Ако одиш на трансфузиологија,оди попладне ,има помалку гужва.Насабајле е хаос,јас чекав 4ипол саати Си земаш бројче,резултати имаш ако одиш насабајле истиот ден после 1ипол а ако одиш попладне наредниот ден.Работат до 19часот,не мора на гладно,јади си пиј си,не влијае.
Абе како треба така, не се нервирај. И јас сакам природно ама ако мора и кај мене царски нека биде така А зошто ти го рекоа тоа или зошто мислиш дека треба кај тебе царски?
Форко на гак е 350 денари испитување и ке се отепаш од чекање и нервоза, а ако сакаш имаш и на приватно 700 денара за 5 мин се завршува- тоа во АВИЦЕНА лабараторија близу гак е.
па нели 150? знам за авицена се правев таму..ама па се им е скапо..а викаат дека трудници брзо заврсувале во дрзавна
Јас ти кажувам од искуство 350 денари е сигурно, никој не пуштаат преку ред прав ХАОС е таму само старци (кој знаат да си заспијат на столчето и си чекаат ред) и бремени жени ке видиш . Јас одев од сабајле од 8 саат а завршував дури во 12- 13 часот, и последниот пат ми ја кажаа авицена и таму си отидов на раат си завршив за 5 мин.
Lady05,jас кога бев трудници пуштаа на шалтер број 1.Јас се изначекав 4ипол саати а трудници кои дојдоа пред мене на шалтер број 1 одма завршуваа така да за нареден пат распрашајте се за да не чекате дали е ова точно
zdravo dragi mamicki ke ve molam ako mozete da mi pomognete vo edna odluka 27 nedela sum od bremenosta i imam problem so palcite na nozete nekoja gabicna infekcija mu rekoa da pravam laseska inatervencija bezbolna e megutoa ne sum sigurna dali da odam ili ne ako imate nekoe slicno iskustvo ve molam pisete mi blagpdaram odnapred
Мамички ќе ве молам,денес бев да ми земат брис за кламидија и уреоплазма(имав веќе уреоплазма)ама кога ми го пикна тоа чудо докторот,толку многу ме здоболи,што кога го извади дури беше цело со крв,значи брисевите што ми ги зема и ги стави во епруветите беа крвави и докторот ладнокрвно ми рече ова не е добро,да се молиме резултатите да бидат негативни,зашто може многу лошо(недај Боже)да биде,дури спомна и абортус Дали некоја од вас и се има случено ова,земајќи брис да потече и крв?? (цел ден сум во кома и шок,не ми се верува и покрај се,иако потајно мислам дека докторт избрза и нетребаше до таа крајност да оди,сепак сум позитивна,ќе ги почекам резултатите па ако треба ќе одам и на друго мислење,само ме интересира дали и некоја друга го имала овој проблем со земаајќи на брис...ќе ве молам за одговор...
Meне од терапијата за уреоплазма ми се појави кандида. И кога докторката ми ја чистеше со памукчиња за да ми стави метиленско плаво, видов крв на памукчињата. Додуша не беше нешто многу ама видов. И кога прашав што е, ми рече „малку е омекнато грлото на матката веројатно од гребењето прокрварело. Ништо страшно“ Е сеа тоа беше пред скоро два месеци, еве ме мене фала му на Бога сеуште трудна пред крај на бременост. Незнам дали кај тебе за истото се работи, но искрено се надевам.
при секое погрубо земање на брис или вагинална проверка тоа е нормално, а кој е тој лудак што така соопштува на трудница (извини на изразот) на нешто што незнае што може да излезе. макар и најлошо да е не се кажува на тој начин лудак уф колку се изнервирав пред спиење
Јас исто се извадив од памет бидејќи беа крвави стапчињата, ама докторката ми се изнасмеа и рече дека таа треба. После искочија супер резултатите, така да не се секирај.
Леле јас пак поминав многу убаво овој пат кога ми земаа брисеви, дури побезболно одколку од претходно, пред да останам бремена. Може внимавала докторката или не е до тоа
Па јас мислам најбитно е да внимава докторката, а и плус мојава ме зазборува ми праи муабет за да се опуштам и дури да се свестам она веќе ми земала, а за првите брисеви ги правев кај друг доктор е тогаш ми се чини душата ми ја изваде