Bila bakterija opasna za bebeto rodeno po priroden pat,se prenesuvalo od vaginata vo noseto I ocite pri samoto raganje I predizvikuvalo infekcii,na disni parista,ocinja...
Aаааа...епа мене ми рекоа уште тоа дека требало.И јас ако инсистирам за тие д-димерите од страв нели Фала ти мачко
д-димери? тоа ме прашуваш? колку јас што прашав тие се испитувања преку крв за тромбоза ако имаш некој во семејството и ако имаш засирување на постелката. пу пу пу
Димери се испитуваат преку крвта, со нив се гледа зрелоста на постелката, хранењето на бебето (протоколот на крвта низ делот во матката и бебето) Јас досега трипати ги испитував и резултатите беа супер.
Па да ако има нешто такво ке покаже, ама јас мислам дека ако има некое засируванје на крвта према бебето ке покаже и на самото ехо- нема да напредува доволно, а и за постелката ако виде докторот дека има знаци на заситена крв тогас треба да се испита, кај мене докторката оти нема добар ехо апарат и валјда и се видело несто ама срека се си е во ред.
Карак пишува погоре во темава за д-димери испитувањата мислам дека преку ехо не може да се види затоа преку анализа на крвта ама знаеш како е ке те јаде јанза додека не испиташ ,како мене сега што ми помати ум докторон па само на тоа мислам а ниту и мам во фамилија шекераши ниту керка ми се роди со голема родилна тежина ниту сум екстремно поправена ама ајде а јас кога го прашав за димери ми рече нема потреба да испитувам ајде ке го поминеме и ова па ке раскажуваме ... СИМОНА само еден брис ти зема значи? а погоре ги читав дека пак се земаат 4 бриса како оние првите од 12 недела , а вака ајде стрептокока ке испита ,а недај боже ако имаме некоја друга инфекција не е толку опасна или ? и мене ми рече дека само за стрептокока ке ми земе брис ( ова требаше и него да го прашам ама се изнервирав и заборавив )
Ако разбирам што треба и кој колку бриса и зашто... еве на секој доктор своја политика а ние сиромашките цели у прашалници
форко те замислувам-средна висина, кафена коса и цела во прашалници ахаххаха ајде бе уживајте, сите поминуваме низ истото. Јас во вторникот бев за вагинален брис, заради серклажот, па се договоривме за стрептокока здравје понатаму. Е сега некои бараат да направите уште една микробиологија на крајот од бременоста (како онаа на почетокот), а некои не! Секој доктор своја политика. Мојата на пр. рече бидејќи сум имала супер резултати од микро, и уреоплазмата ја исчистив, дека нема потреба од додатни такви брисеви. Иначе на ехо ја гледа постелката дали е чиста, дебелина, и мери проток на крв, така да ако има некаков проблем секако дека ќе даде знак дека нешто не е во ред... А кога бев на 2 скрининг, ми напишаа во 30 и некоја недела да се јавам на трет скрининг
ова со описов тука негде си височка сум и цепидлака невидена затоа прашалници еден куп мене ми кажаа дека ретко која трудница и е се во ред како кај мене ама ете јас се плашам да не пропуштам нешто еве обеќавам дека веќе нема
Испитувања има милион, ако фатиме сите да ги правиме ке си окапеме по болнициве, а докторите радиреда ке завршат работа и ајт.... затоа релакс и господ нека не чува.
Procitav deka za streptokoka se pravele dva eden od nadvoresna strana I eden od vnatresna,a drugite 2 koj se? Mene mi zema eden so stapceto pomina prvin nadvoresno pa vnatresno,realno ako ja ona vnatre,ja ima I od nadvor I obratno Denes go zemavme brisot za streptokoka i negativen e,pa sto e toa e Fala vi na odgovorite za dijametri jas dvapati bremena od forumov prvpat citam...jas si mislev so invitro nesto ima vrska
Mene mi zede eden bris za streptokoka,so toa stapceto,a so isto takvo mi zede i rektalen.Denes bev po rezultati, negativni se E sega ostanuva samo da ja podobrime krvnata slika uste malku i spremni sme za denot D