Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас па мислев дека пак со тоа има некаква врска добро е штом нема :)
    Само за скриен шеќер не работат со плави картони или? зашто јас таму проверував крвна слика неколку пати и тоа со плави картончиња

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот.

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Искрено и мене ме збуни сестрата од таму кога се јавив ,зошто матичниот ми рече нема скапо да те чини работат и со плави картони , јас не отидов касно ми е сега да го правам тој тест а и немам никакви индикации фала богу за тоа .

3. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    и тие незнаат кај тераат изгледа :D

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    мене матичната ми зема 50 денари од брис баш денес ги правев тие во 35-36 недела значи 4 бриса 200 денари, а на микробиологија си платив 350 денари. резултати за два дена.
    за д-димери правев ама оти со врски па платив само 200 денари и ми беа 1250 а за скриен шеќер не правев

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ден.1250 државно а прашав колку е во авицена - 750ден.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    не бе форко 1250 ден. Туку димерите ми беа 1250 како мерка ;) а треба да не се поголеми од 1500 тоа сакаше да каже авторот :lol: пу пу јадни ние не се разбравме :P

7. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    A во кој период од бременоста се прави тестот за скриен шеќер? И кои се симптомите?

Инаку пред некој ден на ехо ми го кажаа полот и не ми се верува дека може во 12-13 недела да се види полот :?: А го видовме целото какво беше душиче, спиеше па го разбудивме и кога почна да се тегне-да мрда со нозе и раце :inlove: Измеривме нухален набор, рбетот, срцето, се беше ок. Му го видовме полот и дури и ушите му ги видовме, да не ти се верува. Сега треба да одам уште за брисеви и Приска.

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Барај,барај каде да пишам нема тема човек да си се пофали,откако ни ја затворија труднички муабети само роварам по темиве :)
    Ај тука ќе си кажам...
    Само што се вративме од ехо и СУПЕР СМЕ :rofl: :inlove:
    Плодова вода во ред,постелка во ред,бебушка намесетена како што треба тешка 2100 :P
    Како се смееше срце на мама :rofl:
    Ми рече нема потреба од д-димери остана уште уреоплазмата да се провери и стрептокока.
    А дааа...да не заборавам :!: Треба да сме 34гн и 4 дена,а ние сме една недела по напредни 35гн и 4дена :lol: :rock:
    Ве гушкам сите :*

На pepita82, ecapereca, bela-imela и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Ние сме сега во 18и30 на Ехо, и едвај чекам!!! :inlove:

На ana.tinkerbell и Forko им се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Форко и Делгадина блазесиви си ги видовте срцињата се знае дека мора да биде се во ред :) Јас неможам да дочекам до 17ти април ќе идам у ГАК тој што ќе ме пораѓал да ме видел на ехо едвај чееееекам дај боже да е се во ред и кај мене :) ајдеееее нека ја отворат труднички муабети да се изнакажиме маките и радостите :lol:

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    За скриен шекер анализите се прават некаде од 25 до 27 гестациска недела :)

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    јас ти викам ајде на ГАК заедно ќе се пораѓаме :D јас сум од утре 36 недела така да сме си заедно :lol:

13. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас као крв ке испитувам денес, али се забораив дека у 2 после полноќ си јадев ко ненајадена :D а требало 12 саати као да поминат :^)

14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Jas vcera pravev skrien seker auu poblaggo neshto od toa vodata u zivot nesum ni jadela ni piela cel den me boleshe zeludnikot. Inace rezultatite mi se v red mislam. I privatno pravev 500 den plativ

15. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Буцка моја ја видовме со газот беше свртена и лиценцето не го видовме, ама свртена е спремна да излезе, со главчето надоле :lol: Тешка е околу 2100гр срцка мајкина ме утепа од клоцање :inlove: наредна недела во Четврток ќе одам за брис и на микробиологија, знам дека се ќе биде супер затоа што така се чувствувам. :rofl: Уште утре сум на работа и после ќе си се спремам за буцка моја најмила.

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Ако ми најдеш врски ќе дојдам :lol: :*

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Гладиола каде правеше за 500 ???? обично на приватно е од 750-1000 ?

18. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Sarah mislam deka plativ 500 deka msticniot me preporaca Tamu inace vo intergrin ordinacijata se vika imat i labaratoria vo sutka e toa

19. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Скриен шеќер со плаво картонче пред две години во Центарот за дијабетис во Државна беше 80 или 120 денари

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    ете да ви се пожалам ги добив резултатите од микробиологија и се сум си закачила и стрептокока и уреоплазма и кандида е само кламидија немам де, уште тоа ми фали. Ме начукаа со вагиналети и само се надевам дека ќе имам време да ги направам контролните брисеви. Е сега ме фаќа страв и нервоза, не за друго туку доколку не се излечи стрептококата мора да се иде на царски. Па и незнам колку е тоа сташно но што знам многу сум со помешани чуства. Ајде некој нека ми помогне нека сподели доколку имал некакво искуство со стрептокока во бременост, колку брзо се лечи .....