Труднички муабети Денес ги земав резултатите од крвната слика...леукоцитите ми се 29 покачени,а не сум болна и во мокрачата имам бактерија баш добри вести нели?И се нервирам цел ден сега треба испитувања да правам брисеви....
Труднички муабети Ajде не се нервирај,ке се среди,ке ти дадат некои апчиња за бактеријата и готово... мисли само позитивно и се ке биде ок
Труднички муабети и јас имав бактерија во текот на бременоста и ја закачив во 8 месец ми даваа вагиналетки не се секирај не е страшно ако има неш страшно ке превземат одма некој мерки скоро секоја 3 трудница фака инфекција без паника се ке помине само
Се нервирам зошто и со првото бебушко беше исто имам прекрасни бремености и се е добро до 8-9ти,со првото нагло ми се покачи притисокот,до 8ми имав низок притисок-во 9 веќе беше висок,во 8ми имав супер постелка во 9ти ми беше скапана,и инфекција нормално и тоа убава и ме земаа царски.... Сега се плашам дека истото ќе ме најде...Имам вртоглавица секој ден од што незнам...ај доста се жалам поздрав
Не се нервирај ке се среди ,ти препишаа нешто да пиеш ,чај од брусница земи си за мокрачата ,јас во првата бременост околу седми месец имав бактерии во мокрачата со брусницата брзо се среди ,а за крвта фала богу до сега се било ок, а кажи ми кога последно пред ова правеше крвна слика? и какви ти беа резултатите? зошто јас пред 1 месец правев па не знам дали да барам пак ништо не ми спомна матичниов дали до крај уште еднаш ке треба да направам контрола
Pepita последната крвна слика ми беше 23та недела и супер ми беше... Еве и сега железо,едно,друго се е добро освен леукоцитите ми се 29 а дозволено е до 25 и мокрачава позитивна на бактерија...матичната ми е 1ва смена а резултатите ги земав попладне затоа ништо не ми препиша,останува кај гинекологов во понеделник да си одам со резултативе,а и почнува кога одам да ме пецка долу кај стомакот,дали е од сугестија незнам
Simona i jas eve veke mesec dena maka macam so leukocitite. A pred toa si bese se v red,i krvna slika,i hemoglobin i zelezo.Mene mi se pokaceni vrednostite na leukocitite vo krvata,16 a normalno bilo do 11.Bev nesto nastineta,sinusi,ova-ona,pa si velev od toa mi e.Ispiv doza Augmentin, ne mrdnaa da se namalat,potoa piev Cefalexin,isto ne mrdnaa.Se potruv od antibiotici,aman veke,mi se aktivirase kandidata...abe vikam da se izdrzi uste malce,da bide se' ok
здраво мамицки.денес бев на контрола 10та недела сум,се е во ред.крв,урина резултати ок.ме гледасе на еховозраста се совпага со големината на бебцето.ми мересе нухален набор ми реце 1.3 и дека било во ред .само никој овде кај нас (инаку сум од битола)не ги спомнува тие приска испитуванја.па сега сум во недоумица дали треба јас сама да си барам или не?
WORRIED.BT Незнам зошто не ти спомнале треба да си прашаш,ако не овој направи си го обавезно скринингот 22-24 недела позз се најубаво
само еднаш проверив уште на почеток и толку но вака добро се чувствувам мислам дека е се ок. но мора да проверам но кога ??? кога ке земам плави картончиња, инаку само калциум пијам
Локи ме насмеа ,ти претпоставуваш ако не ти е добра крвната слика ,јас мислев си правела испитување ,па штом добро се чувствуваш би требало да е се ок ,јас испитав крв во јануари последно, ништо не ми спомна матичниов дали ке треба уште еднаш да направам проверка ,за две недели треба пак да одам ,ама искрено и јас добро се чувствувам само за да бидеме сигурни подобро уште еднаш да си направиме контрола
И мене ми мереа само нухален набор и не ми рекоа за правење на приска, кај мене беше 1,64. Кој гинеколог ти ја води бременоста?
afrodita odam kaj dr.nastevska ,a ti kaj odis?jas ne sm slusnala ovde vo bt.nekoj da pravel priska test.imam i drugarki koi minatata god.bea bremeni pa ne spomnaa takvi ispituvanja.belki znaat nasive doktori sto pravat.
во приватна ординација идам Локи работат и со плави картони ама што дека ,брисевите во 12 недела ми ги наплати 1200 ден. а немав правено 3 год пред тоа а нели требаше бесплатен ,сестрами кај друг гинеколог оди без картони и наплати пап 1000ден, секаде различно ! сега ке треба пак да ми зема брис и да видам колку планира да ми го наплати пошто јас со плави картони одам
е фала многу пепита82 јас зимам плави картони ама каснат и сега ако мора баш таа недела а немам ке мора да си платам приватно, тоа е што да се прави. ЕЕЕЕ НИ СЕ БЛИЖИ ВРЕМЕТО
Кога ви ги правеа брисевите и ПАП тестот? Јас сум еве скоро 9 недела, и од почетокот на бременоста до вчера само на ехо ме има гледано матичната. Значи никакви други испитувања, ни тестови ни ништо..