Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    :D Cestitki keggi dobro dojde vo drushtvo

2. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Колку пари е за испитување на д димери во ГАК? Јас изгледа ќе треба царски :@

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.897
    ^ Okoлу 150 ден

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Се оди одсабајле? на гладно срце?

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.897
    Ако одиш на трансфузиологија,оди попладне ,има помалку гужва.Насабајле е хаос,јас чекав 4ипол саати :( Си земаш бројче,резултати имаш ако одиш насабајле истиот ден после 1ипол а ако одиш попладне наредниот ден.Работат до 19часот,не мора на гладно,јади си пиј си,не влијае.

6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Абе како треба така, не се нервирај. И јас сакам природно ама ако мора и кај мене царски нека биде така :*

А зошто ти го рекоа тоа или зошто мислиш дека треба кај тебе царски?

7. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Форко на гак е 350 денари испитување и ке се отепаш од чекање и нервоза, а ако сакаш имаш и на приватно 700 денара за 5 мин се завршува- тоа во АВИЦЕНА лабараторија близу гак е.

8. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    па нели 150? знам за авицена се правев таму..ама па се им е скапо..а викаат дека трудници брзо заврсувале во дрзавна :?:

9. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Јас ти кажувам од искуство 350 денари е сигурно, никој не пуштаат преку ред прав ХАОС е таму само старци (кој знаат да си заспијат на столчето и си чекаат ред) и бремени жени ке видиш .
    Јас одев од сабајле од 8 саат а завршував дури во 12- 13 часот, и последниот пат ми ја кажаа авицена и таму си отидов на раат си завршив за 5 мин.

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.897
    Lady05,jас кога бев трудници пуштаа на шалтер број 1.Јас се изначекав 4ипол саати а трудници кои дојдоа пред мене на шалтер број 1 одма завршуваа така да за нареден пат распрашајте се за да не чекате дали е ова точно

11. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Дали некоја била во скоро време на 4Д во ГАК и дали знае да ми каже колку кошта?

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Знае некој? :)

13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Vetruske src prelistaj ja temata imam pishano Kako pominav jas vo gak za 4d tamu I plativ 150den

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vima

vima Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo dragi mamicki ke ve molam ako mozete da mi pomognete vo edna odluka 27 nedela sum od bremenosta i imam problem so palcite na nozete nekoja gabicna infekcija mu rekoa da pravam laseska inatervencija bezbolna e megutoa ne sum sigurna dali da odam ili ne ako imate nekoe slicno iskustvo ve molam pisete mi blagpdaram odnapred

15. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Мамички ќе ве молам,денес бев да ми земат брис за кламидија и уреоплазма(имав веќе уреоплазма)ама кога ми го пикна тоа чудо докторот,толку многу ме здоболи,што кога го извади дури беше цело со крв,значи брисевите што ми ги зема и ги стави во епруветите беа крвави и докторот ладнокрвно ми рече ова не е добро,да се молиме резултатите да бидат негативни,зашто може многу лошо(недај Боже)да биде,дури спомна и абортус ;( ;(
    Дали некоја од вас и се има случено ова,земајќи брис да потече и крв?? (цел ден сум во кома и шок,не ми се верува и покрај се,иако потајно мислам дека докторт избрза и нетребаше до таа крајност да оди,сепак сум позитивна,ќе ги почекам резултатите па ако треба ќе одам и на друго мислење,само ме интересира дали и некоја друга го имала овој проблем со земаајќи на брис...ќе ве молам за одговор... :doh:

16. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Meне од терапијата за уреоплазма ми се појави кандида. И кога докторката ми ја чистеше со памукчиња за да ми стави метиленско плаво, видов крв на памукчињата. Додуша не беше нешто многу ама видов.
    И кога прашав што е, ми рече

„малку е омекнато грлото на матката веројатно од гребењето прокрварело. Ништо страшно“

Е сеа тоа беше пред скоро два месеци, еве ме мене фала му на Бога сеуште трудна пред крај на бременост. Незнам дали кај тебе за истото се работи, но искрено се надевам.

На Keti30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    при секое погрубо земање на брис или вагинална проверка тоа е нормално, а кој е тој лудак што така соопштува на трудница (извини на изразот) на нешто што незнае што може да излезе. макар и најлошо да е не се кажува на тој начин :punch: лудак :envy: уф колку се изнервирав пред спиење

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас исто се извадив од памет бидејќи беа крвави стапчињата, ама докторката ми се изнасмеа и рече дека таа треба. После искочија супер резултатите, така да не се секирај.

19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Леле јас пак поминав многу убаво овој пат кога ми земаа брисеви, дури побезболно одколку од претходно, пред да останам бремена. Може внимавала докторката или не е до тоа

20. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Па јас мислам најбитно е да внимава докторката, а и плус мојава ме зазборува ми праи муабет за да се опуштам и дури да се свестам она веќе ми земала, а за првите брисеви ги правев кај друг доктор е тогаш ми се чини душата ми ја изваде |(