Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Боже останав без коментар ццц ,и јас тоа го повторувам раѓајте деца за некој на сметка на трудниците да се богати , а нервозата и стресот што си го јадеме тоа е бесплатно , сакав да ти кажам да пробаш со тие картони што ги имаш на клиника да ја направиш барем анализата на крв за Приска тестот штом имаш за март плави картони !
    Локи јави се прашај по некој од помаливе приватни ординации мислам дека поевтино ке те чинат брисевите

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    i se pozaliv deka mnogu mi se mokrat gakite pa mi prepisa clotrimazole vagi.0.2g nekoi vaginaletki, mi vika sigurno e kandida od terapijata sto ja primav.a toa kandida opasno li e?

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Кандидата не е опасна,таа е нормален жител на вагиналната флора,ама се зголемува кога ти е намален имунитетот(обично во бременост) или ако примаш силен антибиотик,тогаш се нарушува вагиналната флора гинекологот ти дал канестен вагиналети ке ги ставаш 3 дена и ке ти се нормализира,не се секирај не е ништо страшно и јас ја имав во бременост,еве и сега пред месец дена бев настината пиев вибрамицин и одма ми се појави кандидата,ама со вагиналетите одма ми ја снема

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    е сега може кај тебее е др случај, ама и мене кон крајот на бременоста мн ми се мокреа гаките, како да се подмочнував, еххех и само гаки сменував :D
    ама мене пак ми рече докторката дека е тоа нормално додека не е мокрењето во голема количина, нели да не е водењакот

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Јас па ви се жалам у другава тема а вие тука сте биле :) да ми препиша вагиналетки.не дека се мокрам којзнае колку ама па ме нервира. :@
    Фала ви намногу.бубнете ми ги бебушките :* :inlove:

6. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/kandida-vo-bremenosta
    а зашто ти препишал без да види резултати? не мора да значи дека е кандида

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Епа зашто друго немам.сега правев испитувања. :)

8. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    и дал канестен бидејќи она сега примаше антибиотик за уреоплазмата,а кандидата се појавува после примање на антибиотик,а башка во бременост се намалува имунитетот,така да сигурно е кандида...

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    I jas imam problem so iscedokot,mnogu mi e tecen nekako,kako bezboen doaga.Na edno potekuvanje i odma gakite mokri.E sega ne e epten obilno,no dovolno da me rastrevozi.Vcera pravev brisovi,pa ke vidime sto i dali ke pokaze.

10. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    тоа е во ред да постои сумња, јасно ми е се. ама барем да почека да ги види резултатите па после терапија, а не од ракав, тоа сакав да кажам ;)
    Форко нешто ми се изместило со личните пораки, сега средив :*

11. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    :*

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Pepita kako pomina na kontrola vcera?Ne procitav nikade,pofali se,ja vide li cuckata?

На pepita82 и loki.c9 им се допаѓа ова.
  13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    кој од вас има испитувано Д-ДИМЕРИ на трансфузиологија, што се испитува со тоа? некако барам и читам на нет но никако не ми е јасно?

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Ако имаш некој у фамилија со тромбоза и ако чувај боже имаш засирување на крвта во постелката...пу пу пу! и јас сакав да правам ама се предомислив зашто се ми е во ред и да не си ја викам бељата.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ааа минус ке ти ставиме не читаш со ред само меѓу редови изгледа :) пишав срцка во труднички муабети ме испратија на испитување за скриен шекер :(

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Src nabrzinka ovie dva dena mi se haos eve navecer mozam da se iskradam a mi se spie mi se place,prosti sega ke odam da procitam

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ej...ovoj tvojov stvarno se mrdnal,so zenamu imal problem garant :) 14 kg mnogu? Jas bi bila presrekna da sum +14
    E mene da mi promumlase za kilaza,ke go skalpirav,mojata mi se nasmeja na +20 mi vika aaaaa ovoj pat podobra si aj za godina dena ke vnimavas ke gi simnes
    Bris za narednata nedela ostavivte taka?
    I ne se nervira samo sto te maltretira sega so skrieniov seker lele be mene da mi e uf....smrt sum za vakvi
    Cucka masala super napreduva...ajde uste mesec dena pa guskanje :)

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    за 25 месецов закажав брисеви и веке не сакам очи да му видам :envy: и онака ке ми даде упат за цтг а воедно ова ми беше последна контрола кај него се надевам
    повеке се чувствувам навредено „дебела си „ така на жена му да и каже :talk: сватив одма што му е финтата соработува со приватниве лаб. вика ти утре оди а они по меил ке ми пратат резултати :fubar:

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    е многу се напнав сега при крај на бременоста е до сега се беше ок, се надевам и натака но од каде излегоа овие сега испитување на д-димери во крвта, протеини и агументини во крвта :envy: :envy: и тоа се поради тоа што имам оток само на едната нога е стварно не е фер :@

20. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Rabotava e lapanje pari I kaj Karak I kaj Pepita taka da si znaete
    Aj ne se nervirajte stisnete zabi napravete gi uste ovie ispituvanje pa posle koj gi vrti najbitno e se da e vo red
    Jas go zemav brisot od streptokokata I negativen e

На vickyy90, bela-imela, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.