мило ми е штом е така , можам да замислам колку ти олеснало,само стресот без потребно го јадеме,јас со првата бременост не направив никакви испитувања бев порелаксирана а и цурицава ми е фала богу здрава и права и многу напредна да си ја пофалам поздрав
Ве прашував претходно за скринингот , бев малу во паника што како ке биде бев пред некој ден на контрола и сепак матичниот ми го правеше скринингот и ми олесна беше многу позитивен се смеевме на движењата на бебушко цело време ја отвараше устата како да сака да ни каже нешто инаку прво му го гледаше главчето рече дека со мозокот е се во ред ,па потоа срцето ,бубрезите ,фала богу добро е само во 16 недела ми каже дека е девојче и јас си разгласив секаде,па со ќерками имиња смислуваме , ама сега ми рече напишал најверојатно дека е женско ама ги стегаше ноџињата па вика ај на следната контрола ке видиме за сигурно
Значи и јас ке одам кај Димчев ич не се замарам за ГАК и онака не можам да закажам веќе 10 дена телефонот не им е во функција. Лошо е што јас морам на скрининг 4Д од 01ви до 07ми Јануари и во Систина ми рекоа дека сеуште не е спремен распоредот на Димчев за Јануари ќе вртам утре пак за да закажам, држете ми среќа зашто ми рекоа дека бил презафатен и тешко се доаѓало на ред кај него
денес ние го направивме и последниот бриз, за стрептокока, мислам беше, и помина мн брзо,хехех мислев дека ке ми зема бриз како за претходните, ама не за 5 секунди бев готова , па сега петок ке ги чекаме резултатите
И јас денес го имав последниот преглед и земање на брис кај матичниот др, па како што пишав и во прашања околу бременоста, и тука ќе пишам (ќе се повторувам ) се изненадив колку брзо и безболно поминав со земањето на брисеви , дури и не ни осетив ништо. И јас чекам резултати во петок , па со Господ напред со упатчево ќе си чекам за на ГАК , ми рече матичниот околу 20 да почнам на ЦТГ а предходно да си одам да си се видам со докторот кој ќе ме пораѓа... па какко биде нека биде Искрено да ви кажам воопшто не ми е страв, не ни размислувам на тоа , се ми е спремно, психички сум (мислам дека сум сега за сега ) спремна, не ме фаќа сеуште паника .... поздравче
Јас во понеделник ќе одам на последен преглед за ехо и брис. Болницата и докторот ми се веќе договорени.
Vtoriot skrining se pravi od 20 do 24 nedela,jas go pravev 21ta nedela.A za skrieniot seker ne znam.Zakazi si sto poskoro,da ne zadocnis oti vidov spored terminot sme den razlika.
Мешиња, јас успеав да закажам термин кај Д-р. Димчев се надевам тогаш со сигурност ќе ми каже што има Буце меѓу ножињата
резултатите од брисот за стрептокока беа супер, и готово за вршивме со испитувања, сега се гледаме со матичната после 1 јануари за да ми го даде упатот за на болница
Super Delgadina bas mi e milo sto uspea da zakazes, ke bides prezadovolna od negoviot pristap kon tebe i posle pregledot da ni kazes dali e fraerce ili fraerka
Mila i mene slednata kontrola treba bris da mi zimaat sea porazlicno zimaat bas mi e fufkapa ja od pocetok na bremenosta do sega seks ne sum imala samo bris treti mesec i toa bolese sum se stegnala muzeto mi go zezase ti kaj komsikata tuka niss ne prais inace se bese negativno
ич да не се плашиш, само опушти се ич не е болно, само со тоа како чепкалка за уши шо е ке ти земе брис и готово е а некако за претходните три брисеви шо беа
Едвај чекам, само после дознавањето ќе биде интересно кога ќе треба да се воздржам да не ги купам сите преслатки мали работи од продавниците за бебиња
ja sum veke 27ma nedela tikerot ne mi e tocen i mnoguu rab si iznakupiv za mojata princeza samo gospod da gi cuva pa nema vrska koga da se kupuva
Баш ми е мило и знаев дека ќе биде така.Докторот е најдобар и обавезно да одиш после 6 недели. Многу поздрав и уживај си сега со бебчето во стомак без да се замараш за непотребни глупости.
јас бев минатата недела на трансфузиологија на клиника, за хемостаза,д-димери и крвна слика ми направија се беше ок само што мнооогу се чека за испитувањето,јас цел ден останав немаат во предвид дека сме трудни ниту персоналот ниту останатите пациенти јас бев втора по ред (даваат бројчиња на шалтер) ама си доаѓаат преку ред и си влегуваат,пред мене 10 влегоа,кој крводарител бил, кој со штаки, кој инвалид.... немам ништо против нив ама и ние трудните треба да имаме предност или посебна амбуланта за нас да има,онака не е хумано воопшто мислам дека се разболев тој ден таму херпеси ми се направија на устата Треба и ние да имаме привилегии а не така леле ги жалам тие трудни што треба да одат почесто на трансфузиологија
јас кога бев за тие испитувања на трансфузиологија, си отидов попладне, амбулантата работи и втора смена, немаше никој и одма завршив работа. ми рекоа за два саати да се вратам по резултатите, си отидов до дома, си ручав и се вратив назад. значи, само попладне одење таму.
и јас бев втора смена ама изгледа сега сите разбрале дека тогаш има помалку гужва и сите одат втора смена. а девојчето што ми земаше крв ми рече дека ќе ми бидат готови во 18 саат а беа дури во 20 докторката испадна фер па остана и после работно време за да ни ги прочита на сите резултатите