Сакам да прашам дали кога правевте прв скрининг т.е. ЕХО, прво правевте Приска, па со резултатите отидовте кај докторот, или најпрво се прави ехо потоа приска. Сакам кога ќе закажам за прв скрининг, за кај Димчев сум се намерачила, сакам да ми го види и резултатот од Приската како би можел да види и тоа.
Jas se odednas napraviv vo Remedika, skrinig i priska - krv mi zemaa posle ultrazvukot, po tri cetiri dena se javiv I doktorkata mi gi procita I tolkuvas rezultatite od prisca toa vo 12 ta nedela A znaete li zosto bas preporacuvaat vo 20 nedela da se pravi vtoriot ultrazvuk (skrining) Negde pisuva od 18-22 g.n., a negde od 20-24 g.n. , no najdobro vo 20 !?
Тогаш се најдобро развиени органите за да се видат на ехо, а горната граница е поставена бидејќи до таа недела смее да се изврши абортус поради аномалии на плодот. @slobodka прво се прави ехо за да се измери нухалниот набор, па ако има потреба да се прави Приска, иако сега сите ги праќаат за тоа испитување.
Прашав бидејќи мојата матична уште сега, во 7 недела ми инсистираше на Приска, без претходно да се направи ЕХО. Фала на одговорот.
Да, да знам дека е прерано. Но муабетот беше кога ќе одам следниот пат на контрола, да сме се договореле за прв скрининг и за Приска. Јас имам аверзија кон Приската, од проста причина што станува збор за статистички податот, но матичната ми инсистираше. Е кога веќе ми инсистира си помислив дали да го однесам и тој резултат на ехото што планирам да го правам кај Димчев, како би можел и тој да ми го види резултатот.
Zakazav 4 d eho vo 21 nedela + 5 dena ke bidam od prilika, pa se mislam da ne e kasno, gledam site vikaat 20 nedela?
Дали некоја има искуство со NIFTY тест? Имате информација за некоја лабораторија во која би можеле да правиме таков тест. Мојата матична ми даде 2 визитки од различни лаборатории,ама ме интересира дали се единствено тие две или има и некоја друга. Лабораториите се GINEKALIX I BIO SAVE CELLS.
Mnogu sum slusala I razmisluvav da go Pravam posle pregledot za daunov no ne znam kade bi mozel da se napravi
Majki, vo vrska so skrining za Daunov sindrom, dalo nrkoka od vas pravela kaj dr.Raeica od ordinacija lozankovski,vo koja nedela od bremenosta i koja cena? Blagodaram
zdravo jas sum osma nedela i mi zakazaa priska za vo 11 ta nedela , a trebase i za 4D ama posle mi rekoa rano bilo, ke moze li da mi kazete vo koja nedela se pravi 4D. Pozdrav
Jas pravev 4D vo 12 nedela (togas pravev i mikrobioloski i priska)i posle pravev povtorno vo 20 nedela.