знаеш што не ми е јасно... Мене матичниов ми вика за уреоплазмата дека не требало царски.. од други луѓе слушам ќе морало..да не зна човек на кого да верува.
src jas znam deka streptokoka se unistuva so edna kapsula. Taka mi rece mojot maticen. Vidi rasprasaj se. Pozz
Lele mamicki jas denes ke gi zemam rezultatite od mikrobiologija kojznae shto ke pisuva sakam da Ve prasam ako ima nekoja bakteria ili infekcija dali Moze da predizvika nedaj boze predvremeno poroduvajne jas nemam ni 7 meseci Strav mnogu me faka
А зашто царски ако имаш стрептокока, и со царски се пренесува на бебе, немај гајле нема да одиш на царски ако имаш ке ја унистиш. Што ти пишува на резултатот?
НЕ.Само уреоплазмара е опасна за спонтан меѓутоа во првите месеци.Се друго се лечи.Не се секирај. Сакав да прашам кога сме веќе сите тука...Кажете ми колку се квалитетни бебешките работи во Џамбо? на облека мислам...
Osven bodijna i peleni tie od golemite od jambo dr nisto ne kupiv za vnukmi ama mnogu kvalitetni ispadnaa à inese mn skapi
затоа што срептококата е опасна ја имаш во родилниот канал нели и детето поминува од таму. Е сега за кожата ок но страшно е да не влезе внатре читав на нет дека предизвикува инфекција на дишни патишта, менингитис и дрн дрн да не набројувам. Затоа најверојатно препорачуваат царски. Да ми препишаа некој 3 пачиња и повеќето се вагиналети но треба нели после терапијата да поминат 10 ден. и ме фаќа страв дали ќе имам време да ги направам контролните брисеви.
да те разбирам што мислис, ама и со царски се пренесува, затоа што кога докторот ке стави рака да го извлезе бебето исто ја фаќа бактеријата и ја пренесува на бебето, значи исто ти е дали царски дали природно.
Гледаш дека сите имаме бактерии..порано не ни правеле испитувања па гледам нас ни фали нешто..Не се нервирај и јас се трескав за уреоплазмата може и стрептокока имам и што да правам? Со глава у ѕсид не иде.Знаат они како е најдобро ке ни кажат таму па не се будали да ризикуваат.Ајде се ќе биде во ред
да ве утешам сите, за се што се знае пред самиот чин и не е скриено докторите ќе знаат што да прават, не се нервирајте многу мислете на бебенцето сите тие бактерии се нормални во самата бременост поради ослабен имунитет, хигиена, вид на веш, сапуни, миризливи купки и ред други хемикалии,а да и да не заборавам сексуални односи. Внимавајте што јадете, ностите, односи со заштита и подалеку од болни поготово од деца.Моја другарка ја породија пред 2м. со кламидија што ја имаше ви 12 недела па наводно се ишчистила излезе дека не. природно го роди детето но имаше компликации од тип на бактеријата му се пренесе на малото но за нецели 15дена се нормализираа и мајката и детето фала богу. Ова е од незнаење. Затоа за се консултација со матичен и задолжителен минимум 2 пати преглед од др. што ќе ве пораѓа и да ги разјасните сите сомнежи со нив. Другото галете си ги мешињата водете здрав живот придрчувајте се кон упатства на лекарствата и се ќе биде во ред. Јас пак ќе спомнам имав во првата бременост и микоплазма-уреоплазма и вагинален херпес, ги излечив и фала богу природно без никакви компликации се породив. ве бакнувам и без многу грижи
а од кога се оди на цтг во ГАК и кога да идам да се распрашам за пораѓај. Сакав да кажам некој на цтг ги праќаат кога ќе влезат во 36-7 недела а мене мојава ништо не ми спомна.
колку што памтам треба упут да ти даде во 36-та недела да одиш на контрола во породилиштето да те видат таму и после они ти кажуваат кога на ЦТГ. Јас не бев ниеднаш прв пат и го чув срценцетот кога ме фатија болки за пораѓај во 37н4д
Mamicki Aj malce pomosh gi zemav rezultatite od mikrobiologija se negativni samo ova nerazbiram shto e UREAPLASMA UREALYTICUM-10/4 POZITIV MYCOPLASMA HOMINIS NEGATIV. Ve molam ako znaete da mi objasnite
Мила имаш уреаплазма.Ќе мора да ти дадат антибиотик и вагиналети,и ти и партнерот. Не се секирајте за уреаплазмата,со секој гинеколог со кој имам разговарано ми вел-Пффф секоја втора ја има,како кандида е.Сепак треба да се третира,заради предвемено раѓање.
Hmm pa pijam ampicilin I mi dade canesten vag AMA izgleda ne mi pomognaa a Dali e shtetno za bebeto da ne mu bide Nesto off utre sabota moram do ponedelnik da cekam falati srckaa mnogu
Karak те читав и за брисевите ,ајде сега најди нзс со докториве ,мене ми зема само два за стрептокока а кога прашав зошто не 4 бриса како на почетокот ми рече во 36 недела се земаат само овие 2 фала богу негативни беа ,и ми рече резултатите да ги носам со мене кога ке одам на клиника ,а што е финтава со другиве брисеви значи не се толку опасни мислам на микоплазма ,кламидија , ми даде канестен за исцедокот и сега гледам подобрување ,ама помирна ке бев ако ги земеше сите 4 бриса ... мене за цтг ми даде упат ама ми кажа да одам од следната недела значи 38 недела и некој ден ке бидам
Jas so ctg zapocnav koga vlegov vo 39ta nedela i odam na 3-4 dena.A poslednite brisevi gi pravev 36ta nedela(toj za streptokoka i rektalen).
Гладиолче и јас ја имав уреоплазмата ми дадоја сумамед на мене и на мм и за две недели го повторив брисот негативен ми испадна ми се излечила, и мене ми рече матичната дека секоја втора ја имала. Инаку многу денес се изнервирав затоа што докторката не ми била тука и ке можам дури по 2 недели да идам на ехо кога таа ќе се вратела, некако многу се неорганизирани незнам како така може и си викам што ако нешто стварно итно ми треба кај ќе ја барам?