Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ветрушка незнам зашто толку мнгоу 700 ден баш се чудам, јас за крвна слика + уринокултура ми наплаќаат 150 ден вкупно, незнам дали тука упатот од гинеколог менува нешто затоа што јас бев со упут кога го правев испитувањето, а ти?

2. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Мене не ми наплаќаа кога испитував крв додека бев бремена.Лаборантот кој ми земаше крв ми рече дека бремените жени се ослободени од наплата и новороденчина до 1 година.Испитувањето на крв го правев во државна болница,а не во приватните лабаратории.Му доставував упат и плаво картонче и бев ослободена од наплата....Е сега,два пати упатот ми беше од кај матичниот гинеколог,а повеќе пати ме имаше упатено специјалистот(гинеколог)од болница.Искрено нз зш толку пари ти имаат земено,исто како на приватно да си испитувала крв(без плаво картонче)

3. oliolivera

oliolivera Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    26
    Најубаво да прашаш зошто толку многу ти земале,јас одам се приватно и во Систина за урина и крвна слика ми земаа 410 ден. а тебе 800ден некако ми е чудно.

4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Па прашав кога ми земаа 800 првиот пат бидејќи не очекував толку многу, и тој дечкото ми вика: дааа толку е, еве урина 150, крвна слика не знам колку и не знам колку беше микробиологија. И кога ја направи математиката викам добро одамна не сум била може стварно. И вчера кога бев и ми зема 70 денари му викам само 70? и вика да, да толку си е. Еве упат ќе пише докторката. Изгледа дека минатиот пат не сфати типот дека имам оставено плави картони и упат кај докторката, а таа па не ни виде овој кога ми наплаќаше. Хаос :D Претпоставувам дека е тоа, следниот месец ќе прашам да ми потврдат.

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Не знам каде одиш ама јас плакам со плаво картонче во Авицена 80ден за крв и урина.

6. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Ветрушка да не те гледале и на ехо?? Јас плаќам по 600ден. секое одење сега по ново морам и лабараторија да правам кај матичната така се врзале. Инаку 300 ми е ехо и 300 крв+уринокултура(значи не обична мокрача туку микробиолошка што во претходната бременост ја испитував во воена болница и сама си носев материјал). Сега добивам резултати за 5 мин. не се замарам по автобуси или паркинзи и кога ќе видиш исто му доаѓа.

7. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Не, не, ова станува збор за општ матичен лекар, ама соработуваат со приватна лабораторија. Не ми правеа ехо, само крв+урина+микробиологија првиот пат и искочи точно 880 денари, а сега вториот крв+урина (без микробиологија) искочи 70 денари. И дадов плани картони и прв и втор пат, ама кај докторката дадов првиот пат, а вториот директно кај дечкото. Затоа некако ми личи дека дечкото се збуни првиот пат дека мислеше немам упат и плави картони и ми наплати приватно, а докторката не ни виде кога овој ми наплаќаше. Баш ќе прашам следниот пат, а јас смотана мислев одамна не сум била дека се смениле цените. Абе требаше да се бунам тогаш, ама ај, стварно сум смотана :D

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ај бе Ветрушка кад је сиромав био циција ;)
    Него сакав да прашам..за испитување на д-димери на ГАК колку пари е ?

9. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    кажете ми обичен вагинален брис кај матичната колку кошта, и што правам јас со тој брис, кај го носам? :D смешна сум знам, ама до сега не сум правела прегледи со картончиња кај матичен...мада сум на два ума бре кога ќе направам споредба... :?:

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    1 брис 100ден.и на микробиологија.

На bela-imela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    а колку време се чека?

12. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    2-3 дена..

На Miss-HeLL и bela-imela им се допаѓа ова.
  13. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Дали испитувавте дидимери и скриен шеќер и колку чини приватно а колку со плави картони ?

Мене докторката ми рече дека не морам ама некако се мислам :^)

14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Скриен шеќер во Авицена платив 700 а за д димери и јас се мислам ми рекоа не треба ама шубе ми е ако не направам.Не знам во ГАК колку е ако има некој нека ни каже :?:

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.897
    За д-димери е некои 100-200ден,јас правев 9 испитувања и ме кошташе 1200,така да не е скапо а резултати имаш одма утредента ако е за едно испитување а за повеќе се чека подолго.
    Моја препорака е на трансфузиологија да одите попладне работат до 19часот зошто тогаш нема воопшто гужва а насабајле е страшно па и да кажам колку души преку ред ќе влезат |(
    Забележав дека бремени се обраќаат на прв шалтер најверојатно нема чекање за нив,затоа обавезно прашајте!

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    а за скриен шеќер на државна работата во сабота или не ?

17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas ne ispituvav nitu d-dimeri,nitu skrien seker, sigurno nemalo potreba,pa doktorot ne me isprati.

18. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас испитував д димери во 13та недела на приватно и ме кошташе скапичко мислам дека 2000 ден ама тогаш немав плави картони и морав да си платам, па после коа појдов у Систина докторот се чудеше зашто ми рекле да ги направам :^)
    А за скриен шеќер ми рекоја дека нема потреба да правам, ме праша само дали некој во семејството имал шеќер јас реков не и вика па не ги прави, а јас како што си јадам благичко уште ми е мисла може требаше да направам, вие сте го правеле тоа испитување за скриен шеќер? освен каталина

19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Да правев ама џабе фрлени пари. нема врска благо што јадеш.

20. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    јас во Адриалаб требаше да одам имав упат од матичниот имам и плави картони ,се јавив ги пршав колку кошта тест за скриен шекер со картони ,од таму ми кажаа дека не работат со плави картони :?: а анализата чини 400 ден , а на клиника со плави картони мислам дека е околу 150 ден .