Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Испитувања во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Mayyya, 18 јуни 2012.

1. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Мешиња да ве прашам дали сте испитувале протеинограм и ензими? При контрола на хемостаза, како препорака ми е дадено да испитам, не ради резултатот, туку ради рутинска проверка во 21, 22 недела :?:

2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    4D најдобро е да се направи од 21вадо 22ра недела јас вторник сум закажана па ќе го видиме бебушко. Туку вчера правев испитувања на крв и урина. Крвта ми е во ред, само маалку хемоглобинот ми е намален, но во урината кај протеините пишувa Trace, a треба да е нег. И кај леукоцитите.=Ca 500 Leu/ul. I ph vrednosta mi e 8,5. Ми рече да пијам чај од брусница и вагиналети clinmadicine па ќе видиме шо ќе излези кога ќе одам за 10дена на контрола. Некој од вас мислење, искуствоj? Малку сум загрижена дека вредностите се големи :)

Последна измена: 11 септември 2015
  3. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Mami koga e najdobro da se napravi skriningot za daunov, vo koja nedela i dali toa e so 4d.Malku ne mi e jasno, posle so tie merki, i primerok od krvta se pravat komjuterski presmetki-priska???

4. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Јас го правев само што влегов во 13 недела. да со 4д е ехото.

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Мешиња,правев уринокултура и по втор пат имам стрептококус агилактие.Дали некој ја имал оваа бактерија и што да превземам.Првиот пат пиев амоксицилин и чај од магдонос и од брусница, а сега незнам што ќе биде.За неколку дена ќе одам на контрола ама мн ме фаќа страв (инаќу сум 20+2 недела) ве молам за совет што да правам

6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Ne mora da cekas za do kontrola mozes da odes predvreme uste deneska ili taa den koga si gi zemala rezultatite i da ti dadat soodvetna terapija.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Сега се јавив и ми закажаа за утре па ќе чекам до утре ...уфффф

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Ne se nerviraj ke ti dadat terapija i ke se sredi :*

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  9. My.Way

My.Way Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Дали знае некој да ме информира колку се цените во Плодност за испитувањата во бременоста?

10. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    ве молам некој да ми одговори кои тестови ги правевте од 1 па до 11 недела сите ми казуват разлицно :sweat::sweat::sweat:

11. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Ехо потврдување на бременост, отчукување на срце на бебе, крвна слика и урина, одредување на крвна група, пре мама таблети сите витамини и минерали вклучувајќи ја и фолната киселина (ова ти кажувам за мене како беше постапката и што ми препорачаа да земам) во 12 та недела пак крвна слика и микробиочошки испитувања (брисеви) и сега крај на 12та приска. Тоа е тоа ти кажав и за 12та недела пошто до 11та ништо значајно нема

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Ти кажа феминката, нешто слично и јас. Најпрво кога ќе ти доцни ќе ти ја утврдат бременсота со ехо, потоа накај 6-7 недела имаш утврдување на срцева реакција. Крвна слика и мокрача. Крвна група не ми одредуваше, си имав потврда од трансфузиологија. Мене само фолна ми даде да пијам од витамини. Ми даде и вагинални Утрогестан. Потоа ти следуваат во 12 недела брисеви и прв скрининг.

13. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    Ако се сеуште исти како кога јас одев на преглед пред две година ехо преглед беше 1200 денари плус крвна слика и мокрача 200 денари значи све насе 1400 денари преглед комплет а скрининзите во 13 и 22 недела ги платив по 3000 денари,ама за сигурно и тоцно можиш и на телефон да си прашаш мада што мислам дека нема промена на цена бидејки крвната слика и мокрача се сеуште по 100 денари и педијатарскиот преглед не е променет по однос на цена.

14. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    имав ехо потврдување на бременост, отчукување на срце на бебе,
    само фолна ми даде да пијам од витамини и приска

не правев крвна слика и микробиочошки испитувања (брисеви)
    утре ке идам кај матицната и ке ја прасам :@

15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    @ece1279 Koja nedela si?Jas vo 11 pravev skrining,brisevi i laboratorija.Vo 12 nedela priska.Inaku od pocetokot na bremenosta piev femibion,ako mozes zemi gi se pie po 1 apce a folnata nemoras da ja pies zasto femibionot sodrzi se sto e potrebno za trudnica.Mozes da si ja prasas i maticnata.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    11 недела сум а брисеви немам правено утре ке одам и ка ја прашам зашто до сеа не ми има казано за брисеви прва бременост ми е и убаво ја прасав се по ред да ми објасни :@ цитав тука сите за брисеви зборат и ми падна чудно засто мојава не ми има земено ниту пак спомнато за брисеви и лабараторија :@

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Treba da praves,ako ne ti rece pobaraj si sama i laboratorija i mikrobioloski da ti napravi.Ako ne znaes koja krvna grupa si nema da e loso da go sredes i toa.Za priska ne ti se mesam tvoja odluka si e dali ke ja napravis no pred da praves priska treba skrining da napraves. So lesno :)

18. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Скрининг ми правеа тоа со мерките со ги зимаат за бебето па потоа бев крв да ми земаат-тоа е за Приска
    само брисеви не сум правела утре ке разговарам за брисеви но се мислам како ке ми земат брисеви кога веке еве една недела ставам вагиналети утрогестан ваљда ке морам да почекам до 13 недела нели орално после мозам да ги зимам ке мора така шо знам има некој вакво искуство :sweat::sweat:

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.147
    Mozes da praves iako primas utrogestan jas cela bremenost gi koristev,ne precat ni za brisevi ni za mokraka.

На ece1279 и slobodka им се допаѓа ова.
  20. ece1279

ece1279 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    16
    Fala ;)
    Denes gi zemav rezultatite of brisevite :
    Mikroplazma -negativen