Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас па мислев дека пак со тоа има некаква врска добро е штом нема :)
    Само за скриен шеќер не работат со плави картони или? зашто јас таму проверував крвна слика неколку пати и тоа со плави картончиња

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот.

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Искрено и мене ме збуни сестрата од таму кога се јавив ,зошто матичниот ми рече нема скапо да те чини работат и со плави картони , јас не отидов касно ми е сега да го правам тој тест а и немам никакви индикации фала богу за тоа .

3. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    и тие незнаат кај тераат изгледа :D

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    мене матичната ми зема 50 денари од брис баш денес ги правев тие во 35-36 недела значи 4 бриса 200 денари, а на микробиологија си платив 350 денари. резултати за два дена.
    за д-димери правев ама оти со врски па платив само 200 денари и ми беа 1250 а за скриен шеќер не правев

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    ден.1250 државно а прашав колку е во авицена - 750ден.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    не бе форко 1250 ден. Туку димерите ми беа 1250 како мерка ;) а треба да не се поголеми од 1500 тоа сакаше да каже авторот :lol: пу пу јадни ние не се разбравме :P

7. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    A во кој период од бременоста се прави тестот за скриен шеќер? И кои се симптомите?

Инаку пред некој ден на ехо ми го кажаа полот и не ми се верува дека може во 12-13 недела да се види полот :?: А го видовме целото какво беше душиче, спиеше па го разбудивме и кога почна да се тегне-да мрда со нозе и раце :inlove: Измеривме нухален набор, рбетот, срцето, се беше ок. Му го видовме полот и дури и ушите му ги видовме, да не ти се верува. Сега треба да одам уште за брисеви и Приска.

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Барај,барај каде да пишам нема тема човек да си се пофали,откако ни ја затворија труднички муабети само роварам по темиве :)
    Ај тука ќе си кажам...
    Само што се вративме од ехо и СУПЕР СМЕ :rofl: :inlove:
    Плодова вода во ред,постелка во ред,бебушка намесетена како што треба тешка 2100 :P
    Како се смееше срце на мама :rofl:
    Ми рече нема потреба од д-димери остана уште уреоплазмата да се провери и стрептокока.
    А дааа...да не заборавам :!: Треба да сме 34гн и 4 дена,а ние сме една недела по напредни 35гн и 4дена :lol: :rock:
    Ве гушкам сите :*

На pepita82, ecapereca, bela-imela и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Ние сме сега во 18и30 на Ехо, и едвај чекам!!! :inlove:

На ana.tinkerbell и Forko им се допаѓа ова.
  10. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Форко и Делгадина блазесиви си ги видовте срцињата се знае дека мора да биде се во ред :) Јас неможам да дочекам до 17ти април ќе идам у ГАК тој што ќе ме пораѓал да ме видел на ехо едвај чееееекам дај боже да е се во ред и кај мене :) ајдеееее нека ја отворат труднички муабети да се изнакажиме маките и радостите :lol:

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    За скриен шекер анализите се прават некаде од 25 до 27 гестациска недела :)

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    јас ти викам ајде на ГАК заедно ќе се пораѓаме :D јас сум од утре 36 недела така да сме си заедно :lol:

13. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Јас као крв ке испитувам денес, али се забораив дека у 2 после полноќ си јадев ко ненајадена :D а требало 12 саати као да поминат :^)

14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Jas vcera pravev skrien seker auu poblaggo neshto od toa vodata u zivot nesum ni jadela ni piela cel den me boleshe zeludnikot. Inace rezultatite mi se v red mislam. I privatno pravev 500 den plativ

15. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    Буцка моја ја видовме со газот беше свртена и лиценцето не го видовме, ама свртена е спремна да излезе, со главчето надоле :lol: Тешка е околу 2100гр срцка мајкина ме утепа од клоцање :inlove: наредна недела во Четврток ќе одам за брис и на микробиологија, знам дека се ќе биде супер затоа што така се чувствувам. :rofl: Уште утре сум на работа и после ќе си се спремам за буцка моја најмила.

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Ако ми најдеш врски ќе дојдам :lol: :*

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Гладиола каде правеше за 500 ???? обично на приватно е од 750-1000 ?

18. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Sarah mislam deka plativ 500 deka msticniot me preporaca Tamu inace vo intergrin ordinacijata se vika imat i labaratoria vo sutka e toa

19. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Скриен шеќер со плаво картонче пред две години во Центарот за дијабетис во Државна беше 80 или 120 денари

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    ете да ви се пожалам ги добив резултатите од микробиологија и се сум си закачила и стрептокока и уреоплазма и кандида е само кламидија немам де, уште тоа ми фали. Ме начукаа со вагиналети и само се надевам дека ќе имам време да ги направам контролните брисеви. Е сега ме фаќа страв и нервоза, не за друго туку доколку не се излечи стрептококата мора да се иде на царски. Па и незнам колку е тоа сташно но што знам многу сум со помешани чуства. Ајде некој нека ми помогне нека сподели доколку имал некакво искуство со стрептокока во бременост, колку брзо се лечи .....