Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    да во 12 недела првите брисеви се прават ,и барај си упат да си испиташ крв и урина !

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Фала за одговорот. Бев вчера да направам крвна слика и уринокултура.

Значи ако добро разбрав, сега следните тестови ми се во 12 недела и тоа:

ПАП
    Брисеви
    Prissca 1

Или има уште нешто?

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    да тоа.и секој месец крв и мокрача.

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    дали тие што ке се пораѓаат со царски треба да прават последните брисеви и пап тест ? поздрав

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мислам дека последните брисеви се задолжителни без разлика како ке се пораѓаш :?: јас ги правев само пап не правев

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Секој месц проверувам крв и урина. Овој последниот месец во урината ми покажа кандида и ми препорача да ставам канестен вагиналети. Бидејќи имам оток и тоа само на едната нога т.е. стапалото ми рекоа да испитам протеини во крв. Абе кој со каква мака си тргнал, зар сега на крај да се замарам со секакви глупости. :envy: и да во 35 недела ке ми земаат брисеви тоа е сега за сега :@

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    е фала многу а дали знаеш колку чини да провериш брисеви без плави картони? :) поздрав

8. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Дали скринингот во 20-та недела го прават сите гинеколози? Од Битола сум и мојот матичен не ми спомна, само на обично ехо ме прегледа и рече дека е се во ред, и дека се се развива нормално

9. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас не правев ниту скрининг ниту 4д мене докторот ми рече само ке фрлиш пари се е во ред.

На Afrodita25 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  10. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    И јас неправев ништо, цела бременост на ехо си ја поминав немаше потреба од такви дополнителни работи п.с и јас сум во Битола :)

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.896
    На приватно брисеви ти се околу 2800 сите комплет,а со картони 350 чинам,ептен разлика :whew:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  12. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    лелеле многу скапо без картони , незнам што ке правам ако не земам.

13. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    ќе се обидам локи да ти помогнам зошто и јас сум на иста мака со плавите картони. Во социјално "наводно ѓи рефундираат средствата"за кој што би платила приватно ако немаш картони но доколку однесеш до крајот на месецот. А ако ти доцнат со картони а си вработена земи си потврда од социјално дека си во редовен работен однос и приложи ја кај матичниот. Деновиве се убив од одење по социјално и мислам дека на крај ќе научам повеќе од нив самите што се треба. поздрав

На loki.c9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.896
    Девојки за картони немора да чекате фирмата да ви даде,кај нас каснеа па си отидов во фондот и си подигнав ,нема врска од кој град сте.

15. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    да ели но под услов да се платени навремено придонесите немора да се чека, но ако е со доцнење од 2 месеци нема за жал картони :(

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Аничка, мислам дека сега има закон до 10ти во месецот придонесите мора да се платени. Не мора плата да ти дадат до таа дата, но мора да ги платат придонесите најдоцна до тоаш. Така да провери, сигурно ти е тој дел подмирен.

17. anicka1anicka

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    за жал ги толерираат до 60 дена. :( сите дупки ги научив. во вторник сум на скрининг 12 недела и приска брисеви и лабараторија. на приватно ќе ме кошта 3800+1600+2200 имам стари картони од претходната фирма фев.март кој што не важеле иако се платени придонеси од од каде што како трудница ме избркаа од работа а во новава фирма не се платени ниту за јануар и земав потврда од социјално дека сум во редовен раб. однос и ќе одам со старите картони па ќе видам што ќе направам ама мислам дека нервно ќе попуштам од стресови и нервози. и после раѓајте деца уффффффф не коментирам повеќе. како и да е ако некој има недај боже слична мака тука сум за да му помогнам на која врата да тропне без да го мавтаат. а и да не заборавам во социјално сама си ја куцав потврдата зошто службеникот незнаеше каде е SHIFT за голема буква името да ми го напише и тие треба да ни помагаат и да не водат што треба а што не ??????? извинете на OFF TOPIC но леле колку сум бесна .....

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  18. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Скринингот ти е обично ехо :) обично твојот др те прака кај друг, за мислење...тоа е тоа. А и твојот гинеколог може да го измери плодот и неговите органи, да види дали се развиле како што треба, дали има вродена катаракра, прегледува коски на раце нозе, ги прегледува вените и протокот на крвта... ;)

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    бела прашав за тие...и тоа со неколку гениколози зборев.сите ми рекоа никако.

20. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    за кои ти рекле никако?