јас ги направив во 34та на крај. Имаш време, само ако си на гак можеш да почнеш полека да си земаш упати за да си завршиш работа.

9. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    423
    Во Ремедика планирам, кај Котларова сум цела време за сите скрининзи и ехо прегледи. Сега за 10тина дена сум на трет скрининг. Она ништо ми нема спомнато за овие работи, кај матичната ретко одам само за упати за хемостаза зошто примав клексани до неодамна, па се мислам сега следнава недела дали да земам само упат за обичната крвна слика и хемостаза како што си проверувам секој месец или да и кажам нешто плус од работиве да ми пише? Или подобро за останативе работи да си препрашам во Ремедика кога ќе одам?

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    Јас сум исто во Ремедика, кај Ефремовски. Напомени и на докторката кога ќе одиш на скрининг дека ќе се пораѓаш таму, па таа ќе ти каже кога ќе почнете подготовка, обично тоа е 36 недела ама може и после 34 да те викне. Подготовката кога е имаш прашалник општ здравствен што го одговараш усно, прво цтг и ти земаат крв за инфективен скрининг за сида, хепатит итн. Овде се плаќа 7900 како капар. Крвна слика исто ќе ти кажат таму на некое следно цтг, мене во 38ма ми направија. Значи овие две ти спаѓаат во цената за породување. Само за крвна група и брисеви среди си, тоа не спаѓа во цената за породување иако мислам го прават за плус доплата. Крвна група кога ќе земаш упат за хемостаза од матичната кажи им да ти го додадат како параметар во упатот. Јас овие две, група и брисеви, државно ги направив да не плаќам таму плус.

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    1.416
    Сестрами се породи во февруари Ремедика, 7500 подготовка и не спаѓало во пораѓајот посебно се наплаќа баш прашала тогаш и на крај 4 теста по 1500 за бебето тие кардиолошки, слух, незнам уште две.
    Дополнително ако сакаш соба сам 100 евра од ден.

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    8.927
    Сега е 7900 подготовка, а 98500 плус на тоа за спонтано породување. Вкупно 106.400.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  13. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    423
    Фала многу за информациите!:)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    4.000
    Во систина се ова прават пред породување неколку дена

15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    458
    Здраво во рана бременост, тсх 3,9, секако примам терапија еутирокс хипохашимото сум. Во среда закажав преглед кај ендокринолог во њу борн марија. Искуството со оваа ситуација

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    8.712
    Не е страшно, ќе ти зголемат терапија, ќе испитуваш секој месец и ако има потреба ќе регулирате терапија според вредноста. Кога забременуваш скока тсх-то.

17. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    17
    поздрав ,ме интересира ваше мислење одам на гак на прегледи на секои три недели веќе дум 27 недела но правев и 3,4 прегледи кај матичен дали е штетно за бебето постојани прегледи што се прават

18. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    214
    Некад има потррба за почести прегледи зависи од бременоста.Јас на почетокот на 3 или 2 недели на ехо одев само Систина матичен ми е за упати и боловање заради следење на цервих и всгинално ме гледа и абдоменално.Еве сега на една недела одам така да не му ја мисли за тоа важно се да биде како што треба.

На ivonasss му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    17
    јас досега имам напревно сигурно 12,13 прегледи вкупно,и сргс ми велат као не било воопшто добро искрено се загрижив малку

20. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    214
    Со тоа рекле,кажале не се замарај.Докторот што ја води бременоста на тој треба да му веруваш. Ако имаш причина или некој проблем се оди почесто ако не еднаш во 4 недели е довочно или по потреба.

На ivonasss му/ѝ се допаѓа ова.