Јас па мислев дека пак со тоа има некаква врска добро е штом нема Само за скриен шеќер не работат со плави картони или? зашто јас таму проверував крвна слика неколку пати и тоа со плави картончиња Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот.
Искрено и мене ме збуни сестрата од таму кога се јавив ,зошто матичниот ми рече нема скапо да те чини работат и со плави картони , јас не отидов касно ми е сега да го правам тој тест а и немам никакви индикации фала богу за тоа .
мене матичната ми зема 50 денари од брис баш денес ги правев тие во 35-36 недела значи 4 бриса 200 денари, а на микробиологија си платив 350 денари. резултати за два дена. за д-димери правев ама оти со врски па платив само 200 денари и ми беа 1250 а за скриен шеќер не правев
не бе форко 1250 ден. Туку димерите ми беа 1250 како мерка а треба да не се поголеми од 1500 тоа сакаше да каже авторот пу пу јадни ние не се разбравме
A во кој период од бременоста се прави тестот за скриен шеќер? И кои се симптомите? Инаку пред некој ден на ехо ми го кажаа полот и не ми се верува дека може во 12-13 недела да се види полот А го видовме целото какво беше душиче, спиеше па го разбудивме и кога почна да се тегне-да мрда со нозе и раце Измеривме нухален набор, рбетот, срцето, се беше ок. Му го видовме полот и дури и ушите му ги видовме, да не ти се верува. Сега треба да одам уште за брисеви и Приска.
Барај,барај каде да пишам нема тема човек да си се пофали,откако ни ја затворија труднички муабети само роварам по темиве Ај тука ќе си кажам... Само што се вративме од ехо и СУПЕР СМЕ Плодова вода во ред,постелка во ред,бебушка намесетена како што треба тешка 2100 Како се смееше срце на мама Ми рече нема потреба од д-димери остана уште уреоплазмата да се провери и стрептокока. А дааа...да не заборавам Треба да сме 34гн и 4 дена,а ние сме една недела по напредни 35гн и 4дена Ве гушкам сите
Форко и Делгадина блазесиви си ги видовте срцињата се знае дека мора да биде се во ред Јас неможам да дочекам до 17ти април ќе идам у ГАК тој што ќе ме пораѓал да ме видел на ехо едвај чееееекам дај боже да е се во ред и кај мене ајдеееее нека ја отворат труднички муабети да се изнакажиме маките и радостите
Јас као крв ке испитувам денес, али се забораив дека у 2 после полноќ си јадев ко ненајадена а требало 12 саати као да поминат
Jas vcera pravev skrien seker auu poblaggo neshto od toa vodata u zivot nesum ni jadela ni piela cel den me boleshe zeludnikot. Inace rezultatite mi se v red mislam. I privatno pravev 500 den plativ
Буцка моја ја видовме со газот беше свртена и лиценцето не го видовме, ама свртена е спремна да излезе, со главчето надоле Тешка е околу 2100гр срцка мајкина ме утепа од клоцање наредна недела во Четврток ќе одам за брис и на микробиологија, знам дека се ќе биде супер затоа што така се чувствувам. Уште утре сум на работа и после ќе си се спремам за буцка моја најмила.
Sarah mislam deka plativ 500 deka msticniot me preporaca Tamu inace vo intergrin ordinacijata se vika imat i labaratoria vo sutka e toa
Скриен шеќер со плаво картонче пред две години во Центарот за дијабетис во Државна беше 80 или 120 денари
ете да ви се пожалам ги добив резултатите од микробиологија и се сум си закачила и стрептокока и уреоплазма и кандида е само кламидија немам де, уште тоа ми фали. Ме начукаа со вагиналети и само се надевам дека ќе имам време да ги направам контролните брисеви. Е сега ме фаќа страв и нервоза, не за друго туку доколку не се излечи стрептококата мора да се иде на царски. Па и незнам колку е тоа сташно но што знам многу сум со помешани чуства. Ајде некој нека ми помогне нека сподели доколку имал некакво искуство со стрептокока во бременост, колку брзо се лечи .....