Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Боже останав без коментар ццц ,и јас тоа го повторувам раѓајте деца за некој на сметка на трудниците да се богати , а нервозата и стресот што си го јадеме тоа е бесплатно , сакав да ти кажам да пробаш со тие картони што ги имаш на клиника да ја направиш барем анализата на крв за Приска тестот штом имаш за март плави картони !
    Локи јави се прашај по некој од помаливе приватни ординации мислам дека поевтино ке те чинат брисевите

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    i se pozaliv deka mnogu mi se mokrat gakite pa mi prepisa clotrimazole vagi.0.2g nekoi vaginaletki, mi vika sigurno e kandida od terapijata sto ja primav.a toa kandida opasno li e?

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Кандидата не е опасна,таа е нормален жител на вагиналната флора,ама се зголемува кога ти е намален имунитетот(обично во бременост) или ако примаш силен антибиотик,тогаш се нарушува вагиналната флора гинекологот ти дал канестен вагиналети ке ги ставаш 3 дена и ке ти се нормализира,не се секирај не е ништо страшно и јас ја имав во бременост,еве и сега пред месец дена бев настината пиев вибрамицин и одма ми се појави кандидата,ама со вагиналетите одма ми ја снема

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    е сега може кај тебее е др случај, ама и мене кон крајот на бременоста мн ми се мокреа гаките, како да се подмочнував, еххех и само гаки сменував :D
    ама мене пак ми рече докторката дека е тоа нормално додека не е мокрењето во голема количина, нели да не е водењакот

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Јас па ви се жалам у другава тема а вие тука сте биле :) да ми препиша вагиналетки.не дека се мокрам којзнае колку ама па ме нервира. :@
    Фала ви намногу.бубнете ми ги бебушките :* :inlove:

6. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/kandida-vo-bremenosta
    а зашто ти препишал без да види резултати? не мора да значи дека е кандида

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Епа зашто друго немам.сега правев испитувања. :)

8. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    и дал канестен бидејќи она сега примаше антибиотик за уреоплазмата,а кандидата се појавува после примање на антибиотик,а башка во бременост се намалува имунитетот,така да сигурно е кандида...

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    I jas imam problem so iscedokot,mnogu mi e tecen nekako,kako bezboen doaga.Na edno potekuvanje i odma gakite mokri.E sega ne e epten obilno,no dovolno da me rastrevozi.Vcera pravev brisovi,pa ke vidime sto i dali ke pokaze.

10. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    тоа е во ред да постои сумња, јасно ми е се. ама барем да почека да ги види резултатите па после терапија, а не од ракав, тоа сакав да кажам ;)
    Форко нешто ми се изместило со личните пораки, сега средив :*

11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :*

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Pepita kako pomina na kontrola vcera?Ne procitav nikade,pofali se,ja vide li cuckata?

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    кој од вас има испитувано Д-ДИМЕРИ на трансфузиологија, што се испитува со тоа? некако барам и читам на нет но никако не ми е јасно?

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ако имаш некој у фамилија со тромбоза и ако чувај боже имаш засирување на крвта во постелката...пу пу пу! и јас сакав да правам ама се предомислив зашто се ми е во ред и да не си ја викам бељата.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ааа минус ке ти ставиме не читаш со ред само меѓу редови изгледа :) пишав срцка во труднички муабети ме испратија на испитување за скриен шекер :(

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Src nabrzinka ovie dva dena mi se haos eve navecer mozam da se iskradam a mi se spie mi se place,prosti sega ke odam da procitam

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ej...ovoj tvojov stvarno se mrdnal,so zenamu imal problem garant :) 14 kg mnogu? Jas bi bila presrekna da sum +14
    E mene da mi promumlase za kilaza,ke go skalpirav,mojata mi se nasmeja na +20 mi vika aaaaa ovoj pat podobra si aj za godina dena ke vnimavas ke gi simnes
    Bris za narednata nedela ostavivte taka?
    I ne se nervira samo sto te maltretira sega so skrieniov seker lele be mene da mi e uf....smrt sum za vakvi
    Cucka masala super napreduva...ajde uste mesec dena pa guskanje :)

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    за 25 месецов закажав брисеви и веке не сакам очи да му видам :envy: и онака ке ми даде упат за цтг а воедно ова ми беше последна контрола кај него се надевам
    повеке се чувствувам навредено „дебела си „ така на жена му да и каже :talk: сватив одма што му е финтата соработува со приватниве лаб. вика ти утре оди а они по меил ке ми пратат резултати :fubar:

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    е многу се напнав сега при крај на бременоста е до сега се беше ок, се надевам и натака но од каде излегоа овие сега испитување на д-димери во крвта, протеини и агументини во крвта :envy: :envy: и тоа се поради тоа што имам оток само на едната нога е стварно не е фер :@

20. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Rabotava e lapanje pari I kaj Karak I kaj Pepita taka da si znaete
    Aj ne se nervirajte stisnete zabi napravete gi uste ovie ispituvanje pa posle koj gi vrti najbitno e se da e vo red
    Jas go zemav brisot od streptokokata I negativen e

На vickyy90, bela-imela, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.